My (guilty) kerst pleasures

Kerst is weer voorbij! En ik vind het jammer. Want ik vind kerst altijd mega gezellig. Het is niet altijd cool om dingen knus en kneuterig te vinden. Maar ik kan er soms intens van genieten. Ik heb daarom een lijstje samengesteld met mijn (guilty) pleasures over kerst!

Mijn favo kerstliedje is Why Couldn’t It Be Christmas Everyday van Bianca Ryan. Ik word er gewoon zo vrolijk van en ik wil altijd enorm hard gaan mee bleren. Doe ik soms ook ongegeneerd.

We gaan altijd brunchen met mijn familie. Ik kijk hier enorm naar uit, want ik ben dol op de kleine broodjes met gewoon een plakje kaas of scrambled eggs. Dit jaar was het met 4 gangen (poeh) en best wel bijzondere gerechtjes (dat ik soms dacht: het is pas half 12, ik ben nog niet klaar voor een pastasalade met zalm).

Met de schoonfamilie was het eerste kerstdag sjoelen geblazen. Ik kan hier ook echt van genieten! Sjoelen hoort bij kerst, op de 1 of andere manier. Ik werd natuurlijk enalaatste, maar ik zeg dan maar: ik heb andere dromen.

Ik zit als een klein kind in spanning voor de cadeaus. We trekken altijd lootjes met een bepaald budget, maar er worden ook nog kleine cadeautjes voor iedereen gekocht. Het feit dat je niet weet wat je krijgt, I love dat. Ik heb dit jaar prachtige cadeaus gehad en ben bij met alles! Maar het meest nog wel met het The Green Happiness boek, waar ik vrijdag toevallig nog over blogde. Ik kreeg deze van m’n vriend, die mij had met de lootjes. Het boek stond er niet op, want boven het budget, maar dat ik het toch van hem gekregen heb: zo lief.

Ga ik het weer over eten hebben? Ha, ja. Ik hou namelijk ook echt van kerstontbijt. Kleine broodjes, dikmakende boter, hagelslag, een lekker sapje. Kneuterig en gezellig.

Ik vind het ook oprecht jammer als kerst over is. Moeten we er weer een jaar op wachten. Het is niet alleen bovenstaand wat het zo fijn maakt, maar ook de hele sfeer eromheen. Lichtjes, kaarsjes, iedereen die zich mooi maakt en het gezellig maakt met elkaar. Why couldn’t it be Christmas everday? Ik ben voor.

Wat is jouw favo kerstliedje?

12 comments

 1. Northflix schreef:

  Ik ben dol op ‘Last Christmas’ van WHAM!
  Verder uiteraard veel eten!

 2. Kim schreef:

  Ohh ik ben ook zo dol op broodjes! In Duitsland eten we altijd al om 1 uur warm. En dan ook echt zwaar eten als eend, roulades en aardappelen. Ben ik niet gewend, maar het verbaast me hoeveel er dan al ingaat.
  Vanavond ga ik kerst nog met vriendinnen vieren en morgen komt er familie voor mijn moeders verjaardag. De drukte is hier nog niet helemaal voorbij!

 3. Sher schreef:

  Wat? Kerst voorbij? Neeeeee het is vierde kerstdag!

  1. Nesrin schreef:

   We gaan gewoon het hele jaar door 😉

 4. Nesrin schreef:

  Wat leuk dat jullie gingen sjoelen! Dit heb ik echt al heel lang niet meer gedaan. Moet lachen Sher’s comment 😉

 5. Sandra schreef:

  Wat grappig dat jullie altijd gaan sjoelen met kerst! Dat heb ik nog nooit voorbij zien komen eigenlijk, haha. Leuk dat het een soort van traditie is.
  Ik hou ook echt van brunchen. Al die lekkere broodjes en dingetjes, mmm. Alleen van die pastasalades zouden er bij mij ook niet in gaan hoor, als het nog wat vroeger is. Zo te lezen heb je in ieder geval een hele fijne kerst gehad en ben je goed verwend!!

 6. Manon schreef:

  Scrambled eggs, i love it ! <3

 7. Inge schreef:

  Sjoelen, jeetje dat heb ik al geen 100 jaar gedaan (kun je nagaan hoe oud ik ben 😉 ). Ik eh ga nog even denken hoe het liedje heet, ik weet het niet uit mijn hoofd :’)

 8. Mariska schreef:

  Ik houd soms wel meer van ontbijt of lunch dan van diner. Tot het dessert, haha. Leuk dat je zo’n fijne kerst hebt gehad :)!

 9. Ysanne schreef:

  Haha sjoelen, geniaal. Echt zoiets wat je nooit doet maar met Kerst prima kan. Beetje zoals foute kersttruien dragen en veel te veel alcohol drinken (ahum hahah). Leuk lijstje Mar!

 10. Jenn schreef:

  Klinkt als een gezellige kerst! Mijn favoriete liedje blijft toch last Christmas van wham!

 11. Karen schreef:

  Kerst gaat door tot 14 januari want dan ben ik jarig 😉 En ik geloof dat alle kerstliedjes mijn favoriete liedjes zijn 🙂 Al hou ik vooral heel erg van the Pogues.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *