De Tony Chocolonely brownie

Vorige week zou hij al online komen, maar op de dag dat ik hem wilde tikken werd ik even lelijk ziek. En ik kon het niet opbrengen om naar die brownie te staren. Het idee alleen al *bluh*. Maar gisteren hadden we het over sporten, vandaag gaan we even zondigen. Ook dat is het leven. Dit is de Tony brownie die ik mijn collega’s en vervolgens ook familie voorschotelde op mijn verjaardag! En wees niet bang, het is makkelijk. Het is niet eens een recept te noemen. Meer… een uitleg. Of zo.

Wat heb je nodig?

 • 4 jodenkoeken
 • 1 pak brownie mix en toebehoren
 • 1 reep Tony zeezout caramel
 • disco spikkels
 • choco crisps melk
 • scheutje melk

1 cakeblik, 1 vel bakpapier, 1 steelpannetje met water en een stenen bakje

Tony Chocolonely brownie

Hoe maak je de Tony Chocolonely brownie?

Bekleed je cakeblik met bakpapier. Doe de jodenkoeken in een plastic kom en plet ze/crunch ze met een pollepel (bijvoorbeeld). Leg deze koekkruimels vervolgens op de bodem van het blik. Maak de browniemix zoals op de verpakking staat. Bij de ene mix hoef je alleen water toe te voegen, bij de ander ook boter. Giet de mix op de koekkruimels en plaats het blik in de oven – en volg de tijd en de temperatuur die op de browniemix staat.

Ongeveer 10 minuten voordat de brownie klaar is, zet je het pannetje met water op. Smelt de Tony reep au bain marie met het scheutje melk. Haal de brownie uit de oven, en giet de gesmolten Tony eroverheen. Houd het stukje met de naam over, en zet deze er pas in wanneer de brownie afgekoeld is, anders smelt hij (zoals bij mij :)). Versier de brownie met de decoratie en TADA. U mag zich nu volvreten.

Eet smakelijk!

Elke nieuwe blog in je mailbox? Dat kan! Laat je e-mailadres achter en je ontvangt automatisch een e-mail zodra ik een nieuwe blog plaats. Handug!

15 comments

 1. Marije schreef:

  Wauw, dit ziet er ernstig lekker uit zeg.

 2. Desirée schreef:

  Oh lord. Die ga ik dus maar eens maken he. Wel als ik visite verwacht of om mee te nemen naar anderen, anders komt er zeker een foodbaby <3

 3. Bianca schreef:

  Oehh dit ziet er echt heel erg lekker uit! x

 4. MARIJKE schreef:

  O M G…. Ik denk dat ik dit recept niet durf te maken. Bang dat ik niet kan stoppen met eten haha. Ziet er prachtig uit!

 5. sammie schreef:

  Oh mennn dat ziet er heerlijk uit! Jammie!

 6. Laura schreef:

  My god… wat doe je me aan! Ik moet vanmiddag naar de pt.. misschien daarna naar de appie ingredienten scoren, verleidelijk :p

 7. Daenelia schreef:

  Ik zou dit wel met andere chocola proberen. Want heel eerlijk gezegd is deze chocola niet aan mij besteed. Maar dit gaat vast ook prima met Lindt chocola! En dan de sinaasappelversie?

 8. Manon schreef:

  OMG……dit ziet er zo lekker uit

 9. Rowan schreef:

  Dit ziet er echt veel te lekker uit! Onweerstaanbaar!

 10. Jenn schreef:

  Dat moet ik een keer proberen!

 11. Daniëlle schreef:

  Oei dit moet wel heel lekker zijn, dat kan niet anders!

 12. gerhilde maakt schreef:

  Dat ziet er superlekker uit en zo gemakkelijk! Ik vind dat gesmolten stuk chocolade nog wel iets hebben eigenlijk. 🙂

 13. Renske schreef:

  Oh my! Dit móet ik echt proberen! Wat een lekker recept, Margo!

 14. Nailtalk schreef:

  GODDELIJK!! Moet ik echt eens maken!

 15. Josine schreef:

  Damn…….. zin in! Nu 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *