Genieten op Marktplaats #3

Oh jongens ik ben het zat. Alweer. Nu met de verhuizing in zicht zijn we een hoop spullen op Marktplaats aan het zetten en het komt me alweer de strot uit. Wat denken mensen wel niet? Jaha, daar komen ze weer: mijn welbekende Marktplaats irritaties.

Het iPad debacle

Ten eerste, los van de verhuizing, wilde ik vorige week mijn iPad mini verkopen. Hij lag maar stof te happen want ik gebruikte hem zelden. M’n iPhone is way sneller en makkelijker dus onze wegen moesten zich scheiden. Ari bood € 105. Ja hoor Ari, denk het ook. Hij overbood zichzelf en mailde: “Kom ik voor 110 euro morgen ophalen”. Vanwege zijn volhardendheid mailde ik terug dat het minimaal € 120 moest worden. Ari: “Sorry ik voor 110 euro morgen ophalen.” En hier eindigde mijn korte relatie met Ari.

Toen zou er een man komen op woensdag, die vervolgens in rook bleek op te zijn gegaan. Geen gehoor, tuut tuut. Hij kon gelijk een bult op z’n kleine teen krijgen, want daar ga ik verder niet meer mee communiceren.

De mensen die vragen stellen die al in de specificaties of in de tekst staan: ga weg.

Toen kreeg ik innig contact met een meisje uit Nijmegen. Ik heb de iPad een week voor haar gereserveerd gehouden. Moeizaam mailen, 2 dagen te laat bellen, ik had haar adres en zij mijn bankrekening… En toen zag ze er toch vanaf. Wat had ik er de tering in.

Toen kwam gelukkig Edwin uit good old Amsterdam die hem overnam. Korte, eenlettergreperige antwoorden waren de basis van onze communicatie. Maar hey, prima. Ik verzend, hij betaalt. Zo heb ik ze het liefst (mijn Marktplaatskopers dan he).

Het bureau debacle

4 maanden geleden kochten we een bureautje en een bijpassende stoel. In ons nieuwe huis zit een mooi, houten op maat gemaakt hoekbureau wat we hebben overgenomen, dus dit mooie witte pareltje (hoi blogfoto’s) must go. Ook nu ben ik weer in een lange afstandsrelatie verwikkeld met ene Nova. Nova haar man werkt vaak avonddiensten (of zoals ze zelf zegt: mijn maan) en zij moet bij de kinderen blijven. Onze relatie gaat diep, dat merk je al. Ook maakt Nova haar man de beslissingen thuis, maar zij mag e-mailen. Helaas is Nova niet zo scherp, want ze zou zondag komen en toen ze verhinderd was, had ze iemand anders gemaild in plaats van mij. En kwam daar pas ‘s avonds achter.

Ik bleef in onderhandeling met Rachel, Ros (wat een toeval?) en de mysterieuze N.A. M’n vriend kon mijn armzalige onderhandelingstechnieken niet aanzien – op vakantie zou ik zo alles voor de vraagprijs kopen zonder af te dingen – en zette hem zelf ook op Marktplaats. En wat wil het geluk? Sheikho komt hem zo ophalen. Helaas moet ik nu Nova teleurstellen, maar dan had ze maar iets meer naar Beyonce moeten luisteren. All the women, independent. 

Nou, Sheikho heeft zojuist afgezegd. Hij heeft liever een breder bureau. Logisch. En die sneaky Nova zit nu op het bureau van mijn wederhelft te bieden. Voor € 10 minder. Can’t handle this jongens.

Laat ik het hier maar bij houden. Het vervolg over het fornuis, Pax kast, koelkast en buikspierbankje volgt wellicht nog 😀

Wat is jouw grootste Marktplaats fail geweest?

18 comments

 1. Marije schreef:

  Omg .. zo irritant ???? en zo herkenbaar. Je zit toch op Marktplaats omdat je iets wil? Waarom dan zo moeilijk doen? Frustratie ten top!

 2. Darina schreef:

  Heel herkenbaar en Ik irriteer me dus ook vooral aan de mensen die dus eerst bieden en dan geen gehoor geven. Of je hebt een afspraak gemaakt dat ze het artikel komen ophalen en ze dus nooit verschijnen. Zó irritant!

 3. sabine ganga schreef:

  Gisteren nog.had een bijna nieuw nagellakje te koop van high end merk.lucia reageerde maar wou geen verzendkosten betalen.ze bleef mailen en zeuren.haar laatste mail ging erover dat zij dan wel bereid was om de helft van de verzendkosten te betalen.ook om van haar af te zijn stemde ik toe.ñu hoorde ik niets meer.toen reageerde zij met duizenden vragenof het lakje wel nieuw was en orgineel en zo verder.ik werd het zat en zei laat maar zitten.toen werd ze gemeen en schold mij uit voor van alles.nou ja zeg.ik heb de advertentie verwijderd en hou het lekker zelf.mp is zo niet leuk zeg.en wat een brutale mensen heb je toch.ze willen het liefst alles nieuw en als het kan ook voor niets.

 4. Laura schreef:

  Super irritant zijn bepaalde mensen op marktplaats maar wat vind ik het heerlijk dit te lezen haha!

 5. Elaintje schreef:

  Heel irritant. Ik moet zeggen dat ik ook altijd een mail stuur en soms iets vraag wat al in de advertentie staat. Puur omdat ik te vaak heb meegemaakt dat ook de verkoper gewoon niets meer laat horen. Als ik iets verkoop antwoord ik altijd, ook als ik je bod veel te laag vind. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Ik moet echter ook al weken mijn spullen op marktplaats zetten, maar zie er ook tegenop…

 6. José schreef:

  Herkenbaar ja! Mijn ergste frustratie was toen ik mijn Jimmy Choos op Marktplaats zette en iemand er wel 5 euro voor bood. Huilen!

 7. Renske schreef:

  Hahaha, geweldig dit! Frustraties alom, maar toch vermakelijk voor ons! 😉

 8. Sandra schreef:

  Hahah, ik vind het leuk hoe je dit weer schrijft Margo! Maar het is minder leuk voor hou ofcourse. Super vervelend die marktplaats taferelen. Ik heb ook nog 1001 dingen die ik er op moet zetten, maar ik kan de komende frustraties nog even niet aan haha. Succes nog met verkopen! Hopelijk zijn er nog meer kort maar krachtige mensen. 🙂

 9. Karen schreef:

  Hahaha, allemaal heel herkenbaar. Mensen die willen komen kijken naar iets en vervolgens niet komen opdagen. En dan mailen met een heel lame smoes. Dikke vette doei! Zo moeilijk is het toch niet?

 10. Ysanne schreef:

  Hahah dit is zo hilarisch. Kort maar krachtig, zo heb ik ze ook het liefst haha. Soms vraag ik me af waarom ik al die moeite doe, maar goed.

 11. Mariska schreef:

  Pfoe hee wat een drama’s, ik geef nog liever iets weg dan dat ik het via Marktplaats verkoop 😛 echt zo zonde.

 12. Manon schreef:

  Haha omg daarom wil ik eigenlijk ook nooit op markplaatst iets zetten. Ik ga mij daar ook echt mateloos aan irriteren

 13. Karin schreef:

  Haha, als ik dit lees dan denk ik ‘laaaaaat maar’… De kringloopwinkel is mijn beste vriend 🙂

 14. Fleur schreef:

  Hahaha oh wat voor een gekke mensen je wel niet tegen kan komen op Marktplaats… Ik verbaas me er toch elke keer weer over! Maar gelukkig dat je nu van de Ipad af bent geholpen! Veel succes nog met het bureau en de rest van de spullen, ik kijk nu al uit naar het vervolg van de marktplaats frustraties haha!

 15. Heel herkenbaar (helaas) zulke dingen. Zo’n hekel aan. Dat maakt het hele marktplaats gebeuren toch een stuk minder leuk. Geef je je rekening en alles, laten ze niks meer weten. Lekker dan.

 16. Moniek schreef:

  Hahaha allemaal weer heerlijk herkenbaar! Grrr ik kan mij soms ook echt enorm irriteren aan mensen op Marktplaats!

 17. Miriam schreef:

  haha, echt briljant geschreven en ook heel herkenbaar idd! Ik had laatst laarsjes te koop, echt helemaal nieuw (te klein) en ik vroeg 35 euro. Komt er eentje met een bod van 10 euro. Ja doeiiiii, dan gooi ik de nog liever weg XD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *