Citytrip Budapest! deel 1

Afgelopen weekend was ik in Budapest! Met z’n 7enen hadden we voor een weekend een groot appartement gehuurd via AirBnb. Ik ben echt in jubelstemming over dit weekend. Alles zat mee: het was prachtig weer, het appartement was mooi en groot (en schoon!) en ook de taxi van en naar het vliegveld was goed geregeld. We hobbelden in een Hop On Hop Off bus door de stad, deden een boottochtje, bezochten aardig wat terrasjes en luierden in het grote badhuis. HEERLIJK! Zin in een fotoverslagje? Komen ze!

De laatste keer dat we met z’n allen een weekend weg waren, is al bijna 10 jaar geleden. Dus het werd wel eens tijd om dit weer te doen! Nu is het idee om dit jaarlijks te doen. Vet leuk jongens, ik vond het helemaal top.

Hoe corny maar hoe leuk! We vlogen met Transavia vanaf Rotterdam, lekker makkelijk! We hadden een doorstart in de lucht want het was vrij winderig, dus onze maagjes speelden wel even op. Iets vertraagd landden we en werden we direct in een taxi gezet en naar het centrum van Budapest gebracht. We verbleven in Pest, het vlakke deel van de stad, in een 10 persoons appartement vlak achter het beroemde Opera House.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Na het verdelen van de kamers waren we allemaal echt heel erg toe aan food! We waren allemaal al 6 uur op en hadden hooguit een hap yoghurt genomen, figuurlijk dan. Dus op zoek naar een restaurantje! Het werd een hele fancy Italiaan – die hebben ze trouwens in overvloed in Budapest – in een straatje achter de enorme kathedraal. Die we niet hebben beklommen trouwens.

Erna kochten we kaartjes voor de Hop On Hop Off bus en verplaatsten we ons een paar haltes met een dichte bus. Het was stralend weer, dus we wilden overstappen op een open bus. Na een hoop miscommunicatie met de meneren van deze organisatie hadden we na een uur eindelijk een open bus. We hebben wel lekker in het zonnetje gezeten bij de synagoge in de Joodse wijk.

Erna reden we lekker in het zonnetje de stad door en stopten uiteindelijk bij het grote plein bij de markthal. Hier gingen we niet in, maar kozen we voor een terrasje. Met een lekker Hongaars tapas plankje, bij restaurant Anna.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

We kozen ervoor om lopend naar ons appartement terug te gaan en onderweg iets te eten. We belandden in een glutenvrij restaurant, genaamd Drop. Niet met opzet gekozen, maar wel eens leuk voor de verandering. Ik had een heerlijke kipburger, de friet was niet te pruimen, en het ene toetje was beter dan het ander. Glutenvrij, we waren niet allemaal laaiend enthousiast.

Uit eten in Budapest is zeer aangenaam voor de portemonnee! Zo waren we elke avond rond de € 15 pp kwijt, altijd met 2 drankjes.

Na deze lange dag doken we vrij vroeg in bed. Het volgende verslag komt volgende week!

21 Comments

  1. Gezellig zo met z’n alle! Wat een mooie foto’s. Ik ben nog nooit in Boedapest geweest. Op de een of andere manier trok het me nooit zo maar laatste tijd lees ik er steeds meer over.

  2. Jaaaa hier zat ik op te wachten. Wat een heerlijke foto’s. Meer please! En nu heb ik honger trouwens.
    En nog een trouwens… als je in het vlakke gedeelte logeerde bij het opera house dan zat je juist in Pest. Buda zijn de heuvels. Niet dat dat er enorm toedoet of zo, maar ik dacht ‘ik zeg het even’ 😉

  3. Wat een leuk eerste verslagje! Budapest lijkt me een super leuke stad om eens heen te gaan. Prachtige foto’s heb je trouwens ook gemaakt! Zou ik mogen vragen hoe je die hebt bewerkt? 😀

  4. Wow wat een prachtige stad! Ik ben er nog nooit geweest en had ook eigenlijk geen idee wat ik me bij de stad voor moest stellen, maar aan jou foto’s te zien is het erg de moeite waard! En het eten ziet er ook heerlijk uit! ^^

  5. Hele mooie foto’s zeg en zo te lezen echt een top weekendje inderdaad, gezellig met z’n allen! Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar deze gaat op mijn travel wish list voor dit jaar ;)! Liefs.x

  6. Wat een super leuke trip zo met zijn allen, vooral omdat de laatste keer al zo’n lange tijd geleden was! De details van al die gebouwen vind ik zó prachtig. Wauwie! Al dat lekkere eten ook, ik krijg er gelijk trek van haha. Tof tripje! Ik ben benieuwd naar het tweede deel, want Budapest is zo te zien wel onwijs mooi. 🙂

  7. Superleuk Budapest! Ik vond het heerlijk om er gewoon random rond te lopen of op een trammetje te stappen. En dat glutenvrije eten ziet er dus wel heel lekker uit! Net als de rest trouwens.

  8. Pingback: Personal Peaks 21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *