Elke keer als ik deze op Instagram zet, worden er mensen enthousiast. Dat vind ik leuk. Verdient dit recept ook. Het is m’n favoriete ontbijtje. Taart als ontbijt, who would’ve thought?

Het recept kreeg ik door de Weight Watchers community in handen en komt oorspronkelijk van Hannah, ook wel bekend als het meest recente succesverhaal van Weight Watchers. Dus bij deze props!

Ken je When Harry met Sally? Wanneer Harry tegen Sally zegt: “I have decided, that for the rest of the day, we’re gonna talk like this. Pecaaan pieeeee.” Ik kan nooit meer normaal pecan pie zeggen. Altijd op z’n Harry’s. Als je dit fragment of deze film niet kent, check maar even hier. Verrijking van je leven.

Wat heb je nodig voor de chocolade pecan pie?

  • 150 gram speltbloem
  • 30 gram pecannoten
  • koffielepeltje agavesiroop
  • snufje zout
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 2 el bakpoeder
  • 4 koffielepels cacaopoeder

Ik realiseer me zojuist dat ik hem gisteren met 1 ei heb gemaakt. Maar hij was prima te doen eigenlijk. Hm. Bijzonder.

Hoe maak je het?

Meng de agavesiroop met de nootjes en het zout. Prak de bananen tot een papje, meng alle overige ingrediënten erdoorheen met een mixer (maar mengen met een vork kan ook!) en schep je beslag in een vorm. Ik heb een kleine springvorm en het wordt precies een prachtige lieve kleine taart.

Beleg de nootjes erop, of duw ze in het beslag voor een interne verrassing 😀

Doe de chocolade pecan pie voor 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 200 graden. C’est ca! Hoe kan het zo makkelijk zijn he?

Je kan er 8 porties van maken maar ik maak er 4 van. Ook prima. Beetje kwark erbij, of yoghurt, hmm!

Eet smakelijk!