Het dorp

30 maart 2016

Misschien kijk ik momenteel wel heel erg door een roze bril. Ik ben natuurlijk walgelijk verliefd op ons huis en we hadden dit huis niet gekozen als het ook niet in zo’n enorm leuke wijk stond. De paar dagen die ik hier nu heb doorgebracht, merk ik een verschil met mijn vorige wijk. Laten we hopen dat dit niet mijn roze bril is.

(Als je Rotterdam kent, dan heb je hier iets aan. Zo niet, is dit loze info.) Ik heb op het randje van Kralingen, toen in het Oude Noorden en vervolgens in Crooswijk gewoond. Dit is respectievelijk oost, noord en beetje centrum Rotterdam. Verklaar me voor gek, maar mensen zijn anders daar. Sowieso zijn Rotterdammers harde mensen met het hart op de tong, etcetera. Maar toch.

Maar nu woon ik op zuid. In Feijenoord zelfs, officieel. Achter de bruggen! Ik wilde nooit achter de brug wonen, ik weet zeker dat ik dit ook heb uitgesproken. Heel die teringbrug overfietsen (dat zijn die 5 Rotterdamse jaren he!), wat een hel, daar begin ik niet aan hoor. Maar nu ik Sporty Spice ben en dit huis langs kwam, maakt het me niks meer uit. Goed joh, ik fiets wel. Straks moet ik de Mont Ventoux op, veel erger. Ik stop wel een extra bussie Dove in m’n tas.

Het voelt alsof ik weer op het dorp woon. Ik kom van een dorp, jawel. Een echt dorp, in de Hoeksche Waard. Maar Katendrecht voelt als een dorp in de stad. Je bent met 10 minuten fietsen in de Koopgoot, maar de drukte van de binnenstad is hier niet. Vorige week liet ik ons vorige appartement zien aan een eventuele nieuwe bewoner. Ik deed de balkondeur open en toonde hem het uitzicht. Ik hoorde en voelde de stad zoemen. Auto’s, trams, bussen, zelfs treinen. De stad gonsde onder ons. En hier is het stil. Alsof-je-op-vakantie-bent-stil. Tuurlijk, er stopt elk halfuur een bus. En die bus gaat ook terug. Er voetballen kinderen op een veldje en mensen laten honden uit. Maar that’s it. Rust. Heel gek.

En dan de reden waarom ik dit begon te schrijven. Mensen zijn hier aar-dig. AARDIG. Ook op Laan op Zuid, waar ik al een paar keer boodschappen heb gedaan, hier 5 minuutjes met de auto vandaan. In de Lidl, in het Kruidvat, in de Albert Heijn. Vriendelijk. Niet alleen het personeel, maar ook de klanten die er komen. En ik ben er verbaasd over, dat vind ik nog wel het gekst.

Ik sprak dit voorzichtig uit naar m’n vriend (ik vreesde om wereldvreemd/provinciaal/idioot te klinken, want misschien beeldde ik het me wel in) maar enthousiast beaamde hij dit. “Ik dacht dat het aan mij lag!” zei hij. Maar zijn vader vond het ook, en de mijne ook. Ook in de Karwei, hier verderop, werden ze allervriendelijkst geholpen. “We mochten zelfs gratis de ijzerzaag gebruiken in die winkel!”

Ik bevond me vanavond in dezelfde Karwei. Waar ik 15 minuten eerder nog de H&M uitgesnauwd werd – “WE ZIJN DICHT,” deelde de pinnige dame me mede. Ik was al een kwartier binnen, en het was 18.58. “Ik wilde nog even m’n gympjes afrekenen,” jubelde ik tegen de H&Meesteres. Want hey, ik ben blij. Waarom niet? Ze keek me streng aan en ik rende bijna naar de kassa. Hup, die brug over, de Kaap op. In de Karwei neusde ik wat, maar ik kon niet slagen. Tijd om naar huis te gaan. Ik vroeg bij de kassa of ik er langs mocht. “Natuurlijk!” zei de klant bij de kassa. “Dat zou ook wat zijn he, als ik nee zou zeggen?!” riep hij me lachend toe. Ik lachte terug. En weer voelde ik verbazing. Wat is het hier gezellig.

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

In het kader van 'treat yoself' boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m'n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap...

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Nee, ik ben zeker niet de eerste die hier last van heeft & een blog over schrijft en ik zal ook zeker niet de laatste zijn! Maar sinds ik zwanger ben, heb ik een hoop DM's gehad met vragen voor tips. En omdat elk lichaam ander werkt en iedereen baat heeft bij...