Zoals je weet, ben ik met enige regelmaat in de sportschool te vinden. Afwisselend doe ik aan krachttraining en spinning. En omdat ik op veel verschillende tijdstippen ga, zie ik ook veel verschillende mensen en dingen. Ik deel hier de meest.. bijzondere met je.

Dit artikel is niet bedoeld om mensen voor gek te zetten, het zijn gewoon aparte dingen waarvan ik mijn wenkbrauw moest optrekken πŸ˜‰

1. Koffie op de loopband

Ik heb een hekel aan de loopband. Doe mij maar een fiets. Maar laatst had mijn vriend me overgehaald om een intervaltraining te doen en daar stond ik dan. Te balen. Maar het ging best goed en ik kon het goed volhouden. Totdat er een meisje naast me kwam staan met een kop koffie. Hier snap ik niks van. Sporten maakt dorstig dus je drinkt – maar geen koffie, toch?! Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik krijg van koffie ook dorst. Koffie onttrekt ook je lichaam aan vocht dus lijkt me ook niet het beste om te drinken. Maar hey, wie ben ik. Die sukkel met een bidon water.

2. Flikflooiers

Laatst was er een instructeur aan het boksen met een vrouw in de Funxtion ruimte. Ik kijk graag naar boksers, omdat ik zelf ook een jaartje gekickbokst heb en ik het knap vind hoe boksers zo vliegensvlug zijn. Hij was duidelijk ervaren en zij de leerlinge, maar alleen maar respect dat ze dit deed. Later vertrokken ze naar de tweede verdieping en toen ik mijn crosstrainer verliet om ook naar boven te gaan, kwam ik ze daar weer tegen. Waren ze hard aan het sporten? Neen. Ze stonden te kroelen. Ze stonden lepeltje lepeltje, als je me snapt. Zij met haar kont tegen hem aan. Hij haar in haar nek zoenend. YO. Niet ok, niet ok. Zweet. Ongepaste intimiteit. Doe dat lekker thuis. En als het een gevalletje second love is, get a room. Maar val andere mensen niet lastig met jullie geflikflooi.

3. Warpaint

Gisteren heb ik een spinningles gedaan van een 1,5 uur. Wat een ellende. Maar achteraf natuurlijk heerlijk en een goede voorbereiding. Dapper waren de twee meiden die vrijwillig met me mee fietsten. Degene die voor me zat had gister haar haren zwart geverfd. Want na een halfuurtje zweten liepen de zwarte strepen van haar gezicht af… Zeer bijzonder, maar alsnog knap dat ze keihard 1,5 uur doorging.

4. Het kletteren der gewichten

Regelmatig hoor je weer zo’n sukkel in de sportschool die te zwaar traint. En hoe hoor je dat dan? Ten eerste aan het absurd hardeΒ gekreun. Als hij nog adem heeft, telt hij er bij voorkeur ook nog bij. Want iedereen moet horen hoe goed hij wel niet bezig is. Als laatste laat hij met een rotklap z’n gewichten op grond kletteren. Het gebeurt elke keer wel een keer en verdomme wat vind ik dat irritant. Je ziet iedereen opschrikken, want het is gewoon een keihard rotgeluid. En elke keer denk ik: als je het niet aankan, doe het dan niet.

Iedereen ziet vast gekke dingen op de sportclub, of het nou fitness is of ergens anders. Wat is jou wel eens opgevallen?

Bron foto