En en en en.. dit makkelijke gerecht is een samenvatting van alleen maar lekkere dingetjes! Heerlijk zoet gecombineerd met zout – een heuse smaakexplosie! Heb je de tijd om even te koken, probeer dan zeker eens deze gepofte zoete aardappel.

Wat heb je nodig?

– 1 zoete aardappel
– 3 plakjes geitenkaas
– 2 plakjes bacon
– 1 handje verse spinazie
– 1 handje pecannoten
– aluminiumfolie

Gepofte zoete aardappel

Hoe maak je de gepofte zoete aardappel?

Verwarm je oven voor op 200 graden. Wikkel je aardappel in de aluminiumfolie en leg hem in de warme oven. Afhankelijk van hoe groot je aardappel is, moet hij een uur tot anderhalf uur poffen in de oven. Dit was een flinke dus die kon ik gerust een hele lange tijd in de oven laten liggen.

Bak, als de aardappel bijna klaar is, de bacon (zonder olie) heel knapperig. Haal de bacon uit de pan en leg ze ‘ter uitlek’ op een keukenpapiertje. Dit absorbeert het vet en maakt de bacon lekker droog. Vervolgens kan je de spinazie wokken/bakken in het vet wat uit het bacon komt. Op het eind kan je de geitenkaas toevoegen in de pan zodat het smelt, maar bak het niet aan!

Als de zoete aardappel gepoft is, kan je er even met een vork inprikken om te checken of hij goed gaar is. Snijd hem open en schep de vulling van spinazie en geitenkaas hierin. Verkruimel de bacon eroverheen en knijp ook de nootjes eroverheen fijn.

Je kan het in stukjes snijden of lekker uitlepelen. Voeg eventueel nog wat honing toe, als het je niet zoet genoeg is 🙂

Eet smakelijk!