Ik heb dus helemaal geen hekel aan de maandag. Social media wordt elke maandag overspoeld door maandaghaters. Ik voel die haat niet zo. Maandag is een dag zoals dinsdagwoensdagdonderdagvrijdag. Natuurlijk is het jammer dat je weekend voorbij is maar hey, nog een paar dagen en het is weer zo ver. Kan je weer 1,5 dag genieten voordat je je op zondagmiddag alweer druk gaat maken over morgen.

Mensen die 6 liter koffie nodig hebben om de dag door te komen; dat ligt eerder aan jou en wat je dit weekend hebt uitgespookt, dan aan die arme maandag.

Als je het zo vreselijk vindt dat de week weer begint, dan moet je misschien eens gaan kijken naar je bezigheden van die week. Is je baan kut? Geef dan niet maandag de schuld. Mag ik dan even mega zen standaard cliche zijn: als je werk leuk is, vind je het niet erg om er weer aan te beginnen. En anders is het misschien tijd om er iets aan te veranderen.

Ik zie maandag altijd als een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Iets teveel gevreten dit weekend? Op deze dag begin je met een schone lei. Het lekkerst vind ik ook om maandag te gaan sporten, maar ik kan niet zeggen dat ik dit trouw elke week doe. Maar als ik het doe, dan voelt het goed. Goed begin. Kan alleen maar beter worden.

Zeuren over de eerste dag van de week is als zeuren over vrijdag de 13de.  Er is niks speciaals aan; het is wat je er zelf van maakt. Net zoals met het hele leven, trouwens. “Life is what you make it” is niet voor niets m’n common-white-girl levensmotto.

Fijn weekend en tot maandag 😉