Een blogje over bloggen

Ik blog graag over van alles en nog wat, maar zelden over bloggen. Ik heb geen bergen met tips, ben geen onuitputbare bron van how-to’s (was het maar zo) maar ik heb wel mijn eigen ervaringen. En die vind ik wel weer eens leuk om te delen!

Bezoekers

Steeds meer mensen in mijn omgeving lezen mijn blog en spreken me hier op aan. Ik vind dit zΓ³ leuk! Uiteraard m’n familie, maar ook m’n schoonfamilie (hoi!) wist alles al van Dublin voordat ik het kwam vertellen πŸ™‚ Soms voelt dat wel een beetje als: oja, lame, ze horen het nu voor de tweede keer. Maar that’s okay! Ook mensen die ik al jaren niet heb gesproken spreken me aan, sturen me een berichtje etc. Dus jullie zijn die non-comment bezoekers. Ik zie jullie. In het begin vond ik het awkward en spannend, nu vind ik het superleuk!

Cijfertjes

Soms heb ik zoveel onbegrip voor bezoekersaantallen. Natuurlijk mag je je er niet door laten leiden en moet het niet het belangrijkste zijn, maar de ene ochtend is het heel hoog, en een dag erna lijkt het wel alsof niemand op mijn linkje wil klikken. Schrijf ik een recept voor stoofperen: nobody cares. Schrijf ik een recept voor ei muffins: complete reactie ontploffing. Supertof uiteraard, maar de voorkeuren van mijn bezoekers begrijp ik echt niet πŸ˜€ Het ontmoedigt me niet hoor, begrijp me niet verkeerd, ik schrijf lekker door en ik schrijf ook gewoon wat ik wil.

Comments

Ook de bezoeker-comment ratio zal ik nooit begrijpen. Maar iedereen heeft zijn voorkeur en de behoefte om op een artikel te reageren is er natuurlijk niet altijd. Soms lees ik wel eens een blog en denk ik, ok leuk, maar ik weet niet zo goed wat ik moet reageren. Dus dan zeg ik niks, en ga ik weg. Uiteraard gebeurt dit bij mij ook! Hoe mooi zou het zijn als je iedereen kon aanspreken en tevredenstellen? Ach, dromen mag altijd πŸ™‚

Eerlijkheid en openheid loont

Ik schreef in korte tijd 2 persoonlijke artikelen (over het Etos debacle en over mijn gevoel in de sportschool) en ik merkte aan de reacties dat mensen persoonlijke artikelen waardeerden. Het wordt herkend en mijn bezoekers delen hun ervaringen in deze. Ik vind dat prachtig om te zien en wil dan ook op iedereen reageren.

Ook de outfits scoren leuk. De klapper was natuurlijk de prachtige MS Mode jurk die ik mocht reviewen. De foto’s waren ook supergoed gelukt (met eeuwige dank aan May). Ik denk dat een curvy/plussize/ietsmeerdannormaal blogger verfrissend is. Er zijn er niet zoveel in het bloglandschap (degene die er wel zijn, zijn trouwens prachtig) en ik draag ook geen ondenkbare uberfashion combinaties.

Ik ben echt van bloggen gaan houden. Als ik erop terug kijk, had ik liever de webshop geskipt en meteen gaan bloggen. Maar ook daar heb ik van geleerd en het was ook heus wel een leuke tijd. De webshop voelde echt als een must en dat heb ik met bloggen nog niet gevoeld. Kortom: jullie zijn nog niet van me af!

Reageer jij bij elke blog die je bezoekt?

26 Comments

 1. Hihi, leuk hΓ¨, als de familie meeleest. Is bij mij ook zo, en soms weten ze inderdaad alles al voordat ik er in het echt over kan vertellen :’). Vind ik wel heel grappig! Tja, de wisselende bezoekerscijfers houden het wel spannend! Ik denk dat dat bij iedere blog anders is, bij mij is het eigenlijk best stabiel. Interessant! Leuk blogje :)!

 2. Ik reageer dus ook alleen als ik gelijk weet wat ik wil zeggen. Wat soms wel scoort en wat niet is bij mij meestal ook een raadsel. Als ik mijn blog meer als business zou zien en het minder persoonlijk was zou ik me daar meer van aan moeten trekken. Gelukkig heb ik de vrijheid om te doen wat ik leuk vind. Bij jou vind ik het ook altijd heel duidelijk dat je leuk vindt wat je schrijft. Dat komt toch anders over dat schrijven wat je lezers willen lezen. En uiteindelijk met hetzelfde effect denk ik, want ik lees je blog met plezier πŸ™‚
  – X Marloes

 3. Bij iedereen reageren die ik ook niet hoor! Ik kan echt niet bij elke blogpost die ik lees altijd iets verzinnen wat ik er over wil zeggen. Vaak wel, maar niet altijd. Grappig trouwens hΓ© als familie meeleest? Mijn opa en oma zijn bijvoorbeeld mijn trouwe volgers en elke keer als ik er kom word ik bestookt met alles wat ze hebben gelezen, haha!

 4. Dat van de bezoekers en hun voorkeuren begrijp ik ook niet altijd. Laatst plaatste ik een artikel op mijn blog waar best veel tijd in zat en waar ik erg trots op was. Deze werd vervolgens amper gelezen, terwijl een ‘opvulartikel’ altijd erg goed werd bezocht.
  Liefs

 5. Leuk dat je je ervaringen deelt Margo! Ik begrijp die bezoekersaantallen en comments-ratio ook echt niet, terwijl ik inderdaad net zo ben als jij, ik reageer ook niet op alles. Als ik niets zinnigs weet te zeggen reageer ik niet. Ik heb de link van mijn blog echt nog met niemand gedeeld die ik in het echt ken, maar ik ga dat binnenkort wel doen. Ben benieuwd hoe dat uitpakt, haha!

 6. Hahaha, leuk en herkenbaar geschreven! Mijn bezoekersaantallen gingen vorige week (voor mijn doen dan) door het plafond en deze week zijn ze met 90% afgenomen. Zo frustrerend. :’) En nee, ik reageer ook niet bij elke blog die ik bezoek. Soms vind ik dat ik op een aantal blogs moet gaan reageren dus dan open ik een heleboel blogs die ik met veel plezier lees, maar waarvan ik Γ©cht niet weet wat/hoe ik moet reageren. Dus dat doe ik dan ook niet.

 7. Vaak ben ik best wel een lurker en lees ik dus alleen maar. Bij lang niet alles heb ik de behoefte om te reageren, maar dat hoeft ook niet denk ik. Soms is alles ook al gezegd in andere reacties, dus zou mijn reactie denk ik niet echt meer iets toevoegen. πŸ˜› Super leuk trouwens dat steeds meer mensen uit jouw omgeving je blog lezen!

 8. Fijn dat je het leuk vind dat je familie en vrienden het lezen! Ik vind het echt vervelend dat ik weet dat mijn schoonmoeder mijn blog leest maar dat is meer dat ze dan in het echt niks meer vraagt want ze weet alles al en dan is het dus eigenlijk altijd stil. Super awkward. Maar ik reageer lange na niet op iedere blog. Ik reageer alleen als ik het een leuke blog vind of iets zinvols te zeggen heb!

 9. Ik probeer wel te reageren bij elke blogger. Ik vind een goede comment vele belangrijker en is ook leuk voor de andere blogger. Dus ja soms schrijf ik niks maar ik lees wel het artikel. Het hangt een beetje af van de blogger zelf, de layout en wat ik kan vertellen in een comment.

 10. Ik reageer bijna altijd wel wanneer ik een blog bezoek. Niet-commentende lezers gaan vaak af op een aansprekende titel. Maar over het algemeen vind ik het ook wel lastig om in te schatten wat het nou heel goed gaat doen en wat niet.

 11. Omg over die cijfertjes herken ik mijzelf wel in. Als ik vaak een artikel schrijf die voor mij iets minder interessant is en beetje sneller heb afgewerkt leest iedereen alsof de hele blogwereld niks te doen heeft en als ik er kei veel werk aan besteedt heb en super trots bent leest bijna niemand het hahahaha

 12. Ik herken het zeker. Het is zeker leuk als je bezoekersaantal begint te stijgen. Ook al is dat inderdaad niet waarvoor we het doen.. Ik heb het voordeel dat veel mensen uit mijn omgeving wel meelezen – beweren ze toch – maar er nooit iets van zeggen als ik ze tegenkom.
  Ook die bezoekersaantallen zijn inderdaad soms vreemd. Reden te meer om je eigen ding te doen, want je kan toch niet iedereen pleasen. Langs de andere kant is het ook extra moeilijk om je lezers in te schatten. BTW, ik heb je stoofperenrecept gelezen πŸ˜€
  Ook lezers die wel komen, maar geen comments achterlaten zijn me bekend. Reden te meer om dat zelf wel te doen. *Tadaaa* Soms is het gewoon nodig om eens feedback te krijgen op wat je schrijft.

 13. Herkenbaar heur! Bezoekers zijn soms gek hahaha, ik zie trouwens nu wel een bepaalde flow, als het zaterdag is Γ©n het is lekker weer dan kun je maar beter niks plaatsen. MAAR aan de andere kant het artikel staat en dit hoeft natuurlijk niet meteen dezelfde te scoren.

  1. Klopt! IEder z’n voorkeuren. Ik merkte dat het weekend voor mij sowieso niet werkte qua bezoekers, maar misschien verandert dat nog mettertijd.

 14. Ik probeer regelmatig te reageren op het groepje vaste blogs dat ik volg. Niet alleen ‘oh, wat leuk!’ etc, maar echt inhoudelijk. Ik check de bezoekersaantallen nog maar zelden tegenwoordig, naarmate ik langer blog, boeit me dat minder.

  1. Ja, goed punt, het inhoudelijke is echt een dingetje. Want ‘leuk’ heeft niemand wat aan. Als je goed wil lezen en goed wil reageren, kost dit ook meer tijd.

 15. LEuk om te lezen dat je er zoveel plezier in krijgt en nu hebt! Leuk is dat he! Ik hoor ook regelmatig mensen die vragen iets aan mij wat ze in mijn blog hebben gelezen. DAn heb ik echt zoiets: heeee, tof, ik wist niet dat jij ook mijn blog las! haha. Leuk πŸ™‚
  En nee, ik reageer niet altijd. Als ik niets te zeggen heb dan reageer ik niet, naar mijn idee hoeft het ook niet altijd. Sommige artikelen hebben mijn interesse ook gewoon wat minder, dan weet ik helemaal geen reactie te schrijven.

 16. Leuk artikel hoor, kwam vandaag voor het eerst op je blog terecht en vind het echt leuk om te lezen. Veel van de bovenstaande punten zijn wel heel herkenbaar, met name wat is nu wel interessant en het comment verhaal, zeker nog ik nog maar startend ben is het helemaal moeilijk om in te schatten wat nu wel leuk is om te lezen en wat minder. Ik vind het iniedergeval echt superleuk om te doen, en dat moet zeker de hoofdreden blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *