Mijn tips om warm te blijven

25 januari 2016

Eindelijk, de winter is begonnen! Ik ben dol op de winter maarrr, ik heb het zelf wel altijd koud. Ondertussen heb ik aardig wat sneaky dingen verzonnen om het minder koud te hebben zonder mezelf volledig in een ijsberenpak te hullen. Met deze tips blijf je warm, en hoef je niet op te warmen! Yes!

1. Wanten, altijd

Draag altijd wanten, echt, no matter hoe kort je naar buiten gaat. De handschoenen beschermen je handen tegen de kou uiteraard, waardoor je minder hoeft op te warmen als je weer binnen bent. Zeker als je een lang stuk gaat wandelen of fietsen, ooh er is niks zo erg als kouwe takkies.

2. Een omslagdoek of grote sjaal over je kleding heen

Zeg maar tegen iedereen dat het fashion is, maar ondertussen heb jij lekker stiekem een kleedje bij je. Tip van de eeuw, al zeg ik het zelf. De sjaal/doek werkt twee kanten op: onder je jas houdt hij de kou buiten, en als je je jas uitdoet draag je hem als fashion item wat je juist extra opwarmt. Hoi winst!

3. Bontjes in je schoenen

Dat Uggs warm zijn, daar valt niet over te twisten. Maar heb jij deze schoenen niet en kamp je wel met immer koude voeten, koop dan de losse bontjes. Ik kocht zelf een paar schapenwollen bontjes in Ierland, maar de Bijenkorf heeft deze bijvoorbeeld ook. Fijn voor in je sneakers en je loopt stiekem op wolkjes!

4. Hoofddeksel, ook ‘s nachts

Je beseft het misschien niet, maar de meeste warmte verlaat je lichaam via je hoofd. Waarom denk je dat ze vroeger ‘s nachts slaapmutsen droegen? Helemaal zo’n gek idee nog niet hoor. Mutsen zijn natuurlijk nooit verkeerd, maar wanneer je raar statisch haar krijgt van mutsen (raise your hand) is een hoed ook een super oplossing. Ik fiets ‘s ochtends ook gewoon met m’n capuchon op als het droog is, kan mij het schelen. Koude oren zijn ook vreselijk! En een slaapmuts is wellicht overdreven (hoewel…) maar als je twee kussens hebt, zou je de ene rechtop kunnen zetten, tegen je hoofd aan. Dan gaat de warmte niet verloren. Zo maar een tip, thank me later.

5. Extra paar sokken bij je

Ik heb in de winter altijd een extra paar sokken in m’n tas. Hey, je weet nooit – je kan ‘s ochtends lekker warm de deur uit gaan, maar ‘s middags met ijskoude voeten op je werk zitten. Je hebt geen idee hoeveel verschil een extra sok kan maken, geloof me. Op het werk kijken ze me soms raar aan, maar ik heb lekker warme voetjes, joe!

Verder heb ik nog wat huis- tuin- en keukentips:

Ben je thuis? Draag altijd pantoffels. Of fluffy socks! • Om de stookkosten niet te hoog te laten worden, kan je extra veel kaarsjes aan doen en de gordijnen dicht. Zo wordt het snel warmer en hou je de warmte binnen. • Lig altijd onder een kleedje. Altijd. Herhaal dit mantra totdat je zelf een kleedje geworden bent. • Neem een poes en laat haar op dit kleedje liggen. Een huisdier is een klein kruikje an sich. • De kruik; je zo hem bijna vergeten. Leg dit een uur voor het slapengaan in bed. Ik prefereer aan het voeteneind. Heerlijk warm!

Heb jij nog master tips om warm te blijven?

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

In het kader van 'treat yoself' boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m'n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap...

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Nee, ik ben zeker niet de eerste die hier last van heeft & een blog over schrijft en ik zal ook zeker niet de laatste zijn! Maar sinds ik zwanger ben, heb ik een hoop DM's gehad met vragen voor tips. En omdat elk lichaam ander werkt en iedereen baat heeft bij...