Haaaidieehooooo wat een fijne maandag! Maandag staat bij veel mensen altijd voor een nieuwe ronde a.k.a nieuwe kansen, dus beginnen we de week met een relatief gezond recept!

Deze gezonde snickers zijn zeer makkelijk te maken! Je kan ze lekker eten als tussendoortje bij de thee, en je maakt ook vast indruk bij je visite met deze homemade lekkernijtjes ๐Ÿ™‚

Credits voor dit recept gaan naar The Green Happiness. Ik kwam deze tegen op hun Facebookpagina en ik gaf er een klein eigen draaitje aan, et voila, hier zijn ze!

Wat heb je nodig?

– 1 reep pure chocola
– scheutje (amandel)melk
– een paar pinda’s
– 5 medjouldadels of 10 kleine dadels

Hoe maak je de gezonde snickers?

Smelt de chocola au bain marie en giet er een scheutje melk bij. Ik gebruikte deย 72% bar van de Body & Fitshop, en Alpro amandelmelk. Ondertussen kan je de dadels ontpitten en de pinda’s crushen met bijvoorbeeld een spatel. Als de chocola volledig gesmolten is, moet je even doorroeren tot de melk is opgenomen en het 1 gladde massa is. Vervolgens kan je de dadels stuk voor stuk in de warme chocola dopen (het idee alleen al!). Pas op dat je je vingers niet brandt!

Leg ze op een bordje en strooi de pinda’s eroverheen. Ik vond het lekker om ze nog even in de koelkast te leggen zodat de chocola een beetje harder wordt – en vervolgens is het smullen!

Gezonde snickers

Let wel: het blijft natuurlijk chocola, en hoewel het gezonder is dan een gewone snicker bevat dit ook nog veel suiker(s). Ook een dadel is niet geheel caloriearm. Dus je kan het niet onbeperkt eten. Maar af en toe een klein genietmomentje kan met deze jongens zeker ๐Ÿ˜€

Eet smakelijk!