Nog 61 dagen tot de Mont Ventoux – Spinningmarathon

De Mont Ventoux. Ik heb er officieel over gedroomd afgelopen vrijdag. Hij komt nu wel lelijk dichtbij en ik heb lichtelijke buikpijn als ik er aan denk. Over 2 maanden gaat het toch echt gebeuren. Afgelopen zaterdag had ik een spinningmarathon om nog meer sponsorgeld in te zamelen voor Klimmen Tegen MS, het goede doel waar we voor fietsen.

De afgelopen maand heb ik helemaal niet getraind omdat ik aan het verhuizen was en omdat ik al een paar weken met een pijn aan onder aan m’n voet liep. Dit werd erger tijdens het verhuizen. Ik heb bij m’n fysio een test gedaan en er kwam uit dat ik een ontstoken gewricht heb onder m’n voet. Relatieve rust, was het advies. Het gaat nu langzaamaan wat beter maar ik ga toch even naar de dokter. Je weet nooit, en wellicht kan hij er iets voor geven. Maar toch moest er zaterdag gespind worden. Zoals ze vaak zeggen bij sportevenementen voor het goede doel: opgeven is geen optie 🙂

spinningmarathon

Ik had me opgegeven voor 3 uur (4 blokken van 3 kwartier) maar ik wilde het een uurtje gaan proberen, en dan gewoon zittend. Maar het ging super goed, ook de staande klims. Ik deed alleen niet mee met de freezings – je benen het werk laten doen en je bovenlichaam doodstil houden – en jumps –  8 seconden staan, 8 seconden zitten, dito staan, dito zitten – want dat voelde niet goed, maar verder heb ik me helemaal lekker in het zweet gewerkt. En ik heb de volle 3 uur gewoon gemaakt. Het voelde supergoed om door te zetten, en toen ik eenmaal zat en ik had bijna geen last van m’n voet, wilde ik ook niet meer afstappen.

Maar toen werd het half 5. De pijn in m’n kont was niet te harden en als ik ging staan, verzuurden m’n bovenbenen gelijk. Oeioeioei, nog een halfuurtje te gaan. Ik zag m’n broer soms ook met een grimas omkijken en de wijzers op de klok waren niet vooruit te branden. Ik heb een paar keer gedacht: “Is het nou NOG tien over half 5?” maar uiteindelijk, om kwart over 5, mochten we na het nodige rekken en strekken afstappen. Godzijdank! Allemaal wat wiebelig op de benen, rozig van de vermoeidheid en verlangend naar een heet bad. Hieronder een charmante foto van mijn tomatenhoofd:

Ik ben niet in slaap gevallen toen ik thuis kwam, ik had alleen heel de avond rode wangetjes 😀 En nu is de buikpijn toch wel minder, als ik aan de Kale Berg denk. Ik heb er wel vertrouwen in. Tuurlijk wordt het afzien en er zal flink wat afgevloekt worden, maar met m’n conditie is het in ieder geval in orde. Dit was een goede test/voorbereiding! Nu is het aftellen echt begonnen.

Complimenten aan de organisatie van de spinningmarathon. Er werd constant fruit aangeboden aan de fietsers, evenals rolletjes pannenkoek en ontbijtkoek voor de nodige suikers. De bidons werden gevuld, de instructeurs waren gezellig, de muziek opzwepend en het sponsorbedrag deze dag telde € 940! 

Heb jij wel eens met een spinningmarathon meegedaan?

5 comments

 1. Sandra schreef:

  Wat een mooie opbrengst van deze dag! Ik vind het oprecht onwijs knap dat je de 3 uur bijna hebt volgemaakt. Wow, dat is lang man! Succes nog met verder trainen. Het komt nu wel erg dichtbij he? Gaaf hoor! En nog sterkte met je voet trouwens, hopelijk is het snel weer over.

 2. Manon schreef:

  Wow 940 euro voor een dag wat een mooie opbrengst !

  1. Margo schreef:

   Ja he?! Zo fijn dat er zoveel mensen doneren voor een goed doel!

 3. Sher schreef:

  Jeez, mooi bedrag! Super spannend allemaal. Wel shit dat je voet dan weer bedacht om moeilijk te gaan doen!

 4. Jenn schreef:

  Wat goed! Ik heb nooit een spinningmarathon gedaan, wel eens overwogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *