Volgens mij heb ik het wel eens eerder laten vallen. Ik heb nogal een lastige hoofdhuid. En soms is dat best balen. Jeuk, schilfertjes.. nou ja, that basically sums it up. Hoe fijn is het als er shampoos zijn die rekening houden met gevoelige hoofdhuidjes? Heel fijn ja.

Ja serieus, jeuk is echt erger dan pijn

Vrijwel gillend gek kan je er van worden. De frustratie is te groot. Het is net niet helemaal psoriasis, het is sowieso geen roos (van anti-roos shampoos kreeg ik alleen maar nog meer jeuk, wat een terreur) en het is ook niet helemaal eczeem. Laten we het maar op een combinatie van die 1 en 3 houden. Ik smeer de boel al een jaar in met een lotionnetje, waardoor ik ook weer elke dag m’n haar moet wassen. Anders is het een modderpoel op m’n hoofd, snap je. Daarom heb ik echt wel een zeer vriendelijke shampoo nodig.

Green People shampoo

O en geloof me, ik heb alles al geprobeerd. Heel veel van Lush, dingen op recept, dingen van de apotheek. Alles verlicht maar tijdelijk. Ik was nu al een tijdje bezig met Seba-Med, en hier was ik aardig over te spreken. Maar een beetje variatie in de Nederlandse keuken badkamer kan nooit kwaad. Omdat elke shampoo maar tijdelijk werkt, wil ik juist een stuk of 2 a 3 om mee te varieren, voordat de jeuk weer de kop op steekt.

Ik ben me ervan bewust dat je een dergelijke aandoening niet kan oplossen met een shampoo, maar je kan wel de ergernis verlichten door shampoo te gebruiken waarin geen parfum, zeep en troepjes zoals parabenen zitten. Ik heb al eerder gemerkt dat ik daar de laatste jaren slecht op reageer. Vroegah, vroegah had ik dat niet. Andrelon en Elvive waren in overvloed vertegenwoordig in mijn badkamer. Tegenwoordig heb ik alleen maar spul van de firma Geurloos & Kleurloos.

Maar dit is goed. En daarom introduceer ik vandaag de Green People shampoo & conditioner bij je.

Dit is een XS Review, dus officieel moet ik het kort houden.

Deze shampoo en conditioner in een notendop:

  • geurvrij
  • kleurvrij
  • irriteert niet
  • bestaat voor 93% (conditioner) en 83% (shampoo) uit biologische producten
  • bevat aloë vera, groene thee en ananas  (extract)
  • 10% van de opbrengst gaat naar goede doelen!
  • het is niet op dieren getest (YES)
  • bevat geen gluten, SLS/SLES, parabenen, alcohol en nog allemaal andere ingewikkelde termen van ingrediënten die je liever niet op je huid hebt
  • het zijn veganistische producten

DSC_0781

Wat vind ik ervan & wat doet het voor me?

Ik vind de shampoo, om mee te beginnen, heel fijn. Het is dus een kleurloze dunne substantie die een beetje klinisch ruikt, omdat het overduidelijk geen toegevoegde parfums heeft. De shampoo schuimt goed en het maakt m’n haar lekker zacht en doorkambaar, wat ik niet vaak tegenkom bij producten zonder parabenen. Dus yay!

Ik heb de conditioner niet per se nodig maar een beetje extra verzorging kan nooit kwaad. De conditioner, helaas, ruikt een beetje naar frituurvet. Het gekke is, dat ik dit bij een eczeem-cremetje van Eucerin ook opmerkte. Ik ging dus als een heuse onderzoeker deze 2 even vergelijken. Maar hier werd ik niet veel wijzer van. Ik ben niet zo wetenschappelijk aangelegd. Anyway, het is wel een fijn product wat m’n haar heel zacht maakt. En daar gaat het om.

Wat ik de eerste 5 dagen merkte is dat ik aanzienlijk minder jeuk had. Ik was er echt heel enthousiast over! Ik zat het zelfs te pluggen bij m’n enige vrouwelijke collega. De jeuk kwam later wel weer terug, maar dat is normaal. Logisch, want het is een huidprobleem wat van binnenuit komt. Zolang ik dit blijf behandelen en de shampoo gebruik om de huid verder rustig te houden, ben ik al lekker op weg.

Ik ontving deze 2 (best wel flinke, 200ml) tubes van biggreensmile.com. Je shopt hier nog veel meer Green People producten, waar ik trouwens ook echt benieuwd naar ben! De shampoo en de conditioner kosten allebei € 14,95 per stuk. 

Je kan dit Green People setje ook winnen! Volg me op Instagram: @hetismarg (als je dat nog niet deed) en repost de foto van deze producten en tag mij erin 🙂 Je kan meedoen tot en met volgende week vrijdag, 8 juli!

Vertel me; wat voor shampoo gebruik jij en waarom ben jij hier tevreden mee? 

Ik ontving deze producten ter review.