Wat doen we met het dakterras?

Het zit erop! Het inpakken, de halve inboedel verkopen, het verhuizen en vervolgens weer het uitpakken en inrichten. Alles is echt retesnel gegaan! Ik heb het wel 100x gezegd: ik ben blij toe, want ik zou geen geduld hebben voor een verbouwing, of voor een half jaar wachten op de sleutel.

We zijn er enorm op vooruit gegaan. We hebben nu een huis met 3 verdiepingen (hoi strakke kont van 100 trappen lopen) en een dakterras. Een extra ruimte om aan te kleden en in te richten! Dit hebben we bewust nog even blanco gelaten, omdat we allebei nog nooit te maken hebben gehad met tuinaanleg. Een balkon van een huurhuis aankleden is heel anders dan het dakterras van je koophuis. Hier wil je tijd en moeite in steken! En nu we verhuisd en uitgepakt zijn, is het terras aan de beurt.

Houthouthouthouthout

Het terras heeft al een hardhouten vloer. Dit is helemaal top natuurlijk. Ik ben wel van plan dit even flink te gaan boenen, zodat het er weer fris uitziet voor de zummert. Ook hadden we laatst houten fruitkistjes besteld die we in de kledingkast wilden gebruiken, maar dit plan veranderde gaandeweg en nu zitten we met kistjes. Vet leuke grote fruitkistjes, maar enorme sta-in-de-wegs in huis. Want ze zijn veel groter dan we hadden verwacht!

Na het ophangen van deze, de 2 voor troep in de kledingkast, zijn er nog 5 over. Nu zijn ze naar het terras gemoved en ik wil hier iets leuks mee. Of het nou een bankje wordt, een enorm chill-plateau of gewoon gezellige plantenbakken van maken.

Een lekkere zitplek

Van m’n ouders krijgen we een heerlijk fijn tuinset. Geen bij elkaar geraapt zooitje wat ik al jaren gewend was op m’n balkons, maar een fijn, netjes tuinset! Ik heb daar echt zin in, wat zal dat mooi worden. Een leuke tafel hebben we al, en ik ga het volbouwen met planten. En blommen! Want:

Veel groen!

Een urban jungle, ik ben er helemaal van dit jaar. Lijkt me geweldig om een lekker groen dakterras te hebben, waar je het idee krijgt dat je op vakantie bent en op een patio zit. Kijk, daar komen m’n kistjes weer terug! Ik moet wel op zoek naar onderhoudsvriendelijke planten, waar ik alleen een beetje tegen hoef te praten. En 1 keer in de week water. Lekker easy!

dakterras

Bron

Het wordt prachtig weer dit weekend, en hoewel ik even een weekendje weg ben, ga ik in de week erna flink aan de slag op het dakterras. Groene vingers galore!

Als ik heel eerlijk ben, ben ik nu wel even klaar met verhuizen. In 5,5 jaar tijd ben ik 4 keer verhuisd: van m’n ouders naar m’n eerste appartement, waar ik met een vriendin woonde. Toen we eruit moesten omdat dat huizenblok gesloopt ging worden, vonden we heel snel een nieuwe huurwoning. Toen, na 2,5 jaar, trok ik bij m’n vriend in en nu zijn we weer een jaar verder. Voorlopig wil ik hier wel even blijven zitten, en genieten van al het moois! De volgende keer dat we verhuizen, hoop ik dat we fortuinlijk (mooi woord he?) genoeg zijn om een inpakservice in te huren. Lijkt me heerlijk zorgeloos! Op HomeDeal kan je hier een goede partij voor vinden. Ook een verhuislift, die we nu ook hadden gehuurd, kan je hier regelen. Ideaal, voor een huis met 3 verdiepingen 😀

Heb jij voor mij tips voor makkelijke planten? Let me know!

Dit artikel bevat een affiliate link.

6 comments

 1. Laura schreef:

  Fijn dat het er allemaal op zit! En nu lekker genieten! En wat gaaf een dakterras, ik vind heel veel groen altijd heel mooi en zo gezellig!

 2. Fleur Sophia schreef:

  Oh, precies waar ik van hou! Ik moet zelf nog mijn – kleine – tuintje gaan stylen en wil ook heel graag een lekkere zitplek, hout en groen!

 3. gepke schreef:

  Ik weet zeker dat jullie dakterras een paradijsje wordt. Het uitzicht is al onbetaalbaar!

 4. Anita schreef:

  Hoi Margo,
  Begrijp ik nu goed dat je je in Rotterdam gevestigd hebt?
  Wat geweldig!
  Jullie zitten op Katendrecht?
  Heel veel woonplezier daar!!
  Groetjes van een stadsgenootje

  1. Margo schreef:

   Jazeker! Al bijna 6 jaar woon ik in Rotterdam, maar dit is de huidige halte 😀

 5. Miriam schreef:

  Tips voor makkelijk planten?! uhmmm…nee die heb ik niet haha. Wij hebben alleen een (plant-vrij) balkon en 3,5 cactus die binnen staan (en soms ook nog eens dood gaan). Gaaf dat je zo blij bent met je huisje, kan ik mij helemaal voorstellen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *