SS Rotterdam

TAG: Waar je huis woont

Ik las hem bij Sammie en had hem al eerder langs zien komen: de Waar je Huis Woont Tag, ‘ontworpen’ door Maris en Nesrin! Ik vind het leuk om jullie meer te vertellen over ‘mijn’ Rotterdam, Roffa, de mooiste rotstad die er is.

1. Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?

Oke, zoals ik al zei, Rotterdam it is. Wisten jullie natuurlijk al lang! Ik ben hier niet geboren en getogen, ik ben geboren en getogen in Puttershoek, in de Hoeksche Waard. Ik had nooit gedacht dat ik daar weg zou gaan. Ik ging elk weekend naar de kroeg, vriendinnen waren binnen handbereik, ik woonde nog thuis. Maar rond m’n 22ste begon het toch te kriebelen en wilde ik big city life. Een andere vriendin woonde al in de stad en ik ging regelmatig met haar stappen en toen ben ik op zoek gegaan naar een kamertje. Hospiteren, wat een draak van een proces is dat zeg.

En toen kwam er een anti-kraak mogelijkheid langs! Samen met een andere vriendin kregen we een supervet huis in Kralingen. We hebben hier ruim 2 jaar gewoond totdat we eruit moesten. Toen trokken we wederom samen naar het Oude Noorden en ook hier hebben we 2 jaar gewoond. Dit waren gouden jaren, altijd gezelligheid, of we nou met z’n 2en waren of vrienden over de vloer hadden. Kleedjes, PLL, chocola (hoi kilo’s), hoop wijn – het was altijd leuk! Good memories.

En toen werd het serieus met de lover en trok ik bij hem in, in Crooswijk. We hebben nog een jaartje in zijn appartement gewoond en toen vertrokken we naar Katendrecht. Helemaal volwassen en beleefd enzo. Poeh, het is wat.

2. Voel jij je hier thuis? En waarom woon je hier (niet) graag?

Ik voel me hier helemaal op m’n plek. Sowieso voelde ik me al vanaf moment 1 thuis in Rotterdam, en zie ik mezelf niet zo snel teruggaan naar het dorp. Zeg nooit nooit, maar voorlopig ben ik nog helemaal blij in de stad. Ik vind ZO fijn dat alles binnen handbereik is. Winkels open van 7.00 tot 22.00 uur, ook op zon- en feestdagen. Tuurlijk pas je jezelf aan wanneer je dit niet hebt in je woonplaats, maar het feit dat het hier wel zo is vind ik echt prettig. Er is altijd wel iets open, er zijn altijd wel mensen op straat. Dat kan soms nadelig zijn, zeker in onze oude buurt. Daar waren vaak wel idioten ‘s nachts aan het schreeuwen πŸ™‚ maar op Katendrecht is het een stuk rustiger. En dat vind ik dan ook wel weer prettig.

DSC_0276

Ik waardeer m’n oude woonplaats wel steeds meer – zo fietsten m’n broer en ik vorige week door de omgeving en ik genoot echt. Zo mooi, alles in bloei, lekker groen en bont gekleurd, leuke dijkhuisjes en overal paarden en koeien. Het klinkt idyllisch: is het ook. En de stilte die daar heerst, is niet te vergelijken met stilte in de stad.

3. Wil je hier blijven wonen?

Voorlopig wel! Het liefst altijd wel. Ik vind het vaak wel jammer dat ik niet zo dichtbij m’n nichtje woon, ik zou haar veel vaker willen zien. Hoewel haar ouders dan misschien wel denken, rot eens op πŸ˜‰ maar nu probeer ik zodra ik in de buurt ben bij haar langs te gaan. Al is het maar eventjes! En hoewel ik nog geen kinderwens heb, weet ik niet hoe ik erover denk wanneer die wens wel komt. Wil ik dan wel in Roffa blijven? Levensvragen! Kan er nu nog geen antwoord op geven. Maar gezien we net een huis gekocht hebben, ga ik er vanuit dat we voorlopig nog even blijven zitten. Want ik zit er prima!

aidaprima

4. In wat voor een soort huis woon je?

Ik woon in een huis uit 1903. Het is een oud, hoog huis – maar wel 5 jaar geleden helemaal gerenoveerd. Alles is nieuw en ziet er ook nog nieuw uit. Het heeft 3 verdiepingen, een dakterras (jaja, wisten jullie ook al natuurlijk ;)) Ik vind het fascinerend om te weten wat er vroeger plaats heeft gevonden in ons huis. Katendrecht was vroeger een hoerenbuurt, sterker nog, dΓ© hoerenbuurt van Rotterdam. Er kwamen altijd schepen aan in de havens en die kwamen dan naar de hoeren op de Kaap. Dus wie weet wat ons oude huis nog heeft meegemaakt, haha!

5. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst van jouw woonplaats?

Het allerleukst vind ik de mentaliteit van de Rotterdammers. Recht voor z’n raap, lekker kletsen. Ik vind dat wel gezellig. Lekker direct zijn, ik kan niet zoveel met ‘erom heen draaien’. De havens zijn ook prachtig en de oude, niet plat gebombardeerde delen van de stad zijn ook nog steeds zo mooi. Hoewel de moderne architectuur ook zo z’n charmes heeft. En hoe heel Rotterdam begaan is met Feyenoord en haar prestaties, dat echte clubgevoel, echt mooi. Ja hallo, hoe moet ik nou kiezen?!

DSC_0236

Het allerstomst vind ik een bepaald type mannen wat leegloopt zodra je langsloopt. Of het nodig vinden om hun bek een douw te geven en smerige dingen naar je te brallen. Dit is denk ik wel een algemeen stadsprobleem, maar in het durp heb je dat niet πŸ˜‰

6. Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?

Ik hoef niks te kiezen! Ik zit helemaal waar ik wil zijn. Ik wil op den duur misschien wel een grote villa met zwembad en privΓ© gym in St. Tropez, maar ja, wie wil dat nou niet? Basic wishes πŸ˜€

DSC_0050

7. Wat is op dit moment dΓ© hotspot in jouw woonplaats?

Er zijn altijd wel een paar dingen helemaal gaande in Rotterdam. Zo is de Fenix Loods op Katendrecht al een tijdje een flinke hipster verzamelplaats. Ook in de Witte de With zijn altijd nieuwe tentjes die weer spraakmakend zijn (zoals de nieuwe Blender, de Supermercado) en Hugh bij het Hilton schijnt ook wel je-van-het te zijn. De Biergarten is ook elke zomer weer een place to be. Daar ben ik toch wel 1 keer per jaar πŸ˜‰ en Bokaal is ook al een aantal jaar mega gezellig! En laat ik de Markthal niet vergeten, de toeristentrekpleister pur sang. Zo, dus als je naar Rotterdam gaat, dan weet je where to go.

Ken jij Rotterdam een beetje? Wat vind je het leukst aan deze stad?

17 Comments

  1. Leuk om te lezen! Ik moet weer eens een weekendje Rotterdam boeken of zo, zo’n leuke stad! Ging er vaak winkelen toen ik nog in Breda woonde. Nu al jaaaaren niet meer geweest, is het wel weer eens tijd voor.

  2. Met jouw enthousiaste schrijfstijl zoou het me niet verbazen als Rotterdam opeens overspoeld gaat worden met nieuwe bewoners en touristen! Ik ben de afgelopen jaren de stad weer gaan herontdekken en ik kan het weer steeds meer waarderen. De toffe architectuur, de verrassende oude stukjes en het vele dat er te beleven is. Ik vond de eerste editie van de dakendagen ook tof (al was het bewolkt en winderig). Steden van boven hebben altijd iets magisch en Rotterdam absoluut ook!

    1. Haha, wat een leuk compliment πŸ˜€ ik herken jouw woorden wel: elke keer weer iets nieuws ontdekken. Doe ik ook nog steeds!

  3. Zo jij bent best vaak verhuisd! Ik ben nog nooit in Rotterdam geweest, maar het lijkt mij wel leuk om er een keer te kijken πŸ™‚ Mijn vriend vindt het een erg mooie stad (en dat is best uniek voor een Amsterdammer, haha. Misschien scheelt het dat hij geen voetbal kijkt).

    1. Haha inderdaad, ben er voorlopig wel even klaar mee πŸ˜‰ inderdaad uniek! Hier zouden ze zeggen: voor een 020er πŸ˜‰

  4. Rotterdam is inderdaad een geweldige stad, had ik nooit gedacht. Vorig jaar een soort citytrip gedaan, en blij verrast door de uitstraling, toffe wijken enz! Hippe stad!

  5. Oh Rotterdam vind ik ook heerlijk! Mijn neef woont er met zijn vriendin en ik kom er echt heel graag. Lekker recht voor de raap, leuk winkelen, lekker in het park zitten in de zomer met een wijntje, heerlijk! Liefs.x

  6. Ik ben je blog aan het teruglezen (haha klinkt creepier dan het is), omdat ik erachter kwam dat je in Roffa woont, maar nu lees ik dus dat je ook uit de Hoeksche Waard komt! Ik kom zelf uit OBL en woon nu in Blijdorp. Kleine wereld haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *