Confessions of a healthy lifestyle

Van elk gezond taartje dat ik bak, denk ik: mwah, lekker, maar voor het echte geluk had er wel een kilo suiker en een homp boter in gemogen. Ah well. Welkom bij mijn confessies.

Ik ben dol op groenvoer en voel me heerlijk als ik een salade op heb, maar godsamme wat snak ik erna naar een boterham met pindakaas en hagelslag. En de mensen die nu hard iewl gaan roepen, moeten dit eerst maar eens gaan proberen.

Oh en trouwens, dit neem ik dus soms ook gewoon. Je leeft maar 1 keer enzo.

Ik heb een gruwelijke hekel om naar de sportschool te gaan en blijf ik liever op de bank liggen selfies maken/whatsappen/beunhazen, maar als ik er eenmaal ben ga ik helemaal ham op die apparaten en haat ik iedereen die selfies aan het maken is in de spiegel/aan het whatsappen is/een beetje beunhaast.

Ik moet vaak heel erg de behoefte onderdrukken om mensen in mijn omgeving niet te commanderen om meer groente te eten. Dat onderdrukken lukt me niet altijd trouwens. Sorry collega’s.

Ik heb nog nooit quinoa in huis gehaald of ook maar de behoefte gehad om dit zelf klaar te maken.

Het concept ‘wat eten we vanavond’ houdt me heel de dag bezig.

Alles zonder room/roomsaus/300 gram vet is gewoon minder lekker. Het is gewoon zo. En toch voelen de gezondere keuzes *achteraf* wel fijn.

Ik vind het moeilijk dat mijn streefgewicht nog lang niet in zicht is. Aan de andere kant voel ik me gewoon goed en ben ik fit, en dat is ook weer wat waard. Maar om eerlijk te zijn, mag het spiegelbeeld ook nog wel veranderen. Hashtag duurt lang maar hashtag we komen er wel. De weg is lang en hobbelig.

Mijn eeuwige valkuil is een zak naturel chips. Huismerk het liefst. En in 1 keer leeg.

Hetzelfde geldt voor kaas.

En chocola.

Het liefst alle 3 tegelijk.

Maar dat doen we niet meer. 

Nu heb ik gelijk verklapt waar al die extra kilo’s vandaan gekomen zijn. Life of a curvy girl exposed! 😀

Wat is jouw guilty pleasure? Fijn weekend!

Bron

14 Comments

 1. Wat herkenbaar 🙂 Ik eet best gezond maar af ene toe kan ik echt zo genieten van taart, chocola en kaas. Vooral dat laatste! En dan de vetste die er is haha! Maar goed, ik moet ook weer gewoon gaan sporten en ik haal de lekkere dingen nu niet in huis, dat helpt echt. En dan komen we er wel..hoop ik 🙂

  1. Dat niet-in-huis halen is inderdaad de truc 😀 Alleen nu staan er potten snoep op kantoor. AAAH! Is het thuis niet, is het hier wel 😀

 2. Hahahaha zo leuk geschreven! I loveeee pindakaas met hagelslag. Heerlijk. Af en toe zondigen kan prima maar voelt inderdaad goed om lekker gezond te eten!

 3. Ik kan mij hier helemaal bij aansluiten! Heel herkenbaar ook. Ik voel mij heel fijn bij het gezond leven. Maar ik kan ZO genieten van lekker eten! Lekkere dingen zijn soms gewoon echt moeilijk om te weerstaan. En dan heb ik het vooral over chocolade, taart, pizza en pasta. 😉 Pindakaas probeer ik mee te minderen, maar dat blijft mijn quilty pleasure.

 4. Langleven de combi pindakaas en hagelslag (en dan het liefst op peperkoek). Mijn guilty pleasure? Chocolade. Maar dan in alle mogelijke vormen, een reep, op koekjes, om nootjes. Alles.

 5. Nu krijg ik ook meteen zoveel trek in pindakaas met hagelslag… zooo heerlijk is dat!
  De rest is ook herkenbaar. Behalve die opmerking over quinoa. Quinoa is echt superlekker! Maar goed, als jij er geen zin in hebt hoeft het niet natuurlijk, er is genoeg ander eten op de wereld.

 6. Mijn streefgewicht is ook nog niet in zicht, maar we leven maar 1x bedenk ik me dan (te vaak :p). Ik ben gek op chocolade en toastjes met brie, jamjamjam! Liefs.x

 7. Boterham met pindakaas en hagelslag, ik eet er genoeg voor jou en mij allebei (doe ik graag, no worries). Zo knap dat je die hele lifestyle zo goed volhoudt Mar 😀

 8. Ik volg je sinds kort want je inspireert mij wel, vind het soms lastig om mij leuk te kleden. Vooral met die (voor mij) mega verschrikkelijke onderbuik.
  Ik ben via Bodieboost bezig en ik merk sowieso dat een balans wel helpt. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten en inderdaad niet teveel in huis te halen maar verbied mijzelf niks. Ik vind best dat ik 1x in de week zeker een frietje mag (al eet ik dat omdat ik alleen ben niet zovaak) en chocolade is bij mij dan het ergste. Ik kan het niet bij 1 of paar stukjes laten. Dat ding gaat en moet op, wat ik dan minder met chips heb bijvoorbeeld. Maar dan denk ik ach morgen weer een dag. Je komt niet aan van 1 reep chocolade maar je valt ook niet af van 1 salade dusja. Het is wel een balans vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *