De Pilea Peperomioides. Ik heb sinds vorige week een baby’tje in m’n bezit and I’m kinda excited. Om een plantje ja. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

De Pilea is een beetje een mysterieus plantje. Hij schijnt nogal moeilijk verkrijgbaar te zijn in tuincentra (niet dat ik daar veel kom, maar ik lees het veel) en dat terwijl het een plantje is wat makkelijk bevalt van kleintjes.

De Pilea ‘bevalt’ namelijk door middel van babytjes die in de aarde rond de moeder groeien. Vrij bijzonder, jazeker. Maar zo ver ben ik nog niet. Deze kleine baby moet nog een grote gaan worden en ik ben vastbesloten hem goed groot te brengen.

DSC_0339

Op Instagram volg ik Styleandsugar en zij had stekjes te koop. Of iemand ze wilde, was de vraag. Ik dook er gelijk op middels een DM! Ik was er niet actief naar op zoek maar het plantje fascineerde me al wel een tijdje. Ik volg ook enkele ‘urban jungle’ Instagrammers en ik ben daar danig van onder de indruk. Ik wil ook zoveel groen in huis! Ik heb nu welgeteld 5 cactusjes, 2 grote kamerplanten, 2 koffieplanten, 1 tafelplantje en een mini-moestuintje – en ik probeer nu ook de Monstera Deliciosa plant te vermeerderen. Maar ik droom van een urban jungle en het begin is nu gemaakt.

Oke, ik was weer afgedwaald. Ik kocht dus een baby Pilea en kreeg hem gelukkig, goed verpakt, en heelhuids binnen. Hij staat nu al een week wortels te krijgen in het water en volgende week gaat hij in stekgrond. Spannend!

Binnenkort meer urban jungle updates 😀

Kan jij planten in leven houden of ben je meer een cactus persoontje?