Je las het misschien al eerder in mijn eetdagboeken en in andere blogs: ik ben verslingerd aan groene smoothies. Bij voorkeur met spinazie, maar heb sinds kort ook een combi met komkommer ontdekt. Nadat ik het boek van The Green Happiness heb gekregen wist ik het zeker: this is good. Very good. En laat me je vertellen waarom.

Dit artikel is geschreven op basis van mijn eigen ervaringen, maar aangevuld met kennis van TGH.

Het vult

Dit is voor mij het belangrijkste: dat ik er vol van zit. Ik neem de smoothie altijd als ochtend tussendoortje en in het weekend soms als ontbijt. En het vult. Niet zo gek, want het is 2 fruit en 2 groentes + een hoop water. Zo kan je gerust weer 2 uur vooruit met een volle en tevreden maag.

Volgens TGH vermindert het ook je zoete trek. Dit komt door de bladgroente (zoals de spinazie of boerenkool) en hun mineralen en vezels.

Je gaat er van knallen

Het zorgt bij mij voor zoveel energie! Ik schreef in het verleden als eens eerder een post over hoe ik het ervaar om meer groente te eten. Ook dit komt door de groene blaadjes en eventuele andere toegevoegde groente – zoals komkommer, of bleekselderij.

Als je aan het begin van de dag al met groente begint, heb je ook veel meer energie gedurende de rest van de dag. Zelfs in de avond ben je nog fit.

Het ontgift je darmen

Praatje poep – van de groente smoothies in de ochtend ga je vrij vlot naar het toilet. Probeer het maar eens! De smoothie zet je darmen aan het werk. Heb je last van een opgeblazen gevoel of ga je moeilijk, voeg dit dan eens toe aan je voedingspatroon.

Goed voor de huid

Een tijdlang dacht ik dat het aan mijn nieuwe creme lag, dat mijn huid er vorig jaar zo goed uit begon te zien. Maar in het TGH boek staat het toch echt: de smoothies zorgen hiervoor. De mineralen die – ja daar heb je ze weer – in de bladgroente zitten zorgen hier dus voor. Ook komen deze je nagels en haar te goede.

Ben je al overtuigd?

Goed voor de gezondheid

Niemand heeft ooit gezegd dat groente niet goed voor je zijn. Het is altijd niet even lekker of makkelijk. Maar op deze manier wordt het naar binnenwerken van groente wel een stuk leuker en lekkerder. Je krijgt op deze manier een hele hoop vitamines binnen en je immuunsysteem zal hierdoor versterken, verzekert TGH je. Ik zal dit beamen – ik ben een jaar lang niet verkouden geweest, en toen ik in een periode na m’n vakantie geen smoothies meer dronk, werd ik in december goed ziek. Was ik ze nou maar blijven drinken!

Dus. Groene smoothies for president.

Ben jij er ook zo’n fan van, of gruwel je van het idee van spinazie drinken?