Ik wil deze Bloggers be like tag al eeuwen invullen. Sinds ik minder ben gaan bloggen zijn er nog maar 3 dagen in de week en ik wil ze zorgvuldig inplannen. Niet teveel recepten, niet teveel oppervlakkigheid – nou ja, je kent het wel. Alles in balans. De tags doe ik daarom ook niet al te vaak maar ik vind het nu wel weer eens tijd! De credits voor deze tag gaan uiteraard naar Hare Maristeit – 1 van m’n favo bloggers.

1. Hoe lang blog je al?

Ik startte in (even checken) 2011 al Getyournailsdone.nl. Dit was een supertip van m’n moeder, die toen zei: “Dat bloggen, dat is nu toch hip?” En ik was toen nogal nagellak obsessed, zat avonden te nail-arten op m’n zolderkamertje (geen cliché, ik sliep echt op zolder). Bij m’n broers bedrijf (waar ik nu ook werk) legde ik toen getyournailsdone.nl vast, ik zette er een spuuglelijk Eleganttheme op en mijn eerste blog was geboren. Helaas was ik nog niet echt bekend met mooie fotografie en rommelde ik maar wat aan. In 2011 was bloggen nog niet echt iets kicks, iets normaals, er waren niet echt do’s en don’ts maar ik weet zeker dat alles wat ik deed, een don’t was. Dus de boel verslofte.

IMG_4651-1024x682
x2_2e9dd1f-600x298
x2_3d9d2c5-600x298
zilver-sticker-630x298

En dat zag er een beetje zo uit.. I know, right?!

Toen startte ik op datzelfde domein in 2013 een webshop waar ik ook af en toe persoonlijk op blogde, maar vooral ook samenwerkte met kleine bloggers – en heel soms grote. Dit was wel echt gaaf. Ik ging steeds meer blogs lezen en zocht steeds meer naar een manier om dit te combineren. Ik wilde ook bloggen, maar hoe kan je nou een van-alles-wat-blog combineren met een professionele webshop? Ja uh, niet. GYND stopte, ik trok de stekker eruit. Dat verhaal kan je trouwens hier lezen. En ik startte hetismarg. Ta-da.

Ik heb wel spijt dat ik GYND niet toen heb doorgezet. Wie weet waar ik dan nu stond met m’n blog. Nu sta ik in principe nog in de kinderschoenen. Maar ach, gedane zaken…

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Het makkelijkste is het stomste: dat ik soms geen inspiratie heb. En soms ook juist wel weer knetterveel. Dat het niet zomaar komt aanwaaien en dat je er dan soms iets uit moet persen waar je niet echt tevreden over bent. Over het andere stomste schreef ik al eens een artikel.. het is soms moeilijk om te gaan met negatieve reacties. Maar, aan de andere kant: dat is zo’n klein aspect van het verhaal, en het komt bij mij zo weinig voor, dat het me niet beïnvloedt.

Het allerleukst: jullie. Mijn lezers. Tuurlijk is het leuk als je een mooie samenwerking met een bedrijf hebt of soms zelfs wat geld verdient, maar het allermooist vind ik het contact met andere bloggers of zomaar lezeressen. Mijn blog staat gelinkt aan mijn Instagram en de laatste tijd komen er vrouwen naar me toe voor stijladvies. Dit vind ik zo bijzonder! Ik ben niet eens een fashionista maar juist normaal – en volgens mij vinden mensen dat wel fijn. Ik vind het ZO leuk dat ik mensen kan helpen en inspireren! Had ik nooit gedacht 🙂

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Ik denk dat mijn beste kwaliteit is dat ik herkenbaar en met humor schrijf. Hoef hier verder denk ik niet echt op in te gaan 😉 ik zou echt nog wel graag aan m’n fotografie sleutelen. Maar hiervoor wil ik dan ook allemaal andere lenzen kopen en wie gisteren m’n Snaps heeft gezien heeft begrepen dat dat er even niet in zit 😉 *auto met veel verlies verkocht kuch au huilen*

tasty

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Ik volg niet echt buitenlandse bloggers, to be honest. Eigenlijk geen. Af en toe kom ik langs een mooie blog, zoals vandaag op inthefrow.com, maar ik duik niet echt in een blog dan.

Maar van eigen bodem.. hoe lang mag deze lijst zijn? Heb er een paar die ik regelmatig bezoek! Zoals Blogofys, Daarwaseens is nieuw op de lijst, Younique (jaloers op haar fotoskills), Gewoonsher (love haar humor), en uiteraard thebiggerblog.com, en oh ik wil je absoluut niet voor het hoofd stoten als ik je hier niet noem – elke blog waar ik een comment achterlaat, is favoriet. Anders reageerde ik niet 😀

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

Als ik naar m’n statistieken kijk, is dit rijtje als volgt:

Ook de Tony Chocolonely brownie ging goed viral op Facebook, evenals het stuk over regels die bloggers elkaar opleggen, ging goed rond op Facebook en ontving ook flink wat comments. Good times, good times.

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Laatst had ik een bericht gesponsord op Facebook. Een vriendin dacht toen dat ik dat product had gekregen, omdat er op Facebook bij stond dat het gesponsord was. Ik snapte de verwarring, maar dit is wel vaak een misvatting. Niet alles waar ik over schrijf, krijg ik voor betaald of heb ik gratis ontvangen. Zo werkt het (helaas) niet. De minderheid op m’n blog is gesponsord.

Een andere misvatting (tegelijkertijd ook mijn eigen onderschatting) is ook wel weer dat je ‘wel effe blogt’. Soms zit er best veel tijd in een artikel. En als de inspiratie uitblijft, moet je ernaar op zoek en dit vreet ook tijd. Het tijdgebrek is ook de reden dat ik van 5 naar 3 blogs ben gegaan. Het lukte me gewoon niet om elke keer een leuk stukje online te krijgen. En toen het me niet meer boeide, wist ik dat ik iets moest veranderen. Liever 3 keer per week een leuk stuk, dan 5 keer per week een mweh-artikel.

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Altijd m’n sushi op Instagram zetten. Don’t kill me, het is nou eenmaal m’n fave. Dus ik zal het blijven delen. Verder maak ik ook wel foto’s van m’n eten, maar ben vaak tevreden. En de laatste tijd vraag ik steeds vaker aan m’n vriend: “Maak even een foto, voor op Insta…” Content is belangrijk, toch? 😉

Courgette geitenkaas salade

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Ik doe 95% zelf. Het scheelt dat ik bij een IT bedrijf werk en het scheelt dat ik webdesigner ben 😉 ik ‘krijg’ de hosting van m’n lieve broer, en ik heb soms hulp bij het beveiligen van z’n compagnon. Error, 1300 brute force attacks in een uur gaat mijn pet te boven. M’n andere collega helpt soms met wat jQuery dingetjes coderen en m’n vriend is vaak kritisch – soms pijnlijk kritisch, maar achteraf gezien is het meestal wel bruikbare kritiek. Kritiek op design, kritiek op inhoud. Kan soms best van pas komen, omdat je blind wordt voor je eigen flaws.

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Ik lees graag persoonlijke blogs en blogs met humor. Ik heb altijd ruzie met bloglovin (of ik snap het niet, dat is het eerder denk ik), dus ik gebruik het niet veel. Vaak bezoek ik blogs via Twitter en vanuit de Facebook groepen klik ik ook vaak door.

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

Ik plan het altijd van te voren in. 6 uur ‘s ochtends, vind ik mooie tijd. Soms paar dagen van te voren, wanneer ik weer een inspiratieboost heb, en soms pas een avond van te voren.

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Dat je je site goed moet beveiligen oh my god. Ik denk dat mensen geen weet hebben van hoe makkelijk een WordPress site te hacken is en hoe vaak hackers het pogen. Ben zelf nog nooit gehackt, maar het is wel heul heul heul vaak geprobeerd. Hier ga ik binnenkort een artikel over schrijven dus dan gaan jullie allemaal beveiligen als een malle 🙂

Bijvoorbeeld: de afgelopen week zijn er 111 IP’s geblokt uit India. En dat is dan maar 1 land. 

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

De lente/zomer kickoff bij MS Mode vond ik echt enorm gaaf. Ik vind het sowieso tof dat ik af en toe met hen mag samenwerken. Maar ik vind elke samenwerking een toffe ervaring op zich, want elk contact is leuk!

DSC_0478

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Ik heb spijt dat ik GYND als blog niet heb doorgezet. Ik heb niet echt stomme dingen gedaan, ik denk altijd wel goed na voordat ik dingen plaats. Ik voel weinig voor online vetes. Ik wil best af en toe wat controversiële dingen zeggen (heel af en toe dan he) maar ik wil het dan wel doordacht hebben. Maar dat ik die blog niet heb doorgezet, au, daar droom ik nog wel eens van.

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af.

Ik deel een hoop, maar niet over echte privé dingen. Ik schrijf niet over m’n relatie en ik deel geen info over m’n vriend. Behalve heel af en toe een foto, zoals in de blog van maandag, omdat dat moment het waard was. Ik noem nooit namen van vrienden en familie en zal hen dan ook nooit zonder toestemming online plaatsen, bovenal m’n nichtje niet. Verder maakt het me niet zo veel uit. Ik praat niet over alle onderwerpen maar dat is meer omdat het me niet boeit dan dat het met privacy te maken heeft.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Ik ben echt super oppervlakkig maar ik wil echt heeel graag dat dankzij m’n blog m’n Instagram account groeit. Ik zeg het maar gewoon. Ik wil meer volgers! Ik denk dat iedereen dit wel wil maar niet uitspreekt 😉 Maar om daar te beginnen moet eerst m’n blog nog wat meer bezoekers krijgen. Ik ben op dit moment elke keer weer verbaasd als ik de aantallen zie, maar ik ben net die klant bij de slager; mag het een onsje meer zijn? Ik ben niet ondankbaar, maar wel ambitieus. En wat Maris ook zei: een persreisje zou ook mooi meegenomen zijn 😉

Super tof om hier effe over te kletsen, zo’n tag is een mooie kans! 🙂 En jij, heb jij de Bloggers be like tag al ingevuld? Laat het me weten, dan kom ik even lezen!