Nog 61 dagen tot de Mont Ventoux – Spinningmarathon

11 april 2016

De Mont Ventoux. Ik heb er officieel over gedroomd afgelopen vrijdag. Hij komt nu wel lelijk dichtbij en ik heb lichtelijke buikpijn als ik er aan denk. Over 2 maanden gaat het toch echt gebeuren. Afgelopen zaterdag had ik een spinningmarathon om nog meer sponsorgeld in te zamelen voor Klimmen Tegen MS, het goede doel waar we voor fietsen.

De afgelopen maand heb ik helemaal niet getraind omdat ik aan het verhuizen was en omdat ik al een paar weken met een pijn aan onder aan m’n voet liep. Dit werd erger tijdens het verhuizen. Ik heb bij m’n fysio een test gedaan en er kwam uit dat ik een ontstoken gewricht heb onder m’n voet. Relatieve rust, was het advies. Het gaat nu langzaamaan wat beter maar ik ga toch even naar de dokter. Je weet nooit, en wellicht kan hij er iets voor geven. Maar toch moest er zaterdag gespind worden. Zoals ze vaak zeggen bij sportevenementen voor het goede doel: opgeven is geen optie 🙂

spinningmarathon

Ik had me opgegeven voor 3 uur (4 blokken van 3 kwartier) maar ik wilde het een uurtje gaan proberen, en dan gewoon zittend. Maar het ging super goed, ook de staande klims. Ik deed alleen niet mee met de freezings – je benen het werk laten doen en je bovenlichaam doodstil houden – en jumps –  8 seconden staan, 8 seconden zitten, dito staan, dito zitten – want dat voelde niet goed, maar verder heb ik me helemaal lekker in het zweet gewerkt. En ik heb de volle 3 uur gewoon gemaakt. Het voelde supergoed om door te zetten, en toen ik eenmaal zat en ik had bijna geen last van m’n voet, wilde ik ook niet meer afstappen.

Maar toen werd het half 5. De pijn in m’n kont was niet te harden en als ik ging staan, verzuurden m’n bovenbenen gelijk. Oeioeioei, nog een halfuurtje te gaan. Ik zag m’n broer soms ook met een grimas omkijken en de wijzers op de klok waren niet vooruit te branden. Ik heb een paar keer gedacht: “Is het nou NOG tien over half 5?” maar uiteindelijk, om kwart over 5, mochten we na het nodige rekken en strekken afstappen. Godzijdank! Allemaal wat wiebelig op de benen, rozig van de vermoeidheid en verlangend naar een heet bad. Hieronder een charmante foto van mijn tomatenhoofd:

Ik ben niet in slaap gevallen toen ik thuis kwam, ik had alleen heel de avond rode wangetjes 😀 En nu is de buikpijn toch wel minder, als ik aan de Kale Berg denk. Ik heb er wel vertrouwen in. Tuurlijk wordt het afzien en er zal flink wat afgevloekt worden, maar met m’n conditie is het in ieder geval in orde. Dit was een goede test/voorbereiding! Nu is het aftellen echt begonnen.

Complimenten aan de organisatie van de spinningmarathon. Er werd constant fruit aangeboden aan de fietsers, evenals rolletjes pannenkoek en ontbijtkoek voor de nodige suikers. De bidons werden gevuld, de instructeurs waren gezellig, de muziek opzwepend en het sponsorbedrag deze dag telde € 940! 

Heb jij wel eens met een spinningmarathon meegedaan?

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

In het kader van 'treat yoself' boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m'n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap...

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Nee, ik ben zeker niet de eerste die hier last van heeft & een blog over schrijft en ik zal ook zeker niet de laatste zijn! Maar sinds ik zwanger ben, heb ik een hoop DM's gehad met vragen voor tips. En omdat elk lichaam ander werkt en iedereen baat heeft bij...