I totally utterly love wilde perzik. Ik heb er deze zomer al kweeniehoeveel gegeten. Maar naarmate de zomer vordert en de kwaliteit iets minder wordt, vergaan ze ook sneller. Ik had er nog een paar liggen die al een klein beetje begonnen te rimpelen en wilde er iets mee bakken. Het werd een cake! Een heerlijke, zoet geurende zomerse cake.

“Maar amai, hij ziet er niet zo wit en vol uit als een cake uit een pakje.” Correct! Het is er 1 met m’n favoriete melen: spelt en haver. Geen boter, geen suiker, you know me. Het is me weer een creatie!

Wat zit er in de cake met wilde perzik?

  • 100 gram spelt meel
  • 50 gram havermeel
  • tikkie kaneel
  • 2 eieren
  • 75 ml magere melk
  • snufje zout
  • theelepel bakpoeder
  • zoveel wilde perziken als je maar wil!
  • klein handje havervlokken

cake met wilde perzik

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de melen met de melk, de eieren en het kaneel, de bakpoeder en het zout. Mocht je een zoetekauw zijn, roer dan door het beslag nog een beetje honing. Giet het beslag in je bakvorm. Snijd de perzik in stukjes en verstop deze als het ware in het beslag 🙂

Strooi erna de havervlokken eroverheen ter garnering en je cake met wilde perzik kan voor 20 minuten de oven in. Hij is nog tot zeker 2 dagen na bakken eetbaar.

Met dank aan Hannah voor de basis van dit recept.

Eet smakelijk!