Mijn baby Pilea

De Pilea Peperomioides. Ik heb sinds vorige week een baby’tje in m’n bezit and I’m kinda excited. Om een plantje ja. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

De Pilea is een beetje een mysterieus plantje. Hij schijnt nogal moeilijk verkrijgbaar te zijn in tuincentra (niet dat ik daar veel kom, maar ik lees het veel) en dat terwijl het een plantje is wat makkelijk bevalt van kleintjes.

De Pilea ‘bevalt’ namelijk door middel van babytjes die in de aarde rond de moeder groeien. Vrij bijzonder, jazeker. Maar zo ver ben ik nog niet. Deze kleine baby moet nog een grote gaan worden en ik ben vastbesloten hem goed groot te brengen.

DSC_0339

Op Instagram volg ik Styleandsugar en zij had stekjes te koop. Of iemand ze wilde, was de vraag. Ik dook er gelijk op middels een DM! Ik was er niet actief naar op zoek maar het plantje fascineerde me al wel een tijdje. Ik volg ook enkele ‘urban jungle’ Instagrammers en ik ben daar danig van onder de indruk. Ik wil ook zoveel groen in huis! Ik heb nu welgeteld 5 cactusjes, 2 grote kamerplanten, 2 koffieplanten, 1 tafelplantje en een mini-moestuintje – en ik probeer nu ook de Monstera Deliciosa plant te vermeerderen. Maar ik droom van een urban jungle en het begin is nu gemaakt.

Oke, ik was weer afgedwaald. Ik kocht dus een baby Pilea en kreeg hem gelukkig, goed verpakt, en heelhuids binnen. Hij staat nu al een week wortels te krijgen in het water en volgende week gaat hij in stekgrond. Spannend!

Binnenkort meer urban jungle updates 😀

Kan jij planten in leven houden of ben je meer een cactus persoontje?

11 comments

 1. Marije schreef:

  Urban jungle .. jaaa, raak er iedere keer weer heel geinspireerd door. Ben benieuwd naar je baby updates ????

 2. Rowan schreef:

  Ik vind de Pilea zo’n leuk plantje! Ik ben helemaal verliefd. Ik heb hem sinds vorige week. Een grotere en dan wil ik zelf baby’s maken. Haha klinkt stom maar je snapt me vast wel! 😉

 3. MARIJKE schreef:

  Nog nooit van gehoord maar ik ben heel benieuwd!

 4. Kim schreef:

  Ja leuk! Lees er steeds meer over 🙂 ik ben zo een persoon waarbij de cactussen er zelfs somber uit gaan zien (kreeg ik laatst te horen van mijn vriend haha).

 5. evelien schreef:

  Oh ontzettend leuk! Mijn zus heeft er ook eentje, vind ze zo leuk! Spannend dat je hem volgende week gaat poten. 🙂
  Liefs, Evelien

 6. Nesrin schreef:

  Urban Junge klinkt zo leuk. Ik heb nog altijd moeite om een normale plant in leven te houden.

  Lief klein baby’tje heb je 😉

 7. Manon schreef:

  Ik ben meer een cactus persoon Ha Ha ! Ik ken dit plantje niet maar ik ben benieuwd

 8. Marjoleine schreef:

  Ziet er zo schattig uit! Ben benieuwd hoe groot hij gaat worden en of je ook “baby’s” gaat krijgen haha.

 9. Sher schreef:

  Hahaha love dit.
  Ik ben denk ik toch meer een cactus persoontje. Plantjes houden het nooit zo lang bij mij vol helaas.

 10. Debbie schreef:

  Note to myself: gewoon doorklikken naar andere artikelen Debbie, daar staat meer informatie. 😛
  Ken je het initiatief urbanjunglebloggers.com dan ook al?

  1. Margo schreef:

   Kende ik niet! Ik ga eens kijken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *