Afgelopen donderdag verjaarde ik en werd ik 28. Voor het eerst was ik niet super excited als een kind voor Sinterklaas. Het was ook weer niet zo dramatisch dat ik het niet wilde vieren, want ik vind gezelligheid met vrienden en familie altijd heel fijn, maar toch merk ik dat ik moeite heb met ouder worden. Maar ook een positieve noot, want het is heus niet allemaal kommer en kwel 😀

Dit is iets wat me het laatste jaar een beetje is gaan fascineren. Misschien wel iets te veel. Anti-rimpel crème, daar begon het mee. Vooral omdat mijn huid er goed op reageerde, maar ook om de achterliggende gedachte. Ik geloof niet in wondermiddeltjes die ‘je lijntjes doen vervagen’, maar psychisch is het best prettig om jezelf wijs te maken dat je kraaienpoten niet erger worden door het gebruik van “Le Lift”. De naam van deze crème zegt genoeg, ook al is het nog zo fancy Frans. Een ordinaire anti rimpel crème, basta.

Telkens als ik mijn make-up ga doen, bestudeer ik eerst uitgebreid m’n gezicht. Die kringen onder de ogen, die gaan nooit meer weg he? En dan die lijntjes, die worden steeds dieper als ik lach. Sommige mensen zeggen dat het karakteristiek is, ik vind het een voorbode van hoe ik er over 10, 20, 30 jaar uitzie. Gekscherend zeg ik wel eens dat ik niet tegen botox ben. Ik heb me er nog niet in verdiept, maar die lijnen zouden van mij wel helemaal volgespoten mogen worden.

Plekjes, vlekjes, adertjes. Alles lijkt zichtbaarder te worden – of zat het er altijd al, en let ik er nu meer op? Wordt het een obsessie? Gelukkig hangen er in het nieuwe huis weinig spiegels, en misschien moet ik dat maar zo houden.

Aan de positieve kant, brengt het ouder worden ook hele fijne dingen met zich mee. Stabiliteit, in de relatie, in het wonen, financieel en op het werk. Fijne vooruitzichten, die zorgen voor rust in het hoofd.

Het brengt ook wijsheid mee, daar ben ik van overtuigd. Het ‘picking your battles‘, niet overal meer een punt van maken en dingen van je af laten glijden. Me minder met negatieve mensen omringen, want hey, wat heb je daar aan? En steeds meer het leuke van dingen in gaan zien. Oprecht genieten. Het leven waarderen. Want oh, het gaat zo verdomd snel.