Afgelopen zaterdag werd ik door Josine meegevraagd naar de opening van een nieuwe winkel aan de Van Oldebarneveldstraat in Rotterdam! Dit is niet zomaar een random winkel, maar een prachtzaak, gericht op de vollere vrouw & een aangename bijkomstigheid:ย hele mooie merken.ย Die je veelal alleen nog online kan vinden, vind je hier offline. Lekker passen in een fijne sfeer en goed gezelschap, dat is A.Josephs!

A.Josephs is een winkel met een verhaal. De eigenaresse, Adiam Josephs, zelf een prachtige curvy vrouw, had het idee voor deze winkel al jaren. Het idee werd tot uitvoering gebracht toen Adiam meedeed in een jaarlijkse contest van de Bart de Graaf foundation. Adiam is namelijk nierpatient en de Bart foundation helpt mensen met een beperking hun eigen bedrijf opzetten. Adiam eindigde 2 jaar geleden bij de laatste 10 en werd gekoppeld aan de Rabobank. Met een mooi startkapitaal kon ze haar droom verwezenlijken en bij de opening van die droom was ik aanwezig.

DSC_0856

DSC_0841

DSC_0820

Plussize collectie

A.Josephs is een mooie, lichte winkel met een dito collectie. Merken zoals JUNAROSE en CarmaKoma hangen te stralen in de winkel. Ik vond het fijn dat het niet bomvol hing, wantย er was een mooie selectie gemaakt van chique maar draagbare kleding. Zo verdwaal je niet in het aanbod waardoor je juist mooie stuks overslaat (wat ik bijvoorbeeld vaak bij H&M heb) maar kan je elk kledingstuk goed de aandacht geven zonder dat het too much wordt.

Weet je wat het is? Plussize winkels hebben al gauw de stempel: “grote gebloemde kaftan”. En A.Josephs bewijst het tegendeel. Curvy dames kunnen er fantastisch uitzien, menig plussize-model en -blogger heeft dit al bewezen. En hier haal je fijn de kleding zonder tussenkomst van PostNL of DHL ๐Ÿ˜‰

plussize kleding

DSC_0813

De opening was in een prettige informele setting, met een dj, lekkere hapjes en drankjes en een emotionele speech van Adiam. Je ziet dat het haar diepste wens is geweest, jarenlang. Door de geweldige steun van de Bart foundation heeft ze dit kunnen realiseren en dat is echt fantastisch. Adiam heeft door haar nierziekte de nodige tegenslagen gehad en dat het ook iets moois kan brengen, bewijst dit.

DSC_0890

DSC_0833

DSC_0893

Ik ben blij dat er zo’n mooie plussize winkel in mijn stad is bijgekomen! Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat ook volle vrouwen er mooi uit kunnen zien. Zal ik het nog een keer zeggen? Nee? Okee, message received ๐Ÿ˜‰ Ga eens langs A.Josephs in de Van Oldebarneveldstraat! Het isย echt een aanrader.

Het was een mooie middag en ik was blij dat ik er bij mocht zijn! Ik heb leuke nieuwe mensen leren kennen en heb het heel gezellig gehad met Josine. Volgende keer weer? ๐Ÿ™‚