Mijn onmisbare keuken accessoires

Vaak zijn mijn recepten niet zo super spannend, dus makkelijk te maken in een klein tijdsbestek (pun in relatie tot deze blogpost not intended!). Daarom heb ik ook niet hele lades en rekken vol met fancy gerei, ik heb hele simpele maar voor mij onmisbare accessoires die het leven net een klein beetje makkelijker maken.

Momenteel heb ik 2 keukens! We hebben nog een week ons oude huis, maar de koelkast en het fornuis zijn al verkocht dus ik moet elke avond koken in het nieuwe huis. Of gewoon broodjes smeren, dat kan natuurlijk ook. Maar ik heb zoveel zin om nieuwe dingen te gaan bakken in mijn prachtige nieuwe oven!

Onmisbare accessoires in de keuken

Mijn mintgroene ei timer Er is helemaal niks mis met de timer op de iPhone hoor, maar zo’n gezellig eitje geeft toch net wat meer hè? Ik kocht deze bij de Hema, maar volgens mij hebben ze hem nu niet meer.

Weckpotten Maar dan wel weckpotten zonder tekst! Ik heb 1 plank in de keuken volstaan met potten vol pasta, rijst, meel, eiwitshakes.. enzovoorts. Ideaal, luchtdicht, het ziet er leuk uit én ik wil er nog meer in m’n nieuwe huis. Meer meer meer!

De blendert Die oranje blender is qua uiterlijk een doorn in het oog, maar functioneel onmisbaar. Shakes, smoothies, groentes voor soep – of gewoon de maatbeker wanneer ik niet weet hoeveel ook alweer 375ml was (weet jij dat uit je hoofd?!): ik vind het een ideaal ding. En deze van Princess is nog goedkoop ook.

Het siliconen kwastje Een heel onbenullig ding, maar very much needed: met dit kwastje vet ik springvormen in, smeer ik bladerdeeg in met ei, doe ik een drupje olijfolie in de aanbakpan. Dit kleine lieffie komt ook van Hema.

Huge pannenlappen Ik ben zo’n hepi die zonder pannenlappen een ovenschaal beetpakt (of een stijltang, maar dat is een ander verhaal – hoi blaren). Gewoon in de kookstress de oven opengooien en dat ding pakken. Allerminst handig. Maar sinds ik wat gestructureerder kook/bak – o.a. met de kookwekker, en beter mijn tijd inplan – neem ik alle tijd om mijn handen in te pakken in deze wanten. Afkomstig van Ikea!

De mintgroene keukenweegschaal Deze op het plaatje is van Bloomingville, maar zoals je al eerder kon lezen heb ik lekker een cheapie versie van Action 🙂 Ik gebruik hem voor alles! Het spoelen van sushi rijst, het wegen van meel, het afwegen van couscous… nou ja, ga maar door zo. En wat denk je, is mintgroen mijn kleur offehh…

Welke accessoire is voor jou onmisbaar in de keuken?

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking.

11 Comments

  1. Goede messen.. dat vind ik het aller belangrijkst in de keuken. En daarna mooie en goede pannen. Of de weegschaal, die is zo mooi! We gebruiken ‘m eigenlijk nooit om te wegen (want daar hebben we dan weer een elektrische weegschaal voor), maar we gebruiken ‘m altijd als fruitmand.

  2. Leuke post, meis! Ik woon toevallig net samen met mijn vriend en wij willen allebei nog heel graag zo’n mooie weegschaal. En die mintgroene van hierboven is wel heel mooi, maar ik denk dat wij ook voor een iets goedkopere variant zullen gaan!

  3. Nooo, die eitimer is zo leuk! Ik vind trouwens goede messen en snijplanken echt essentieel. (Mijn vriend zou mij op dit moment een schouderklopje kunnen geven met daaraan toegevoegd “Hè, hè, het hoeft niet allemaal mooi!”, hahaha.) Ik heb trouwens laatst een hele cheapy analoge weegschaal bij de Blokker gescoord voor € 13,95. Ik ben er zo verliefd op! Al helemaal toen ik hoorde dat het de laatste was. Yay!

  4. Heeej, dat silliconenkwastje is handig! Wij hadden ooit (heullll vroeger) echt een kwastje met ‘haren’, maar dat werd altijd zo ranzig. Dit ding is echt ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *