We hebben er bijna een week over nagedacht. Elke dag kregen we weer de vraag: “Heeft jullie poes al een naam?” Maar we wisten het niet, we kwamen er niet uit. Ik wilde niet dat ze naar een muzikant vernoemd werd (because I don’t care) en namen zoals Gijs of Kees vond hij weer niet leuk. Zo kwamen we nergens. Na een week ‘poessie kom eens hier’ geroepen te hebben, besloten we dat het Poes werd. Maar zoals we allemaal weten, heeft het woord poes in onze mooie taal een dubbele betekenis. Daarom zijn sommige dingen die we uitkramen tegen haar best bijzonder…

Als ik zo thuis kom, ga ik even lekker met Poessie kroelen

Op kerstavond zei ik dit tegen m’n schoonzus. Hoewel zij zich heus wel bewust was van de naam van onze poezenbaby (haha) vond ze het zo stom klinken dat ze dubbel lag van het lachen. Ik zat er een beetje awkward bij en lachte als een boer met kiespijn. HMM ongemakkelijk.

Poes verhaart als een malle!

Tja, dat kan ik gewoon niet normaal hardop zeggen zonder dat m’n vriend een sarcastische opmerking terugkaatst. A dirty mind is a joy forever.

Of die ene keer dat Poes ter hoogte van mijn poes lag te spinnen

Spreek dit maar eens uit zonder te giechelen als een puber. En dan heb ik het nog niet eens over het zeer vreemde gevoel wat het met zich meebrengt. Maar schijnbaar had zij het wel naar d’r zin… that makes one of us.

En die andere keer dat Poes in bad viel

Toen was Poes een beetje nat. Nuff said.

Poes kan goed met zichzelf spelen he?

Je bent een trotse ouder als je ziet dat je kind zichzelf kan vermaken. Muisje hier, krokodilletje daar, dikke pret met een schuifspeldje, en je hebt trouwens geen idee hoeveel joy een random plasticje kan brengen. Maar zodra je het uitspreekt, valt er een stilte. Gevolgd door een grinnik.

Soms is het wel makkelijker alsΒ we een kat hadden gehad. Dan klinkt dit allemaal een stuk minder typisch πŸ™‚ Een kat die nat is, is lang niet zo ongemakkelijk!

Heb jij een huisdier? Heeft hij/zij ook een funny naam? Tell me!