Mijn Weight Watchers ontbijtjes van de eerste week

Vorige week vertelde ik op Instagram dat ik begonnen met Weight Watchers. Ik hoorde al jaren over dit fenomeen, maar vond het altijd zo’n huisvrouwen-dieet. Ik kan het niet meer ontkennen, ik ben zelf ook een huisvrouw. Dus waar wacht ik nog op? Nee, no jokes, ik raakte geรฏnspireerd door de vele succesverhalen. Een jaar geleden ging ik als een speer met mijn PT en het low-carb dieet wat ik volgde, maar aan alle pret komt een eind. Dus ik kwam stil te staan. Ik probeerde de boel op gang te brengen door zwaarder te sporten en nog meer eiwitten tot me te nemen (wel uitgebalanceerd natuurlijk!) maar het ging niet naar m’n zin. Ik jojo’de een beetje, in kleine beetjes, maar toch. Jojo’en is stom! Tijd voor wat anders.

Want wie niet waagt, wie niet wint, toch? Dus ik schreef me in voor WW. Niet de bijeenkomsten, daar heb ik geen zin in. Maar wel met de app en de #connect community! Ik vind het superleuk om uit te proberen, maaltijden te plannen en te loeren naar de andere WW’ers. Ik ben er, net zoals vorig jaar, vol voor gegaan! Ik varieer als een malle en vandaag show ik je mijn Weight Watchers ontbijtjes van de eerste week (ma-vr). Because we all love foo00o0od.

Maandag: vertrouwde kwark

Processed with VSCO with a6 preset

Op maandag was ik nog een beetje aan het aftasten en nam ik magere vanille kwark (4 eetlepels) met mijn eigen gemaakte granola en banaan. Dit was in totaal 5 punten. Of 5 SP, zoals de WW’ers zeggen ๐Ÿ˜‰

Dinsdag: Lidl beschuitjes

dinsdag

Een eitje als ontbijt vult altijd lekker. Ik at 2 gekookte eieren op 2 meergranenbeschuitjes van de Lidl. 10 punten.

Woensdag: kwark pannenkoekjes

Processed with VSCO with a6 preset

Wauw, dit is me een recept! Wat echt mega simpel is by the way, maar o zo lekker! Een hitje in de WW community, volgens mij komt het originele recept van Uit Paulines Keuken. Komt-ie:ย Je mengt 2 eieren met 40 gram havermout, en je doet er 3 eetlepels magere kwark bij. Deze bak je als pannenkoekjes en voor de lekker deed ik er was blauwe besjes (bevroren, lekker fris) en eventueel een beetje agave stroop erover. Zonder stroop is dit Weight Watchers ontbijtje 9 punten.

Donderdag: roerei party

donderdag

Op donderdag warmde ik een kwart Turks brood op en maakte ik roerei van 2 eieren, 2 tomaten en 2 eetlepels geraspte 30+ kaas. JAMMIE! Dit was in totaal 10 punten. En je zit weer de hele ochtend vol!

Vrijdag: ontbijttaartje

weight watchers ontbijtjes

Eigenlijk een recept voor een mugcake, maar ik bakte hem op donderdagavond alvast in de oven. Het recept is wederom simpel maar doeltreffend: prak 1 banaan met 20 gram havermoutmeel en een ei, en ik deed er nog een theelepeltje ongezoete cacao bij. Bak dit even op 200 graden (20 minuten) in de oven. De topping maak je van 2 eetlepels kwark en lekker fruit erbij! Hopsa, 7 punten.

Ik vind het zo leuk om te variรซren met de Weight Watchers ontbijtjes! Het is ook leuk om elke dag wat anders te eten en nieuwe dingen uit te proberen. Ik ben benieuwd wat er deze week weer gegeten gaa worden ๐Ÿ™‚

Volgende week is er weer een Sporten met Marg op maandag!

Welk ontbijtje zou jij wel willen eten?

26 Comments

 1. Ahhh stop! Ik krijg hier ontzettend trek van joh, haha. Het ziet er allemaal ontzettend lekker uit zeg! Ik zou die pannenkoekjes nu wel willen eten hoor. ๐Ÿ˜€

 2. Ziet er goed uit Margo! ik heb me vandaag ook ingeschreven voor WW toevallig! Het gaat iets minder met het andere afvalprogramma wat ik volgde, vooral omdat ik het heel lastig vind me aan een vast schema te houden. Nu kan ik zelf kiezen wat ik eet, als ik me maar aan mijn punten houd. Veel leuker!

  1. Heeey wat leuk, wat goed van je! Ben benieuwd hoe het je gaat bevallen. Laat je het me weten? Enne, recepten uitwisselen sta ik altijd voor open ๐Ÿ˜‰

 3. Ziet er allemaal goed uit hoor, op die manier wil je wel meedoen aan WW. Ik moet juist aankomen dus ik zal hier niet aan meedoen, anders had ik dat wel gedaan x

  1. Volgens mij hebben ze ook een programma om aan te komen! Dan krijg je gewoon meer punten om te eten op een dag. Je kan er even naar kijken als je interesse hebt ๐Ÿ™‚

 4. Zooo, respect hoor! Ik zou dit niet kunnen (maar ook niet willen dus dat werkt sowieso al niet haha). Ziet er trouwens wel erg lekker uit, vooral die beschuitjes met ei (goed idee, ga ik onthouden!). Goed bezig hoor, zet ’em op! ๐Ÿ˜€

 5. Jammie! Ik krijg weer helemaal inspiratie door jou, fijn! Ik ben heel benieuwd naar de pancakes en het broodje met kip, tomaat en kaas. Jammie. <3
  Liefs! Evelien

 6. Hmm, havermoout is mijn favoriete ontbijtingredient, daar kan ik รบren op door. Die pannekoekjes gaan dus meteen op mijn ontbijtlijst.

 7. WW heeft voor mij echt goed gewerkt. Ben nu al z’n 5 maanden lifetime member en nog niets aangekomen, zonder dat ik ergens mijn best voor doe. Het heeft me echt een andere mindset gegeven.
  Overigens, ik kan niet via bloglovin op je blog komen. Hij laat dan gewoon helemaal niets zien, weet niet of je dat wist, maar dacht, meld het even.

  1. Thanks voor het melden! Ik heb het geprobeerd en had geen problemen, maar ik ga even aan mensen vragen of ze willen uittesten ๐Ÿ™‚
   Mega knap trouwens, 5 maanden lifetime member! Dat inspireert me.

 8. Dat ziet er allemaal echt heerlijk uit! Je bent zeker goed bezig. pannenkoekjes met blauwe bessen eet ik ook graag in combinatie ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *