Kwarkcake. Kwarkcake. Het bekt niet lekker. Maar ik kan er niet meer van maken, want het is toch echt een cake met als basis ingredient kwark.

Dus.

Het oorspronkelijke recept is van Zonder Fratsen. Ik heb er zoals altijd mijn eigen eigenwijze draai aan gegeven en het is best ok geworden. Maar de volgende keer doe ik toch wel weer iets anders. Room for improvement, zeg maar.

Wat heb je nodig?

  • 1 bak magere (aardbeien)kwark (450 gram)
  • aardbeien (johh)
  • 100 gram havermeel
  • schepje eiwitpoeder
  • 3 eiwitten
  • beetje vanillesuiker

DSC_0265

Hoe maak je de kwarkcake?

De beste tip die ik ooit gevonden heb m.b.t. bakken is het natmaken van je bakpapier. Deze stond uiteraard ook op Zonder Fratsen, in dit recept trouwens – om hiermee je bakblik te bedekken. Zo kan je het veel makkelijker vormen. WTF! Hoe slim is dat?

Verder is het een kwestie van mengen van de ingrediënten. Ontkroon de aardbeitjes, snijd ze in partjes en meng ze in het beslag. Giet het beslag van de kwarkcake in de vorm en schuif hem voor 50 minuten in een 175 graden verwarmde oven.

Eet smakelijk!