Serieus, sinds ik met Weight Watchers gestart ben varieer ik als een malle. In deze post lazen jullie al de ontbijtjes uit m’n eerste week, waarin geen enkele dag hetzelfde was. Gisterochtend had ik mega honger en ook alle tijd: tijd om iets te bakken dus. Dit supersimpele recept is zo klaar; 5 minuten voorbereiden en een klein halfuurtje in de oven totdat ik de honger kon stillen.

Credits voor dit recept gaan naar Oh My Pie! Ik heb er een klein beetje m’n eigen draai aan gegeven bij gebrek aan sommige ingrediënten, maar hij was nog steeds super lekker.

Wat heb je nodig?

  • 20 gram havermeel
  • 20 gram havervlokken
  • 1 zeer rijpe banaan
  • 1 ei
  • blauwe besjes
  • flink scheutje (maar geen hele portie) halfvolle vanille yoghurt
  • snufje zout
  • 1 theelepel agave stroop of honing
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille whey poeder (of anders vanille aroma)

Een kleine springvorm – ik gebruik van die taartrondjes die ik dan in m’n normale springvorm zet, anders krijg je een hele platte taart 🙂

DSC_0305

De pie zonder garnering. Mooi geel dingetje.

Hoe maak je de blueberry queen pie?

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Prak de zeer rijpe banaan (sehr rijp ja) tot een klein moesje. Klop het ei los en gooi dit bij de banaan. Vervolgens kan ook het havermoutensemle + het zout, bakpoeder, stroop en vanille smaakmakertje erbij. Meng dit tot een mooi geheel.

Maak je bakvormpje vet (ik gebruik de spray van de Body en Fit shop) en leg op de onderkant blauwe besjes. Lang leve diepvriesfruit in dit geval! Giet je beslag eroverheen en zet hem in de oven voor 25 minuten.

Na het langste halfuur van je leven kan je hem uit de oven halen en er een scheutje yoghurt overheen draperen. Doe voor je eigen plezier nog wat frisse besjes erop en MJAM, ready to eat!

Voor de WW’ers onder ons: dit bevat maar 8 puntjes. En het is weer geweldig vullend!

Eet smakelijk 🙂