Natuurlijke huidverzorging van BIOMED: Oogcrèmes en bodylotion

09 februari 2016

Nog niet zo lang geleden reviewde ik 2 heerlijke producten van BIOMED, die de afgelopen maanden echt m’n beste vrienden zijn geweest. De bedoeling was om deze review al veel eerder te plaatsen, maar ik heb jullie iets langer laten wachten. Maar het wachten wordt beloond: onderaan de post lees je hoe je namelijk hoe je al deze producten kunt winnen! Yes!

Ik zal het maar eerlijk zeggen: ik loop zwaar achter de feiten aan. Want hoewel ik nu deze fijne oogcremes gebruik, had ik hier al veel eerder mee moeten beginnen. Ik heb schrikbarend veel lachrimpels en hoewel veel mensen het karakteristiek vinden, vind ik het vreselijk. Ik heb een vrij dunne huid in m’n gezicht (en ook niet de makkelijkste huid, trouwens) dus het valt extra veel op. Not blessed, dus. Maar het kan alsnog geen kwaad om er een lekker verzorginkje tegenaan te gooien natuurlijk, so here we are. Toen ik van BIOMED mocht kiezen welke producten ik wilde testen, waren deze 2 onmisbaar op m’n lijstje!

BIOMED First Aid Eye Cream

DSC_0313

Deze crème bevat SymSitive® 1609. Volgens BIOMED helpt dit tegen een zeer gevoelige huid. Het verzachtende goedje pakt symptomen zoals prikken en branden aan. Heerlijk na een lange dag computerstaren bijvoorbeeld. Ook bevat het mijn lievelings Aloe Vera, wat ervoor zorgt dat je prikkende oogleden meteen verzacht worden. De crème is vochtinbrengend en voedt dus goed.

Mijn ervaring: Ik heb deze oogcrème langdurig getest en ook een tijdje niet, om te kijken wat het verschil was. Het wonderlijke was dat ik, net zoals bij het serum, merkte dat m’n huid helderder werd. Zo ook werden m’n donkere kringen lichter. En dat  vond ik dus best een fijn gevolg! Momenteel gebruik ik het weer niet (lui) en zijn ze donkerder. Dus het eerste wat ik vanavond ga doen voordat ik naar bed ga? Juist.

Ik breng het 2 keer per dag aan, onder het serum en de crème. Een tubetje bevat 15ml en kost € 14,99.

BIOMED Fresh Eyes

DSC_0310

Deze andere oogcrème is er 1 om ‘puffy eyes’ te verminderen. Hier had ik nooit echt last van vroeger, maar de laatste tijd komt het wel goed van pas want op de 1 of andere manier word ik soms wakker met dikke ogen, hoe dan?! Zelfs m’n wallen staan bol en ook m’n oogleden zijn opgezwollen. Deze creme heeft het actieve ingrediënt boekweitwas in zich, wat diverse functies heeft: anti-vochtophopend, anti-oxiderend én celvernieuwend. Mijn spellcheck kent al deze woorden niet hoor, maar het zijn mooie beloftes. Ook bevat Fresh Eyes wilde mangoboter en de eerder genoemde aloë vera voor de moisturizing – en ook nog eens katoenzaadolie, om de celvernieuwing en celversterking te verbeteren. Geloof me, ik leer nu ook een hoop bij, maar het feit dat dit cremetje 99,7% natuurlijk is is natuurlijk super interessant en ik wilde weten waarom.

Mijn ervaring: ik vind deze oogcrème ook fijn verkoelend en vochtinbrengend, maar over het reduceren van puffy eyes kan ik minder zeggen – omdat ik het idee heb dat opgezwollen wallen altijd wel verminderen als ik een fietsritje naar m’n werk heb gedaan. Maar dan nog is het een fijne, snel intrekkende crème die altijd lekker is om te gebruiken.

Ook deze bevat 15ml en kost € 17,99.

BIOMED Body Firmer

BIOMED

Ik ben een hele lakse bodylotionsmeerder. Ik vind het vaak gedoe, kleeft, duurt lang. Maar voor BIOMED heb ik een uitzondering gemaakt en heb ik een paar dagen achter elkaar deze bodylotion getest. Hij belooft verstevigend en vochtinbrengend te zijn. Het wonderlijke ingredient in deze is Dermochlorella DP, het extract van groen micro-zeewier. Heb jij ook je biologielesje weer gehad van vandaag. Dit ingredient zorgt voor de versterking van de collageenproductie wat huidweefsel verstevigt.

Verder bevat het cacaoboter wat belooft de striae te verminderen en shea butter wat zorgt voor het vocht inbrengen.

DSC_0307

Mijn ervaring: ook hier moet ik eerlijk bekennen dat mijn body niet per se firmer is geworden – maar, wellicht moet je hiervoor het dagelijks op lange termijn gebruiken. Wat ik wel vond, en dat vind ik eigenlijk veel belangrijker, is dat m’n huid wel degelijk goed gevoed werd. Als ik het ‘s avonds insmeerde, en de volgende ochtend ging douchen, spoelde er geen laagje vanaf. Het was echt goed ingetrokken en de hele dag erna voelt m’n huid zacht en soepel. Big yay, BIOMED! Ondanks dat ik de geur in het begin een beetje mweh vond, maar dat went. Poes vindt het trouwens heerlijk spul: ze likt het maar al te graag van m’n armen af 😀

Deze enorme tube bevat 200ml en kost ook € 14,99.

Je koopt deze producten online bij de Viata Apotheek.

Winnen?!

Dit hele pakket van 5 producten (lees hier de review van de 2 andere BIOMED producten) mag ik weggeven! Hiervoor moet je me een kleine gunst verlenen:

– like BIOMED op Facebook
– like mij op Facebook (want ik ben leuk)
– en laat me uiteraard even weten in een reactie dat je meedoet, want anders ruik ik het niet 🙂

De winactie loopt tot 28 februari, erna krijgt de winnaar per e-mail bericht (zorg ervoor dat je dus een geldig e-mailadres invult).

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

In het kader van 'treat yoself' boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m'n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap...

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Nee, ik ben zeker niet de eerste die hier last van heeft & een blog over schrijft en ik zal ook zeker niet de laatste zijn! Maar sinds ik zwanger ben, heb ik een hoop DM's gehad met vragen voor tips. En omdat elk lichaam ander werkt en iedereen baat heeft bij...