De Tony Chocolonely brownie

Vorige week zou hij al online komen, maar op de dag dat ik hem wilde tikken werd ik even lelijk ziek. En ik kon het niet opbrengen om naar die brownie te staren. Het idee alleen al *bluh*. Maar gisteren hadden we het over sporten, vandaag gaan we even zondigen. Ook dat is het leven. Dit is de Tony brownie die ik mijn collega’s en vervolgens ook familie voorschotelde op mijn verjaardag! En wees niet bang, het is makkelijk. Het is niet eens een recept te noemen. Meer… een uitleg. Of zo.

Wat heb je nodig?

  • 4 jodenkoeken
  • 1 pak brownie mix en toebehoren
  • 1 reep Tony zeezout caramel
  • disco spikkels
  • choco crisps melk
  • scheutje melk

1 cakeblik, 1 vel bakpapier, 1 steelpannetje met water en een stenen bakje

Tony Chocolonely brownie

Hoe maak je de Tony Chocolonely brownie?

Bekleed je cakeblik met bakpapier. Doe de jodenkoeken in een plastic kom en plet ze/crunch ze met een pollepel (bijvoorbeeld). Leg deze koekkruimels vervolgens op de bodem van het blik. Maak de browniemix zoals op de verpakking staat. Bij de ene mix hoef je alleen water toe te voegen, bij de ander ook boter. Giet de mix op de koekkruimels en plaats het blik in de oven – en volg de tijd en de temperatuur die op de browniemix staat.

Ongeveer 10 minuten voordat de brownie klaar is, zet je het pannetje met water op. Smelt de Tony reep au bain marie met het scheutje melk. Haal de brownie uit de oven, en giet de gesmolten Tony eroverheen. Houd het stukje met de naam over, en zet deze er pas in wanneer de brownie afgekoeld is, anders smelt hij (zoals bij mij :)). Versier de brownie met de decoratie en TADA. U mag zich nu volvreten.

Eet smakelijk!

15 Comments

  1. Ik zou dit wel met andere chocola proberen. Want heel eerlijk gezegd is deze chocola niet aan mij besteed. Maar dit gaat vast ook prima met Lindt chocola! En dan de sinaasappelversie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *