Vorige maand hadden we met het werk het traditionele kerstdiner. Voor het tweede jaar op een rij, zo snel kan een traditie groeien. Dit jaar vond het diner plaats op Katendrecht, een wijk aan de Maas in mijn mooie rotstad, en wel bij CEO Baas van het vlees. Je raadt het al: vlees staat hier centraal – en er komen geen beschamende personeelsfoto’s. Nee, echt niet.

CEO Baas van het vlees

CEO Baas van het vlees zit op de Sumatraweg, op de hoek van het Deliplein waar het vol zit met restaurantjes en wat in de zomer bruist dankzij alle toffe festiviteiten. Ze noemen zichzelf een vleeskantine, maar dat doet zichzelf geen eer aan. Het is een sfeervol restaurant met goede kwaliteit gerechten. De kaart is dan ook niet heel uitgebreid en dat is voor mij altijd een goed teken. Dit betekent dat de gerechten die ze klaarmaken, de volle aandacht krijgen en waarschijnlijk perfect zijn. Nou, bij de Baas van het vlees was hier geen woord van gelogen.

DSC_0069

DSC_0034

De foto on top (en de close-up hierboven) was het voorgerecht: een plateau met o.a. steak tartare, patta negra, carpaccio, tomatorella (tomaat, mozarella en Bresaola): werkelijk waar om te smullen. Er werd wat knapperig brood bij geserveerd, denk hier wat wijn en water bij en je bent klaar. Heerlijk! Zoals je merkt ben ik een echte vleeseter, en is dit artikel niet vega-proof 🙂

DSC_0046

Vervolgens koos ik steak Dublin (verrassend!). Deze heerlijke malse Ierse steak was bereid met een saus van paprika en wodka. Lekker, maar hij had van mij wel apart geserveerd morgen worden. Het was een vrij nadrukkelijke smaak en ik hoef niet bij elke hap vlees saus te eten. Desalniettemin was het een heerlijk hoofdgerecht en werden er nog diverse side dishes bij geserveerd.

DSC_0043 DSC_0045

De salade bevatte enorme croutons (yay!) en knapperige bacon, en de frietjes waren lekker gekruid.

Je gelooft niet dat het nog kan, en ik wilde het ook niet maar ik werd overgehaald: er kwam ook nog een toetje. Ach, het is december of niet: er werd mij een goddelijke crème brulee voorgeschoteld. Lekker warm, een knapperig suikerlaagje, ja hoorrr, kom maar door.

DSC_0049

Kijk nou toch, het lijkt wel goud!

DSC_0071

De kaart is naar mijn mening normaal geprijsd voor vlees van goede kwaliteit. Wil je eens iets anders dan Gauchos wanneer je in Rotterdam goed vlees wil eten, ga dan absoluut eens naar de Baas. En loop meteen even een rondje door de fijnste wijk van de stad!

Ben jij ook een liefhebber van steak?