Note to self: Sta soms eens even stil bij wat je hebt

Vorige week overleed de vriendin van Rene van der Gijp. Mijn vriend kijkt 2 keer per week Voetbal Inside en daarom kreeg ik mee wat er gebeurd was. De uitzending ging die bewuste vrijdag wel door, maar met een ingetogen sfeer. De mannen aan tafel vertelden over de zoon van Rene, die zijn moeder vond. Hij, die nu alleen nog zijn vader heeft. Rene, die opeens nog samen met z’n zoon is.

Hoewel ik niks met deze man heb, vind ik hem een sympathieke vent. En ook al was dat niet zo; doet het er toe? Je gunt niemand zo’n schok. Zo’n aardbeving in je leven. Zo’n vreselijk gemis.

Zo’n realisatie doet ons altijd weer met beide benen op de grond landen. Stond hij nou serieus net te schelden op de afwas? Was ik nou helemaal depri omdat ik welgeteld 5 minuten lang niet wist wat ik aan moest trekken? Maak ik me nou nog steeds druk dat kattengrit wat door de halve gang ligt..

Het is allemaal zo relatief. Erger je wat minder Margo, geniet meer van alles om je heen. Count your blessings is altijd wel 1 van mijn favo motto’s, maar om er ook 100% naar te leven… dat is soms moeilijk. Ik ben geen negatieveling, nee hoor, maar in de waan van de dag vergeet je soms de mooie dingen die je al hebt. En dan vergeet je om dat te koesteren. Zonde. Vandaar dat ik deze week af wil sluiten met een wijze note to self en ook een note to you: sta soms even stil bij wat je hebt. Geniet ervan. En hard. Want ooit moet je dit missen, en dan zou je willen dat je het meer gekoesterd had.

Fijn weekend!

15 Comments

  1. Zo mooi Marg! Soms ben ik plotseling ontzettend chagrijnig of boos en dan denk ik achteraf, OOOH DINA, kom op, is dat het nu echt waard? Nee dus. Maar soms besef je dat gewoon even niet.

  2. Prachtig geschreven dame. Ik heb mij dit 2 jaar geleden gerealiseerd toen mijn moeder door herseninfarct werd getroffen en sinds die dag leef ik echt met de realisatie wat ik heb en hoeveel ik daar van moet genieten.

  3. Prachtig geschreven, lieve Margo! Soms kan ik uit het ‘niets’ chagrijnig, gefrustreerd of geïrriteerd worden. Zó zonde van mijn tijd, want precies wat je zegt: ooit moet je het hier gaan missen en zou je willen dat je meer gekoesterd had. Heel mooi geschreven!

  4. Mooi geschreven Margo. En het is precies wat ze zeggen, “anger is like drining poison and expecting the other person to die”. Heel cru, maar uiteindelijk heb je er alleen jezelf mee. Kijken naar het fijne en wat je wel helpt is dan het antidote als je het mij vraagt. 😉

  5. Sinds mijn vader plotseling overleed door een ongeluk op het werk zeur ik eigenlijk nooit meer over de kleinste dingen en kijk ik heel anders tegen dingen op. En inderdaad Count your blessings!

  6. Wauw wat prachtig geschreven. Ik heb de desbetreffende uitzending ook gekeken en ik kreeg er ook enorm kippenvel van. Vroeger kon ik ook lekker zeuren om alles, maar sinds m’n eigen vader toen is overleden ben ik meer gaan genieten van de kleine dingen en ook meer van het leven gaan genieten. Ik wilde altijd alles plannen, maar ik merkte dat het leven niet echt te plannen viel.

  7. Ik kan mij soms ook kwaad maken in pietlulligheden, terwijl je enkele minuten later bedenkt dat ‘t helemaal zo erg niet is & er veel ergere dingen in ‘t leven zijn.

  8. Mooi geschreven en zó waar! Mede door wat jij schrijft, schrijf ik iedere avond op een briefje waar ik die dag dankbaar voor ben geweest en stop ik dat briefje in een glazen pot. Die zit al bomvol! Zo leuk om de kleine en leuke dingen van de dag te waarderen. Je leeft idd maar 1x, geniet er van! =)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *