Het zal je niet verbazen dat ik, als amateurblogger, nog een grote-mensen-baan heb. Misschien weet je het, misschien niet, maar ik ben webdesigner. Dit is de officiële benaming van mijn functie, maar er komt veel meer bij kijken. Hoe is het om met 6 mannen te werken, hoe ik m’n make-up doe en wat ik allemaal doe op een dag lees je in de Let’s go to work-tag!

De tag is bedacht door Wendy! De foto hierboven is mijn officiële werkfoto 😉 enig he?!

Wat voor werk doe je op dit moment?

Nou, ik ben dus webdesigner! Mijn werk omvat eigenlijk veel meer dan alleen sites designen. Ik ontwerp ook logo’s, drukwerk zoals briefpapier, visitekaartjes enz., ik (ver)bouw WordPress sites, ik zorg voor het design van software projecten die mijn collega’s programmeren, ben een aardige CSS en HTML kenner en zo af en toe verzorg ik ook social media voor klanten. Ik schrijf blogs, draag zorg voor correcte spelling en communicatie binnen offertes en mails van mijn collega’s, en bij tijd en wijlen ben ik ook contentmanager. Tussendoor ben ik nog helpdesk (op web gebied dan) voor onze klanten. Ik vergeet vast nog wel wat dingen, maar ik denk dat je zo wel een aardig beeld hebt!

Ik ben, in mijn eentje, de webdesign afdeling! Is dat wat. Ik werk bij een IT bedrijf en we hebben meerdere specialisaties, maar mijn collega’s zijn kneitergoed in software ontwikkeling, en verder dragen we zorg voor heel veel systeembeheer en automatisering bij bedrijven. Zo heb je een beetje achtergrond info 🙂

Hoe ben je bij je huidige baan terecht gekomen?

“Vroeger” sprong ik af en toe bij als m’n broer hulp nodig had bij webprojectjes. Jaren geleden was mijn broer met zijn compagnon aan de weg aan het timmeren. Af en toe was mijn Photoshop of (toen nog beperkte) CSS kennis gewenst. Ik was toen net van het Grafisch Lyceum af, rommelde zelf al jaren aan ‘blend’ websites (wie deed dit nog meer?!) – dus er was wel enige kennis aanwezig. Niet veel en niet top, maar genoeg voor in die periode. Het bijspringen werd steeds meer en tijdens mijn HBO studie werkte ik al 8 of soms 16 uur per week voor 2makeITwork. Toen ik afstudeerde, werd dat 32 uur en al snel wijzigde dat naar 40 uur. Ik had in het begin helemaal niet de intentie om heel lang hetzelfde werk te doen, maar eigenlijk zit ik hier helemaal op m’n plek. Ik zie mezelf nog niet zo snel ergens anders heen gaan!

Is dit het werk wat je als klein kind al voor ogen had?

Nah, als klein kind is misschien een beetje te gek, maar wel het soort werk wat ik mezelf zag doen toen ik op het Grafisch Lyceum begon. Best of both worlds: ik kan én mooie dingen designen, en ik kan lekker websites bouwen. Alles wat ik leuk vind!

Wat banen heb je voor je huidige baan gehad?

Mijn allereerste echte baantje was bij een kapsalon. Handdoeken vouwen, bakjes uitwassen, dat soort dingen. Toen ging ik in het bejaardentehuis werken achter de receptie, en af en toe ook als schoonmaakster, keukenhulp, koffieschenkster. 10 jaar lang ben ik receptioniste geweest, en dit was echt superchill om te doen! Ik heb in een discotheek gewerkt achter de garderobe, in een restaurant als serveerster en bij een reclamebureau als designer. Ook moet ik de webshop nog wel rekenen als baan! Ook al was dit ‘voor mezelluf’, het is toch werk geweest.

Ga je nog naar school naast je werk?

Nope, ik ben ruim 3 jaar geleden afgestudeerd!

Hoeveel werk je per week?

Ik werk 40 uur.

Werk je doordeweeks of in het weekend?

Die 40 uur in het weekend zijn haast niet te doen joh 🙂 dus ik heb voor doordeweeks gekozen!

Moet je ver reizen voor je werk?

Neeee, en dat is super fijn! Ik hoef maar 10 minuten te fietsen. Binnenkort verhuist m’n werk en dan wordt het 20 minuten, maar das geen probleem. Is goed voor me 😉

Hoe ga je naar je werk? Lopend, auto, OV?

Ja, fietsen dus! Als het regent ga ik met het OV, maar dan moet ik wel op tijd wakker zijn omdat de tram eerder weggaat dan ik normaal gesproken op de fiets stap. En ik vind het klote om te laat te komen, dus dan stap ik liever op de fiets, want die 10 minuten zijn ook nog wel te overleven.

Werk je vooral alleen of in een team?

Ik werk in een team van 6 mannen en thank god is er sinds deze week weer een vrouw bij! Eindelijk weer wat girl power. Onze projecten lopen door alle verschillende specialismen ook altijd door elkaar heen, iedereen werkt wel samen met elkaar. 3 van deze gasten hebben bij mij op het HBO gezeten, dus ik ken ze al jaren. Ons team is dan ook erg hecht (vind ik, zij zullen hier vast wel vervelende opmerkingen over gaan maken).

Wat vind jij nou het allerleukste aan je werk?

Dat zijn wel meerdere dingen! De variatie in werkzaamheden, klanten die oprecht blij zijn omdat ze het zo mooi vinden, de gezelligheid onder collega’s zijn wel dingen die ervoor zorgen dat ik elke dag met plezier naar m’n werk ga.

Kleed jij je op je werk anders dan in je vrije tijd?

Hm. Dit verschilt. Over het algemeen niet, tenzij ik afspraken heb met klanten. Dan komen wel de nettere kleren tevoorschijn, bloesjes, hakjes. Verder is het altijd lekker casual.

Je haar en make-up: doe je dat anders als je gaat werken?

Ik draag zeker wel minder make-up op het werk. Omdat ik het niet nodig vind om dikke eyeliner te smeren, maar ook omdat niemand het boeit of opvalt. M’n haar fohn ik sinds kort wel ‘s ochtends, maar dit heeft meer te maken met dat ik het zelf prettig vind dan dat ik het voor het werk doe 😉

Neem jij je eigen eten mee naar het werk?

Nope! We doen elke dag boodschappen bij de AH hier op de hoek, en ik geef altijd braaf m’n bestelling door (tomaatjes, komkommer, enz). Ik neem wel m’n smoothies mee van thuis!

Hoe ziet jouw werkdag er in grote lijnen uit?

Hier kan ik echt geen antwoord op geven. Elke werkdag is anders! Ik zit wel 95% van de tijd achter m’n computer, dat wel. Ik lees mail, beantwoord telefoontjes, en verder is het een grote mix van alle taken die ik bij vraag 1 beantwoordde. En tussendoor zingen we liedjes en wordt er af en toe goed hard gelachen!