Want ja, kip is life. Elke dag kip, ik zou het zo kunnen. Ik doe het al bijna.

Ok. To the point. Laatst at ik bij m’n ouders een Mexicaanse bonenschotel. Van het idee ging ik gruwelen (ik zal al stapels bruine bonen voor me) maar het was echt heel lekker. En ik had er ondertussen weer trek in! Dus mam, jij bent voor deze m’n inspiratiebron 🙂 En door het langer aanhoudend daglicht in de avond *YAY* kon ik het ook nog eens fotograferen! Ik ben heus geen culinair wonder, maar vaak bedenk ik gewoon wat dingen bij elkaar en soms komt het dan ook tot iets lekkers. O, en geen bruine bonen included. Het is een Margo-versie.

Get ready to smul lieve lezers.

Ingrediënten voor de nachoschotel met kip

 • 1 zak nacho’s
 • 1 zakje geraspte kaas
 • half blikje maiskorrels
 • half zakje linzen
 • citroensap
 • 125ml creme fraiche
 • peper
 • 400 gram kip (blokjes, reepjes, dijtjes – alles kan!)
 • 2 tomaten
 • Mesa Mexicana enchilada seasoning mix

DSC_0087

Ingredienten guacamole

 • 1 avocado (johh!)
 • 1 tomaat
 • 1 teen knoflook
 • scheutje citroensap

Hoe maak je het?

Oh het is simpel, zo simpel! Bak de kip in olie gaar op middel vuur. Leg ondertussen een eerste laagje nacho’s op de bodem van de schaal. Strooi de mais en linzen er overheen.

Snijd de tomaten in stukjes en giet een half zakje van de Mesa mix, met 50 ml water erbij in de pan met bijna gare kip. Het zakje van Mesa is voor 4 personen, en aangezien dit recept voor 2 is deed ik het door de helft. Logisch. Laat het even pruttelen en haal het erna van het vuur.

Strooi een laag kaas over de mais en linzenlaag en als de kip ietsje koeler is, kan je deze er ook overheen ‘gieten’, voor zover je kip kan gieten. Drapeer nog een laag nachovriendjes eroverheen en doe hetzelfde met kaas. Ik koos trouwens voor belegen kaas, vind ik lekker smeuïg worden. Maar wat je kiest, is geheel aan jou.

nachoschotel met kip

Zet de schaal voor 3 minuten in de magnetron. Ondertussen kan je de guacamole maken. Ontvel de avocado, snijd de tomaat in kleine partjes en pers de teen knoflook. Prak de boel met een scheutje citroensap samen tot een smakelijk groen dipje. Ook maakte ik de creme fraiche op smaak met een beetje citroensap en peper. Maakt het net iets lekkerder!

Als de magnetron klaar is met de kaas smelten, maak je de nachoschotel met kip af met de guac en de room.

Dan rest mij niks meer dan jou nog een fijne maaltijd te wensen! Eetse 🙂