We kennen allemaal de sushi bowl ondertussen wel. Komt het origineel niet van chickslovefood? *twijfel*
Ik plaatste al eens een variant met vlees, maar deze combinatie blijft toch echt wel m’n favoriet. En nu gooide ik het eens niet in een schaal, maar op een mooi bord. Want het oog wil ook wat, he. Dus ik presenteer u bij deze: de sushi plate!

Let’s be honest.. normaal deed ik altijd maar wat qua hoeveelheden. Nu ik Weight Watchers doe, meet ik alles braaf af. Het geeft 1 of andere rare voldoening om precies te eten wat ‘mag’, zeg maar snap je wel weet je wel. Dit recept telt 11sp en deze hoeveelheden gelden dus daarvoor. Wil je meer? Be my guest!

Wat heb je nodig voor de sushi plate?

  • 5 eetlepels sushirijst (gekookt)
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • 4 surimi sticks
  • komkommer zoveel als je maar wil
  • een kwart nori-blad
  • wasabi
  • sojasaus
  • eventueel sesamzaadjes

Sushi bowl

Hoe maak je het?

Ik denk dat dit het kortste recept ooit wordt. Kook de rijst zoals beschreven wordt op sushi-san.nl (zonder de suiker en azijn!). Snijd of knip de zalm en surimi sticks in kleine stukjes. Doe hetzelfde met het nori blad en ook de komkommer mag in kleine blokjes. Als de rijst eenmaal klaar is, kan je alles op een bordje gooien leggen. Sausje erbij, niet teveel wasabi want dat staat garant voor veel niesen. 🙂

Eet smakelijk!