Oh jongens, misschien voelden jullie hem al aankomen als je me op Twitter volgt… ik kreeg m’n eerste heuse piemelfoto via Snapchat (hetismarg heet ik daar). Ik heb dit even geanalyseerd – met mijn vriend en een vriendin & nog eens met mezelf – en laat ik mijn bevindingen delen.

Het is me nog nooit overkomen, een dick pic. Ik kende het fenomeen, kon de grappen erover altijd wel waarderen. En toen kreeg ik woensdagavond opeens een privé Snap (noem je dat zo?) van ene jamescardon1. Zonder te kijken wist ik al wat het zou zijn. Eigenlijk wilde ik wachten tot m’n vriend er was, zodat we er samen om konden lachen, maar aan de andere kant kon ik m’n nieuwsgierigheid niet bedwingen.

Dus ik opende het. En inderdaad, een heuse piemel kwam in beeld. Wel een beetje slecht weggewerkt – er was met rood overheen getekend – maar de pielemuis was toch wel aardig te zien. Inclusief een aardig gespiede torso en zelfs een herkenbaar hoofd in de spiegel! Mijn eerste instinct zei: screenshot. Don’t care of hij het ziet. Waarschijnlijk voelt hij zich nog gevleid ook.

En inderdaad. Hij stuurde erna een zwart scherm met erop: “Heyyy”. Catchy, maar ik viel er niet voor. Erna kreeg ik nog: “You want more?” met een sneaky smiley. Hard lachend had ik het ondertussen al op Twitter gezet (hier vind je de desbetreffende foto) en ik zat te genieten van jullie reacties.

M’n vriend was lichtelijk in shock. Hij doet niet aan social media en houdt zich niet zo bezig met wat er online allemaal gebeurt. We vroegen ons het volgende af: WAAROM stuur je, herkenbaar nog al liefst,  zomaar je piemel naar een meisje wat je niet kent? En hij zal me vast niet lekker vinden: ik heb niet eens een foto bij m’n Snapchat spookje. Dus waarom voegt hij me toe en stuurt hij me dit? Wat bezielt zo iemand? Please, enlighten me.

Wil je graag een vriendin? Wil je haar dan niet eerst normaal leren kennen? Ben je zo vol van jezelf en je redelijk geprijsde jongeheer dat je denkt dat elke willekeurige vrouw dit wil zien? Is het niet handiger om je hoofd te censureren, in plaats van je tampeloeres? (Haha, mijn spellingscontrole heeft geen suggesties voor tampeloeres.)

Binnen een halfuur was het account verwijderd. Net nadat ik had besloten om “yeah, sure ;)” te antwoorden op de vraag of ik meer wilde. Helaas, ik zal James niet beter leren kennen. Maar James, je bent voor altijd in m’n hart. En op Twitter.