Volgens mij is dit receptje heel-veel-dingen-proof. Oftewel: hij past in een aantal diëten/leefwijzen. Maar waar het vooral om gaat, is dat het lekker is. Voor als je zin hebt in een hartig hapje, ontbijtje, snack of lunch. Of joh, wanneer jij wilt. Het is jouw feestje.

Deze ei muffins maak je het beste in goh, jawel, muffinvormpjes. Ik heb een bakmat van Action waarin ik deze fijne jongens heb gemaakt. Ik durf niet met zekerheid te zeggen of je ze ook in papieren vormpjes kan maken. Het mengsel is nogal vloeibaar en misschien zakken de papieren vormpjes te ver uit. Maar, probeer het eens uit! Je ziet het vanzelf 😀

Wat heb je nodig?

Voor 6 ei muffins heb je het volgende nodig:

– 4 eieren (verrassend)
– 6 plakjes bacon of ham
– scheutje melk
– 6 mini bolletjes mozzarella
– 1 grote tomaat
– bosuitjes
– snufje zout en peper

hartige ei muffins

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Klop de eieren een beetje op en voeg het scheutje melk toe. Meng de peper en het snufje zout erdoorheen. Snijd de bosuitjes in ringetjes en gooi deze door het mengsel.

Bespray je bakvorm met bakolie. Heb je geen spray, besprenkel dan een keukenpapiertje met olie en maak je bakmat hiermee vettig. Leg vervolgens in elk vormpje een pakje bacon of ham. Vul dit vormpje met bacon vervolgens met het ei mengsel. Doop de bolletjes mozzarella in het mengsel, zodat elk vormpje zijn eigen bolletje heeft.

Snijd de tomaat in plakjes en haal het vruchtvlees eruit, zodat je alleen de randen over hebt. Leg deze bovenop je muffins en ze kunnen voor een kleine 30 minuten de oven in.

Eet smakelijk!