Allereerst moet ik mijn lieve collega Madelinde bedanken voor de inspiratie voor dit recept! Dagelijks vragen wij aan elkaar op kantoor wat de ander gaat eten #officetalk. In m’n hoofd ga ik dan m’n koelkast af en ik bedacht me dat ik courgette ging grillen. “Dat is super lekker met geitenkaas!” zei zij hierop. En dat moest ik uitproberen. En zo geschiedde.

Dit recept maakte ik als bijgerecht bij gegrilde kippenvleugeltjes. Het is een heerlijke frisse zomerse salade, die je misschien aan kan vullen met meer garnering om hem als hoofdgerecht te eten.

Courgette salade

Wat heb je nodig?

  • een half zakje sla (ik koos eikenblad melange, love die)
  • 1/3 komkommer
  • courgette
  • pijnboompitjes
  • 1 plakje bacon
  • olijfolie
  • honing/agave siroop
  • 3 plakjes geitenkaas

Hoe maak je de courgette geitenkaas salade?

Was eerst de sla en laat deze uitlekken. Rooster de pijnboompitjes kort in een klein pannetje. Leg ze vervolgens op een bordje/in een bakje om ze af te laten koelen. Dit pannetje kan je vervolgens gebruiken om de bacon heel knapperig te bakken in een drupje olijfolie. Als deze aan beide kanten heel crunchy is, laat hem dan even uitlekken op een keukenpapiertje om het vet te absorberen.

Snijd de courgette met een dunschiller in lange dunne plakken. Ik grilde de courgette in mijn paninimaker. Uiteraard kan je ze ook even kort grillen in de pan, of in de oven – wat jij het handigst vindt.

Snijd de komkommer in blokjes en meng deze met de sla. Ook de geitenkaas kan je in kleine brokjes snijden of breken en deze mengen met de salade. Als de pijnboompitjes afgekoeld zijn, kan je deze eroverheen strooien. Voeg de gegrilde courgette toe aan de sla en versnipper de gedroogde crunchy bacon eroverheen. Als je het lekker vindt om zoet met zout te mengen, kan je er nog een beetje honing of agave siroop overheen doen!

Eet smakelijk!