XS REVIEW | Eucerin Dermo Capillaire Kalmerende hoofdhuidbehandeling met urea

2 weken geleden kondigde ik de huidmaand aan. Ik ben al flink aan het experimenteren geslagen en vandaag review ik kort het product waar ik tot nu toe het meest tevreden over ben: de Eucerin Dermo Capillaire hoofdhuidbehandeling met urea.

Ik vertelde in het vorige bericht dat ik twijfelde of ik wel ‘officieel’ psoriasis had op m’n hoofdhuid. Misschien had ik wel een hele droge hoofdhuid en jeukte het daarom. Misschien had ik wel roos. Weet jij veel, weet ik veel. Om dit uit te proberen stopte ik even met het gebruiken van Topicorte en schafte ik van Eucerin een shampoo en een Urea hoofdhuidbehandeling aan.

Wat doet de Eucerin Dermo Capillaire behandeling?

De Dermo Capillaire behandeling is een spulletje wat je op je hoofdhuid aanbrengt (direct uit het flesje!) en is uitermate geschikt voor droge of jeukende hoofdhuid. Het plakt niet en maakt niet vet, wat perfect is. Zo kan je het gewoon op de dag aanbrengen, wat ik dus ook graag doe. Het verlicht de jeuk per direct, zeker voor een paar uurtjes. Doordat je dit goed inmasseert, blijven ook de schilfertjes wel even weg. Eucerin noemt in hun omschrijving een ‘intensieve hydratatie’, maar ik denk dat dat voor iedereen verschillend is. Ik ervaar het niet als heel intensief, maar meer als ‘wel even lekker’.

Het belangrijkste bestanddeel van deze behandeling is Ureum, een natuurlijk vochtinbrengend bestanddeel. Ureum wordt door de huid zelf geproduceerd om het vochtgehalte te reguleren, en wordt daarom goed ontvangen door de huid.

Hoe breng je het aan?

Na het haren wassen breng je op de vochtige huid het middeltje aan. Er zit een tuutje aan waarop je heel gemakkelijk de behandeling in de scheiding van je haar kan aanbrengen. In de eerste ‘herstelfase’ mag je het meerdere malen per dag gebruiken. Ook wordt aangeraden om in combinatie met de shampoo de vochtbalans van de hoofdhuid nog meer te verbeteren. Echter brengt een anti-roos shampoo mijn huid momenteel meer tot rust. Na 3 dagen met die shampoo wassen werd ik helemaal tuureluurs van de jeuk 🙂

Helpt het tegen psoriasis?

Na een week testen kan ik duidelijk zijn: nee. Absoluut niet. Het wordt ook aangeboden als ‘hulpmiddel bij de verzorging van psoriasis’, dus meer als aanvulling en dat is precies waar ik het nu voor gebruik. Maar het geeft op momenten van extreme jeuk hele fijne verlichting, zonder dat het je haar vet maakt.

Ik heb na een week weer mijn vertrouwde flesje Topicorte in huis gehaald, wat ik ‘s nachts gebruik. De Eucerin Dermo Capillaire hoofdhuidbehandeling zit nu standaard in mijn handtas.

Je kan Eucerin Dermo Capillaire o.a. kopen op bol.com

5 Comments

  1. Super fijn dat dit de jeuk verlicht zeg! Ook wel goed dat het je haar niet vettig maakt. Heb altijd zo’n hekel aan middeltjes die je haar vet maken, blegh. Heb zelf dit middel niet nodig, maar ben wel heel blij voor jou dat het werkt!!

  2. Vervelend zeg dat je hoofdhuid zo aan kloten is. Ik heb ook een gevoelige hoofdhuid en ben allerlei verschillende shampoos gaan testen. Inmiddels kan ik zeggen dat een sulfaatvrije shampoo goed werkt. Geen jeuk en geen schilfers.

    Fijn dat dit spul helpt.

  3. Wat irritant dat je zoveel last heb van je hoofdhuid. Ik heb zelf ook wel een droge hoofdhuid, word soms helemaal gek van de jeuk. Ik weet ook niet zo goed waar het nou precies vandaan komt, of het nou roos is of gewoon heel erg droog. Misschien heb ik wel luizen, kan ook nog hahaha. Toch maar eens dit middeltje proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *