Kerst is weer voorbij! En ik vind het jammer. Want ik vind kerst altijd mega gezellig. Het is niet altijd cool om dingen knus en kneuterig te vinden. Maar ik kan er soms intens van genieten. Ik heb daarom een lijstje samengesteld met mijn (guilty) pleasures over kerst!

Mijn favo kerstliedje is Why Couldn’t It Be Christmas Everyday van Bianca Ryan. Ik word er gewoon zo vrolijk van en ik wil altijd enorm hard gaan mee bleren. Doe ik soms ook ongegeneerd.

We gaan altijd brunchen met mijn familie. Ik kijk hier enorm naar uit, want ik ben dol op de kleine broodjes met gewoon een plakje kaas of scrambled eggs. Dit jaar was het met 4 gangen (poeh) en best wel bijzondere gerechtjes (dat ik soms dacht: het is pas half 12, ik ben nog niet klaar voor een pastasalade met zalm).

Met de schoonfamilie was het eerste kerstdag sjoelen geblazen. Ik kan hier ook echt van genieten! Sjoelen hoort bij kerst, op de 1 of andere manier. Ik werd natuurlijk enalaatste, maar ik zeg dan maar: ik heb andere dromen.

Ik zit als een klein kind in spanning voor de cadeaus. We trekken altijd lootjes met een bepaald budget, maar er worden ook nog kleine cadeautjes voor iedereen gekocht. Het feit dat je niet weet wat je krijgt, I love dat. Ik heb dit jaar prachtige cadeaus gehad en ben bij met alles! Maar het meest nog wel met het The Green Happiness boek, waar ik vrijdag toevallig nog over blogde. Ik kreeg deze van m’n vriend, die mij had met de lootjes. Het boek stond er niet op, want boven het budget, maar dat ik het toch van hem gekregen heb: zo lief.

Ga ik het weer over eten hebben? Ha, ja. Ik hou namelijk ook echt van kerstontbijt. Kleine broodjes, dikmakende boter, hagelslag, een lekker sapje. Kneuterig en gezellig.

Ik vind het ook oprecht jammer als kerst over is. Moeten we er weer een jaar op wachten. Het is niet alleen bovenstaand wat het zo fijn maakt, maar ook de hele sfeer eromheen. Lichtjes, kaarsjes, iedereen die zich mooi maakt en het gezellig maakt met elkaar. Why couldn’t it be Christmas everday? Ik ben voor.

Wat is jouw favo kerstliedje?