Vanavond is het oudejaarsavond! Misschien blijf je thuis, misschien ga je op stap. Of je nou morgen een kater hebt of niet, het is altijd lekker om de dag te beginnen met een gezonde smoothie. En als je een kater hebt, is het nog beter 😉 zo vul je meteen je vocht en je tekort aan vitaminen en voedingsstoffen aan!

Deze smoothie stond al een tijdje als vers sapje bij de Albert Heijn. Ik dit kleine flesje al een aantal keer gekocht. Een flesje bevat 250ml en kost maar € 1,50. Vind ik voor een smoothie niet duur, maar ik was benieuwd of het echt 100% zonder toevoegde dingen was. Op de site van AH kon ik niks vinden en op de ingrediënten lijst stond ook niks extra’s. Dan zat er maar 1 ding op! De rode bieten smoothie namaken en kijken of de smaak hetzelfde is.

Wat zit erin?

– driekwart kleine rode biet
– 1 hele appel
– een kwart bleekselderij

rode bieten smoothie

Snijd de biet in kleine stukjes en doe deze in de blender. Doe hetzelfde met de appel. Haal het klokhuis eruit met een appelboortje. Je kan de schil laten zitten! Als je dit niet lekker vindt, is het geen must.

Snijd de bleekselderij in reepjes en gooi deze ook in de blender. Niet teveel, want bleekselderij heeft een hele nadrukkelijke smaak. Vul de blender met ongeveer 200 ml water bij en blenden maar!

Blend een minuut of 2. Het is afhankelijk van je blender hoe glad de smoothie wordt in deze 2 minuten. Is het nog niet naar je zin, doe het wat langer!

Vergelijking

De smaak is hetzelfde! Rode bieten hebben een zachte, zoete smaak en de appel maakt het geheel lekker fris. Maar de smoothie van de Albert Heijn is duidelijk gezeefd, want deze rode bieten smoothie is troebel. Maar ik vind hem erg lekkeren maak hem voortaan lekker zelf!

Happy new year!