In een impuls gooide ik die zak peertjes en het potje perenrood in m’n mandje. Ik ga stoofperen maken. Maar Margo, dat heb je nog nooit gedaan? That’s right. En toch ga ik het proberen.

Omdat m’n ouders kwamen eten en m’n moeder wel de stoofperenmaster is, wilde ik ze hen ook voorschotelen. Kijken of ik ze net zo lekker kon maken.

Let op: dit zijn wel stoofperen met alcohol. Als je dit niet wil, kan je de rode wijn vervangen door bessensap of water. Alleen verkleuren ze nietΒ door het water, maar ze worden alsnog heerlijk gestoofd!

Wat heb je nodig?

– 0,5 liter rode wijn
– 3 scheppen perenrood
– 2 kaneelstokjes
– paar snufjes kaneel
– 8 stoofpeertjes

DSC_0716

Wat moet je doen?

Schil de stoofpeertjes maar laat de steel eraan zitten. Vul je pan met wijn en leng het eventueel aan met water. Laat dit koken en zet vervolgens de peertjes in de pan totdat ze net onder wijn staan πŸ™‚ Doe er 3 scheppen perenrood bij, samen met de kaneelstokjes en nog wat snufjes kaneel.

Zet het vuur laag en in principe kunnen ze nu een uur stoven totdat ze goed zijn. Draai ze af en toe om zodat alles een egale rode kleur krijgt, mocht dit nodig zijn. Wil je ze nog zachter en lekkerder krijgen, laat ze dan gerust een hele middag stoven (tip van mama).

Je kan de peertjes koud of warm serveren, bij het hoofdgerecht of al toetje: alles kan! Stoofperen zijn multifunctioneel πŸ˜€

Eet smakelijk!