Als er steeds meer mensen om je heen zwanger worden, weet je dat je die bepaalde leeftijd hebt bereikt. Hoewel ik zelf nog niet toe ben aan kinderen, vind ik het wel heel leuk voor iedereen en word ik wild van kleine sokjes en kleine teentjes en ieniemini jurkjes en schoentjes en oooh. Zo lief. Momenteel zijn 2 vriendinnen zwanger, beide van kleine knaapjes! Dus ik ging inspiratie op doen. Als je nog op zoek bent naar een cadeau voor zwangere vriendinnen: eat your heart out.

The gentleman at a party

Ik vind het dus echt hilarisch als je van die fake smoking/nette pakken kleding aantrekt bij je baby. Net zoals die spenen trouwens, met van die enorme tanden of lippen – best fout, maar ik vind het fantastisch. Maar oke, ik dwaal weer af. Ultieme mannelijke cadeaus coming through!

gentleman

Champagneglasfles (is toch te grappig voor woorden) & tuxedo-slabbetje komen beide van Cadeautjes.nl. Deze fles is behalve lollig, ook nog wel echt bruikbaar. Het is eigenlijk een normale fles met een verlengstukje. Mocht de knaap morsen, morst hij in ieder geval op een sjiek slabbetje. De speen vind je op Gadgethouse.nl en de romper is van Shirtcity.

Vergeet de mama niet

Mama zelf mag ook wel gepamperd worden na een zwangerschap en bevalling, vind ik. Mama’s gaan meteen in survivalmodus die-hard voor het kindje zorgen. Logisch, zo hoort het, maar als jij, als cadeau-gever, bij voorbaat al denkt aan mama’s rustmomentje – bijvoorbeeld voor iets lekkers voor in bad, of een unit chocola, of een pedicuresetje (ik noem maar een zijstraat) dan zorg jij er voor dat kersverse moeder ook heel even chillt. En stuur d’r af en toe een appje om haar eraan te herinneren 😉

Keep them busy

Met een klein nichtje heb ik ondertussen aardig wat kennis op gedaan. Waar zijn kindjes op jonge leeftijd door geobsedeerd? Geluidjes en lichtjes. Terror voor de ouders, pure joy voor de kleintjes. Dus wat geef je cadeau voor de baby zodat de moeder eventjes haar thee op kan drinken? Uit mijn ervaring deel ik de simpelste maar effectieve speelgoedjes:

cadeautjes

De rammelende sleutelbos inclusief geluid en licht aaah komt bij Intertoys vandaan! Het beste cadeautje wat m’n nichtje heeft mogen ontvangen was Sophietje, de Giraffe. Deze zachte bijtring is ideaal wanneer er tandjes doorkomen. Goh, ik klink echt als een kenner he? Sophie shop je overal, o.a. op bol!

Maar wat ook echt altijd goed is voor een baby, is een knisperboekje. Of er nou Nijntje, Woezel of Pip op staan – weten zij veel, het knispert lekker. En wil je nog meer licht en geluid, dan is een wannabe iPhone of een wannabe afstandsbediening (van cadeautjes.nl) ook altijd een topper.

Wat vind jij altijd leuke cadeautjes om aan zwangere vriendinnen/kennissen/familieleden te geven?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.