Sporten met Marg #2: Wat als je geen zin hebt?

25 april 2016

Heel vaak zeggen mensen: “4 keer in de week sporten, pff, ik zou het niet kunnen hoor!” Nou geloof me, ik kan het ook niet altijd. Ik ben geen superwoman, en 4 keer is soms best een hele opgave. Er zijn echt dagen dat je een vervelende dag had op het werk, slecht geslapen hebt, een beetje spierpijn hebt van de vorige keer – en dat je dus niet wil. Nou kan je eraan toe geven, dat maakt je geen slecht mens. 3 keer in de week sporten is alsnog een prestatie – maar je kan jezelf ook motiveren. Ik heb daar trucjes voor! Ik hoop dat ze jou ook kunnen helpen.

De belangrijkste: bedenk hoe je je achteraf voelt Ooit las ik dit ergens en dit is de beste tip die ik ooit heb kunnen krijgen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik voel me Fitness Barbie wanneer ik net heb gesport. Fit, vol adrenaline, voldaan. Dat gevoel is heerlijk! Wanneer ik weer eens als een baby met m’n vuisten op de vloer lig te stampen omdat ik geen zin heb, slingert m’n vriend dit ook naar m’n hoofd. O ja, reality check.

Spreek met iemand af Dit maakt de drempel om niet te gaan echt een stuk hoger. Jij wil niet de afzeggende slappeling zijn. Sleep jezelf erheen en maak er het beste van samen. Je vergeet al heel snel dat je geen zin had om te gaan. Pep elkaar op door te herhalen dat jullie super goed bezig zijn. En denk alvast aan die warme douche erna. Yay for you!

Hou het bij in een app Het motiveert mij enorm wanneer ik in een app bijhoud wat ik heb bewogen (ook  gegeten, maar dat is een ander onderwerp) en zie wat ik ermee heb verbrand, hoeveel kilometer ik heb afgelegd enzovoorts. Ik gebruik bijvoorbeeld Endomondo voor het fietsen – ook voor het fietsen naar m’n werk, wat nu 12 kilometer per dag is. Ik was zo benieuwd wat ik hiermee zou verbranden! En ik daag mezelf uit om sneller te fietsen, of ik wil soms ook eens testen hoe lang ik erover doe wanneer ik langzaam fiets (en niet zweet) en zo kan ik weer bepalen of ik later of eerder van huis weg kan ‘s ochtends. Ook MyFitnessPal of de Weight Watchers app zijn ideaal voor het bijhouden van je sportmomenten.

En ga ik mezelf nu tegenspreken door te zeggen dat je er soms ook aan mag toegeven? Yes. Doe ik gewoon. Natuurlijk kan je lekker op de bank blijven hangen in je onesie. Again, you’re only human. Maar spreek dan met jezelf af om morgen te gaan! En app meteen die vriendin of charter je boyfriend, dan staat die afspraak in ieder geval vast.

Wat is jouw gouden tip om jezelf te motiveren?

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

In het kader van 'treat yoself' boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m'n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap...

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Nee, ik ben zeker niet de eerste die hier last van heeft & een blog over schrijft en ik zal ook zeker niet de laatste zijn! Maar sinds ik zwanger ben, heb ik een hoop DM's gehad met vragen voor tips. En omdat elk lichaam ander werkt en iedereen baat heeft bij...