Voor kerst kreeg ik het boek Your 50 Days of Green Happiness. Ik wilde dit boek dolgraag! Het zit vol met tips m.b.t. je gezondheid en voeding, maar ook bevat het boek 50 dagmenu’s, boodschappenlijstjes en uiteraard recepten. Ik volg het boek niet 100%, maar ik wilde het vooral voor de nieuwe inzichten die ik wilde opdoen. Elke dag lees ik een beetje maar uiteraard moet er ook gebakken worden! Funny fact: dit recept is no-bake. Maar you get me, toch?

Ik vind dit heerlijk en zo gezond, ik moest het met jullie delen!

Deze cake balls/pops zijn bedoeld als snack en je mag er 4 per keer. Het smaakt een beetje naar cookie dough, omdat je het natuurlijk niet bakt! Ik heb er wel een beetje mijn eigen draai aan gegeven, omdat het recept met kokos is (me no likey).

Carrot cake balls

Wat heb je nodig?

– 2 geraspte wortels
– 2 theelepels kaneel
– 70 gram havermoutmeel
– beetje zout
– sesamzaadjes
– 3 medjouldadels of 4 normale dadels
– 4 pecannootjes

DSC_0237

Hoe maak je de carrot cake balls?

Rasp de wortels (be patient want dit is een rotwerkje) en gooi het in een kom samen met de havermoutmeel, kaneel en zout. Snijd de dadels in kleine stukjes en hak de nootjes. Voeg deze bij de rest en  kneed het samen tot 1 bal. Je hebt geen mixer, blender of keukenmachine nodig!

Vervolgens maak je allemaal kleine balletjes van de bal deeg. Deze balletjes rol je door de sesamzaadjes en nu laat je ze even rusten in de koelkast. Koud zijn de carrot cake balls het lekkerst!

Eet smakelijk!