Sinds ik de blog van Ysanne ken, ken ik de sushi bowl. Ik vond dit, na gesneden brood, de beste uitvinding ooit. No joke. Ik maakte regelmatig mijn lievelingsvariant van zalm, komkommer, crabsticks, nori en sesamzaadjes. Samen met de wasabimayo van de Lidl (hoi Aziatische weken!) echt de beste combi ever.

Maar toen kreeg ik een brainwave en vorige week maakte ik een poké bowl met biefstukpuntjes!

Wat heb je nodig?

– 400 gram biefstukpuntjes (momenteel bij de Lidl! Maar reepjes kunnen ook altijd)
– 1 komkommer
– 3 bosuitjes
– 3 eieren
– scheutje melk
– beetje verse bieslook
– zout en peper
– sushirijst (voor 2 personen ongeveer 300 gram)

Poké bowl met vlees

Hoe maak je de poké bowl?

Kook de sushi rijst. Ik kook de rijst altijd volgens het recept van Sushi San, echter wel zonder suiker en azijn, gewoon pure rijst. Reken even goed de verhoudingen uit.

Snijd ondertussen de komkommer in vierkante blokjes en snijd de bosuitjes in ringetjes. Als de rijst bijna klaar is, kan je het vlees gaan bakken. De puntjes van de Lidl zijn al gemarineerd, maar in de pan heb ik er een beetje sojasaus bij gegooid. Bak ze een beetje knapperig aan maar laat ze niet taai worden!

Vervolgens kan je de omelet maken van de 3 eieren, de melk en de bieslook. Serveer deze 3 hoofditems bovenop de rijst en tada, je bent klaar! Easy he?

Eet smakelijk!