Sukhi bolletjeskleed

Fairtrade bolletjeskleed

Al vanaf dat ik een eerste bolletjeskleed zag (op de blog van Dina, dacht ik) vond ik dit al te gekke dingen. Maar ik vond mijn interieur niet bolletjeskleed-waardig.Β Maar nu, in het nieuwe huis, daar paste een bolletjeskleed!

Van Sukhi mocht ik een kleed uitzoeken en voordat ik hem binnen had, wist ik al waar hij moest komen.

Sukhi

Het mooie aan de Sukhi kleden – afgezien van het design, natuurlijk πŸ˜€ – is het verhaal erachter. Sukhi betekent ‘blij’ in het Nepalees. De bolletjeskleden komen ook uit Nepal, maar Sukhi verkoopt ook andere soorten kleden uit India, Marokko en Turkije.

In Nepal werkt Sukhi met 2 ateliers waar deze kleden gemaakt worden. En niet voor een armzalig loontje, ze verdienen 2 tot 3 keer zoveel als wat normaal is in die regio. Kan je je voorstellen dat ze 4000 – 6000 vilten bolletjes in deze kleden verwerken? Bizar vakwerk!

DSC_0191

DSC_0166

Personal touches, daar hou ik van, maar dit is pas echt personal. Het kleed komt direct uit Nepal, zonder tussenkomst van verkopers. Jij denkt ‘is verkooppraatje’? Nee forreal, met de track & trace die ik kreeg kon ik het kleed volgen vanaf Nepal tot aan m’n eigen voordeur.

DSC_0182

Ik koos voor het ronde Sunita kleed. Het maakt dit hoekje helemaal af, het maakt het zoveel warmer. Als ik later groot ben en heel veel centjes heb gespaard, wil ik ook een groot rechthoekig kleed in de woonkamer! πŸ˜€ Ik vind duurzame spullen steeds belangrijker worden. Je investeert in iets wat lange tijd meegaat en je gooit zo minder snel dingen weg. Minder waste!

Op de website van Sukhi kan je een superleuk filmpje kijken van de maaksters.

Wat voor fairtrade producten vind jij belangrijk?

Ik heb dit product ontvangen.

10 Comments

  1. Wat een leukerd! De combi van de speelse bolletjes en de neutrale kleuren spreekt vind ik heel leuk. Ik richt me voorlopig op eerlijke en duurzame kleren, maar zodra je je daar in gaat verdiepen, kun je met andere spullen bijna niet achterblijven. Nu ik nog op een studentenbudget leef moet ik wel keuzes maken, maar zeker voor grotere aankopen als spullen voor een huis loont het absoluut de moeite om naar duurzame spullen te kijken. Je investeert toch al een flink bedrag en meestal is de kwaliteit ook gewoon heel goed.

    1. Precies! En waar je vroeger misschien dacht, kwantiteit boven kwaliteit, is het nu toch echt wel andersom. Ik in ieder geval wel πŸ˜‰ duurzame kleren is ook een interessant aspect, ga ik me ook eens in verdiepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *