sportschool

Gekke dingen die ik in de sportschool zie

Zoals je weet, ben ik met enige regelmaat in de sportschool te vinden. Afwisselend doe ik aan krachttraining en spinning. En omdat ik op veel verschillende tijdstippen ga, zie ik ook veel verschillende mensen en dingen. Ik deel hier de meest.. bijzondere met je.

Dit artikel is niet bedoeld om mensen voor gek te zetten, het zijn gewoon aparte dingen waarvan ik mijn wenkbrauw moest optrekken 😉

1. Koffie op de loopband

Ik heb een hekel aan de loopband. Doe mij maar een fiets. Maar laatst had mijn vriend me overgehaald om een intervaltraining te doen en daar stond ik dan. Te balen. Maar het ging best goed en ik kon het goed volhouden. Totdat er een meisje naast me kwam staan met een kop koffie. Hier snap ik niks van. Sporten maakt dorstig dus je drinkt – maar geen koffie, toch?! Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik krijg van koffie ook dorst. Koffie onttrekt ook je lichaam aan vocht dus lijkt me ook niet het beste om te drinken. Maar hey, wie ben ik. Die sukkel met een bidon water.

2. Flikflooiers

Laatst was er een instructeur aan het boksen met een vrouw in de Funxtion ruimte. Ik kijk graag naar boksers, omdat ik zelf ook een jaartje gekickbokst heb en ik het knap vind hoe boksers zo vliegensvlug zijn. Hij was duidelijk ervaren en zij de leerlinge, maar alleen maar respect dat ze dit deed. Later vertrokken ze naar de tweede verdieping en toen ik mijn crosstrainer verliet om ook naar boven te gaan, kwam ik ze daar weer tegen. Waren ze hard aan het sporten? Neen. Ze stonden te kroelen. Ze stonden lepeltje lepeltje, als je me snapt. Zij met haar kont tegen hem aan. Hij haar in haar nek zoenend. YO. Niet ok, niet ok. Zweet. Ongepaste intimiteit. Doe dat lekker thuis. En als het een gevalletje second love is, get a room. Maar val andere mensen niet lastig met jullie geflikflooi.

3. Warpaint

Gisteren heb ik een spinningles gedaan van een 1,5 uur. Wat een ellende. Maar achteraf natuurlijk heerlijk en een goede voorbereiding. Dapper waren de twee meiden die vrijwillig met me mee fietsten. Degene die voor me zat had gister haar haren zwart geverfd. Want na een halfuurtje zweten liepen de zwarte strepen van haar gezicht af… Zeer bijzonder, maar alsnog knap dat ze keihard 1,5 uur doorging.

4. Het kletteren der gewichten

Regelmatig hoor je weer zo’n sukkel in de sportschool die te zwaar traint. En hoe hoor je dat dan? Ten eerste aan het absurd harde gekreun. Als hij nog adem heeft, telt hij er bij voorkeur ook nog bij. Want iedereen moet horen hoe goed hij wel niet bezig is. Als laatste laat hij met een rotklap z’n gewichten op grond kletteren. Het gebeurt elke keer wel een keer en verdomme wat vind ik dat irritant. Je ziet iedereen opschrikken, want het is gewoon een keihard rotgeluid. En elke keer denk ik: als je het niet aankan, doe het dan niet.

Iedereen ziet vast gekke dingen op de sportclub, of het nou fitness is of ergens anders. Wat is jou wel eens opgevallen?

Bron foto

15 Comments

 1. Hahahhaa .. wat een rare mensen op jouw sportschool. Koffie op de loopband? Seriously? Klinkt heel erg Amerikaans.

  Dat gekreun vind ik super irritant en dan die kletterende gewichten. Train dan gewoon wat rustiger en minder zwaar.

 2. Wat een maffe bedoeling daar haha, dit soort dingen zag ik bij mij in de sportschool nooit. Wat ik wel altijd heel gek en stom vond (en grappig soms), waren de mensen die apparaten of gewichten heel lang bezet hielden, maar eigenlijk alleen maar aan het kletsen waren of de mensen die apparaten verkeerd gebruiken. Geweldig. :’)

 3. Weet je wat mij wel eens opvalt? Dat er altijd wel 1 iemand is die veel te dun is en als een malle loopt te trainen. Ik heb het daar ook wel eens over gehad met mijn trainer. Want eigenlijk vind ik dat van een sportschool niet echt verantwoordelijk. Maar wat doe je er aan?

 4. Haha wat een vreemde mensen! Ik kom al even niet meer in een publieke sportschool maar waar ik me eerst altijd aan kon irriteren waren die mensen… die mensen die met hun telefoon een apparaat makkelijk een uur bezet konden houden en als je er dan iets van zei ze stellig waren dat ze zeker nog wel iets nuttigs op dat ding gingen doen.

  1. Oh het valt mij trouwens op dat de -jongeren- die vaak aan het trainen zijn en dan ook vaak de mannen die continu in hun telefoon zitten en bellen. Ga je nog sporten of hoe zit dat?

 5. Haha, volgens mij hoort haarverf niet af te geven 😛 en wtf, koffie op de loopband. Dat flikflooien zou ik ook niet zo smakelijk vinden. Wat een mensen lopen er toch ook rond af en toe.

 6. Koffie tijdens het sporten? Dat kan toch nooit goed zijn? Echt ehhhh… bijzonder ja! Ik heb echt een hekel aan die sjappies die zo achterlijk opvallend hard zitten te kreunen tijdens dat gewicht heffen. Vreselijke figuren! Die halen echt het bloed onder mijn nagels vandaan. :p

 7. Hahaha, serieus koffie?! Koffie vind ik sowieso al smerig, maar om nu een kop thee op de loopband te gaan drinken? Ik ben ten eerste al veel te onhandig en zal de loopband verlaten met tig brandplekken en ten tweede vind ik het heel onpraktisch om tijdens het sporten zelf op de loopband te drinken (weer die onhandigheid, haha). Enne… Goede tip inderdaad voor die twee ‘lepels’: get a room! Yek!

 8. Haha prachtig en wat ben je goed bezig. Heel bijzonder van die koffie.. Je laatste punt is erg herkenbaar, gebeurd hier ook zeer vaak. Wat ik ook vooral heel fout vind zijn van die opgepompte jongens die hun spieren gaan checken en soms zelfs hun shirt omhoog doen. Gast, normaal doen haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *