Noedelsoep met bief

Noedelsoep met beef

Afgelopen week liep ik weer als een kip zonder kop door de supermarkt heen te rennen. Wat moest ik nou weer gaan koken? We eten normaal gesproken heel veel kip en ik wilde nu iets met rund. En onderweg op de fiets had ik ook al bedacht dat het iets Oosters moest worden. Random gooide ik dingen in m’n mandje en pas thuis bedacht ik me wat ik er echt van ging maken. Het werd noedelsoep met beef! Super makkelijk, in een halfuurtje klaar en hier valt echt helemaal niks aan te verpesten.

Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingredienten, het valt allemaal hartstikke mee. Dit is ruim voldoende voor 2 personen, zelfs als je nog een keer wil opscheppen.

Wat heb je nodig?

 • 4 bosuitjes
 • 1 teentje knoflook
 • bouillonblokje (ik gebruikte Zonnatura knoflook en kruiden)
 • 1,2 liter water
 • 200 gram eiernoedels
 • 400 gram biefstukreepjes
 • sambal
 • ketjap manis
 • halve zoete puntpaprika
 • 1/3 courgette
 • 1 ei

Nu je alles hebt verzameld, allez: aan de slag. Ik had een groot deel van deze ingredienten al in huis en ik denk jij ook! Daarom is dit een vrij makkelijk recept – je hoeft niet 6 winkels af voordat je alles bij elkaar hebt gesprokkeld.

Noedelsoep met beef

Hoe maak je de noedelsoep?

Marineer de biefstukreepjes met een scheutje ketjap en 2 eetlepels sambal. Zet de pan met water op en laat het koken met het bouillonblokje. Snijd het teentje knoflook in reepjes en gooi dit in het water. Laat dit meekoken.

Laat de bouillon lekker trekken en kook ondertussen de 2 eieren zo goed als hard (ik doe dit een minuut of 8). Laat ze hierna schrikken onder koud water en laat ze even met rust.

Vervolgens kan je de bief op middelhoog vuur bakken. Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes en snijd ze nogmaals door de helft. Hetzelfde doe je met de zoete puntpaprika. En ook de bosuitjes kunnen in ringetjes gehakt worden. Hakhakhakhakhak.

Doe een groot deel van deze groente bij de soep. Ook de eiernoedels kunnen er nu bij. De Conimex noedels die ik had hoeven maar een minuut of 2 mee te koken.

Als het vlees klaar is en de noedels zijn goed, kan je je soepkom vullen met de soep. Erbovenop leg je het vlees, nog wat rauwe groente en een half ei! Mocht je het te flauw vinden, kan je het nog op smaak maken met sojasaus of wat extra ketjap manis.

Eet smakelijk!

9 Comments

 1. Wat een lekker en makkelijk receptje! Ziet er goed uit zeg. Ik heb dit in Maleisië op, maar dan zonder vlees. Was erg lekker! Leuk, ik ga dit receptje ook een keer maken in een vega variant. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *