Al vanaf dat ik een eerste bolletjeskleed zag (op de blog van Dina, dacht ik) vond ik dit al te gekke dingen. Maar ik vond mijn interieur niet bolletjeskleed-waardig. Maar nu, in het nieuwe huis, daar paste een bolletjeskleed!

Van Sukhi mocht ik een kleed uitzoeken en voordat ik hem binnen had, wist ik al waar hij moest komen.

Sukhi

Het mooie aan de Sukhi kleden – afgezien van het design, natuurlijk 😀 – is het verhaal erachter. Sukhi betekent ‘blij’ in het Nepalees. De bolletjeskleden komen ook uit Nepal, maar Sukhi verkoopt ook andere soorten kleden uit India, Marokko en Turkije.

In Nepal werkt Sukhi met 2 ateliers waar deze kleden gemaakt worden. En niet voor een armzalig loontje, ze verdienen 2 tot 3 keer zoveel als wat normaal is in die regio. Kan je je voorstellen dat ze 4000 – 6000 vilten bolletjes in deze kleden verwerken? Bizar vakwerk!

DSC_0191

DSC_0166

Personal touches, daar hou ik van, maar dit is pas echt personal. Het kleed komt direct uit Nepal, zonder tussenkomst van verkopers. Jij denkt ‘is verkooppraatje’? Nee forreal, met de track & trace die ik kreeg kon ik het kleed volgen vanaf Nepal tot aan m’n eigen voordeur.

DSC_0182

Ik koos voor het ronde Sunita kleed. Het maakt dit hoekje helemaal af, het maakt het zoveel warmer. Als ik later groot ben en heel veel centjes heb gespaard, wil ik ook een groot rechthoekig kleed in de woonkamer! 😀 Ik vind duurzame spullen steeds belangrijker worden. Je investeert in iets wat lange tijd meegaat en je gooit zo minder snel dingen weg. Minder waste!

Op de website van Sukhi kan je een superleuk filmpje kijken van de maaksters.

Wat voor fairtrade producten vind jij belangrijk?

Ik heb dit product ontvangen.