Een tijdje geleden maakte ik de grove fout om de Facebookpagina Tasty te gaan volgen. Tasty maakt hippe filmpjes van allerlei recepten, nog hipper van bovenaf gefilmd (heeft er iemand een Go Pro op z’n hoofd geplakt als hij dit filmt?) en het resultaat ziet er altijd goddelijk uit. Maar Tasty en ik zijn niet meer zo close.

Al sinds jaar en dag (ik denk serieus sinds een jaar en een dag) volgde ik BuzzFeed op Facebook. BuzzFeed bracht mij nieuws wat hier nog niet bekend was. Of het nou een artikel met 27 gifjes van de K-familie was of een reportage over een op hol geslagen paard in Polen, ik las het. Ik verslond het.

Ik leerde mensen kennen waar ik nog nooit van had gehoord, zoals Martin Shkreli, misschien heb je van hem gehoord, misschien niet. Ik dook in artikelen over the deep web, drugs-marktplaatsen en universiteitsverkrachtingen. Alles beter dan de Telegraaf, want telkens als ik op die website beland sluit ik gillend van ellende spontaan m’n hele laptop af. Nee joh, doe mij BuzzFeed maar. Aansluitend BuzzFeed News, voor het iets serieuzere werk.

Sinds we de laatste maanden alleen maar doodgegooid worden met Donald Trump, feminisme weer enorm upcoming is onder jongeren en er veel te doen is over transgenders, werd BuzzFeed een beetje eentonig in mijn ogen. Misschien niet alleen in de mijne, want BuzzFeed kwam met Tasty kwam op de proppen. Ongetwijfeld van dezelfde makers. Niet te missen. Voor de Britse variant is er trouwens ook Proper Tasty. Tasty vervuilt je timeline met goddelijke kaneelrolletjes, sudderende kippetjes in pannetjes en smakelijke pastaschotels. Krokante pizzabodems, schreeuwerige chocoladetaarten en glimmende bladerdeegbakjes. Wat een hemel, wat een prachtig vastgelegde mini kunstwerkjes. Rembrandt is er niks bij.

Dus ik heb Tasty uit m’n leven gebannen. Vind ik niet meer leuk. Want Tasty, ik krijg fucking honger van je. Als ik naar jou keek, wilde ik pasta om 8 uur ‘s ochtends, kaneelrolletjes om half 12 ‘s avonds en rende ik nog net niet naar de AH voor kippetjes. Sudderen zullen ze! Verdomme, ik wil pizza for breakfast en elke dag bladerdeeg aan m’n vriendje voeren. Over chocoladetaart hoef ik niet uit te wijden he?

Tasty, het was te kort. Maar ik kon het niet meer aan. Ze zeggen dat je, zodra je in een relatie zit, een paar kilo aankomt. Dasniegoevoormargie. Onze relatie is toxic. Het zorgde bij mij voor cravings naar ongezonde dingen, jammer dat je niet wat meer rekening met me hield.

Tasty my ass. Fatsy it is.