Havermouttaart met frambozen

21 januari 2016

Ja hoor, ze verzon weer wat. Ik wilde een taart. Ik heb altijd heel veel havermout + havermoutmeel in huis, dus dit moest geen probleem zijn. Het prutsen aan een havermouttaart lukte! En goed nieuws: dit is gewoon een verantwoord ontbijt.

“Ontbijt?!” zei m’n vriend licht verbijsterd. “Je gaat toch geen taart eten als ontbijt?” Oh zeker wel, en vooral deze. Want waar komt het op neer? Havermout en fruit. Doe er wat kwark bij en je hebt een heerlijk vullend ontbijtje! Het is echt heel makkelijk om te maken en je kan er een aantal dagen van ontbijten! Of lunchen. Of snacken.

Wat heb je nodig?

– 40 gram havermoutmeel
– 1 ei
– zeer rijpe banaan
– een eetlepel kaneel
– 250 gram frambozen (kan gewoon diepvries)
– een handje ongezouten noten
– 5 eetlepels havermoutvlokken
– springvorm (klein)
– bakspray

DSC_0081

Hoe maak je de havermouttaart?

Verwarm je oven voor op 180 graden. Spray je springvorm in. Prak de banaan en voeg deze bij het meel en het ei. Shake er wat kaneel overheen en prak de boel tot 1 beslagje. Giet het kleffe beslag op je taartbodem en meng vervolgens de noten met de frambozen. Stort dit mengsel op de bodem en strooi de havermoutvlokken eroverheen als kruimeltopping. Strooi hier bovenop nog wat kaneel en als je oven warm is, kan deze heerlijke havermouttaart de oven in. Bak hem in een halfuurtje af.

Serveer het met yoghurt, kwark of wat jij lekker vindt! Ik vind hem lekker om hem warm te eten ‘s ochtends, dus ik warm de taart een minuutje op in de magnetron. De frambozen die ik gebruikte waren een beetje zuur, waardoor je ‘s ochtends gelijk goed wakker bent 😉 Maar met ander fruit is dit ook vast erg lekker, denk banaan of abrikoos… variaties zullen zeker volgen!

Eet smakelijk!

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

In het kader van 'treat yoself' boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m'n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap...

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Wat doe ik tegen zwangerschapskwaaltjes? Tips & tricks!

Nee, ik ben zeker niet de eerste die hier last van heeft & een blog over schrijft en ik zal ook zeker niet de laatste zijn! Maar sinds ik zwanger ben, heb ik een hoop DM's gehad met vragen voor tips. En omdat elk lichaam ander werkt en iedereen baat heeft bij...