Haters gonna hate

Apetrots was ik. Toen ik mijn make-up look voor Etos had gemaakt, en zij mij vroegen of ze deze mochten gebruiken op hun Facebookpagina. Natuurlijk! Mega vet, leuke bijkomstigheid. Zaterdag hadden ze de foto geplaatst en toevallig zag ik het vandaag langskomen. Dus ik klikken, dat snap je. En bij mijn foto stonden een partij reacties, o jee.

Allemaal kritiek. Op m’n wenkbrauwen. Asymmetrisch, nep, half afgemaakt – allemaal hetzelfde. Schijnbaar vond men m’n wenkbrauwen niet mooi. Oke, dacht ik. Dat kan. Men raadde me sjablonen aan, of Anastasia poeder. Ze boden aan om ze zelf te tekenen en te tatoeëren. En dit allemaal op een zeer onvriendelijke manier, zoals dat altijd moet gaan op het internet. Ik reageerde er nuchter op met “Bedankt voor de tips, maar ik red het wel zonder.” Boeiend, dacht ik. Haters gonna hate. Ik ging de andere foto’s bekijken en ik zag nergens commentaar. Waarom moesten ze mij dan hebben?

Ik begon te trillen en voelde ik een baksteen in m’n maag. Ik hield me groot maar toen ik het aan m’n vriend vertelde, kon ik niet meer zo beheerst blijven. Ik besefte me dat dit op de Facebookpagina van Etos stond en dat 132.000 likers dit konden zien. Hoe ik gebasht werd door random meisjes. Of volwassen vrouwen, die beter zouden moeten weten. Hard huilen was het gevolg.

Ik ben me ervan bewust dat meisjes zoals Vera Camilla dit dagelijks moeten doorstaan. Laatst las ik nog een post van Shirley, die dit onderwerp ook aanhaalde. Zij kreeg dagelijks haat op haar blog, stuk voor stuk ongenuanceerde kutreacties. Ik dacht altijd: super rot voor hen, maar ah joh, onbekende mensen kunnen mij niet raken. Je kan niet voorspellen hoe je gaat reageren op situaties, maar ik had niet gedacht dat ik er zo van van slag zou zijn.

In het begin van mijn blog schreef ik al een random post over haters op Yolanthe. Ik blijf erbij: als je niks leuks te zeggen hebt, hou dan gewoon je kop dicht. Ik schreef toen het volgende:

“Waarom volg je iets of iemand als je het overduidelijk helemaal niet leuk vindt? Ben je dan zo in en in slecht dat je plezier haalt uit haten? Dat je geniet van gemene comments achterlaten, en lol hebt in het feit dat iemand zich hier kut om voelt?”

Ik moet het woordje ‘volg’ in de eerste zin vervangen door ‘reageer je op’, maar verder klopt dit statement helemaal. Waarom is het normaal om zo te haten? Denk je dat die foto van mij niet echt is? Dat ik geen mens ben, dat ik geen gevoel heb? Ja, toevallig zijn mijn wenkbrauwen lichtblond en asymmetrisch. Ik teken ze bij om zo m’n gezicht meer uitdrukking te geven. En inderdaad, ze zijn niet elke dag even mooi. Maar why do you care? Ik hoef geen sjablonen en Anastasia zooi. Ik kom er zelf wel uit, thank you very much.

Ik appte ook met blogvriendinnen en iedereen sprak een hoop wijze woorden, evenals mijn vriend. Margo, kijk even naar het soort mensen wat deze kritiek levert. Dit zijn zielige mensen die van foto naar filmpje hopsen, hun gal spuwen en weer doorgaan naar de volgende. Niet al te intelligente mensen, want die zien geen nut in andere mensen naar beneden halen. Jaloerse mensen, wellicht. Want Etos vindt je leuk, Etos zet jou in de belangstelling. Je hebt (in dit geval) succes. En met succes komen haters. Het hoort erbij.

Maar dat maakt het niet minder kut 🙂 Zoveel kritiek op mijn persoontje, in het openbaar. Ik heb 1,5 uur gewerkt aan deze look. Ik ben nog een uur bezig geweest met foto’s maken hiervoor. Er zit enorm veel tijd in die blogpost en ik was er echt trots op. Eigenlijk nog steeds. Ik laat dit niet wegnemen door die zure matten. Wil ik met m’n kop op internet staan, dan zal dit erbij horen. Sneu, maar waar.

Ik vind het zo jammer dat dit zo’n stempel drukt. Ik zat nog helemaal na te genieten van de post van MS Mode, de reacties en de bezoekersaantallen. Ik had dit weekend lekker op m’n nichtje gepast en we hadden ons nieuwe bed opgehaald. Life is good. En toch krijgt het hierdoor een wrange nasmaak.

Maar de tranen zijn gedroogd, de rug is weer gerecht. Heb ik dit ook weer eens meegemaakt.

Heb jij ook wel eens zoiets meegemaakt? Hoe ging jij ermee om?

58 Comments

 1. Ah nee Margo, wat naar! 🙁 Ik snap ook echt niet waarom mensen altijd zoveel naars op het internet moeten gooien, daar maken ze niet alleen anderen, maar ook zichzelf alleen maar miserabel van toch? Maar goed, je hebt helemaal gelijk! Met succes komen haters. Je hebt het weer dapper doorstaan en overleefd. Eelt gekweekt. En bent er weer sterker uitgekomen. Dat is het positieve dat we er nog uit kunnen halen, toch? (:

 2. Wat verschrikkelijk en gemeen zeg, jakkes. Hoe halen mensen het toch steeds weer in hun hoofd om zo gemeen tegen anderen te doen? Lekker veilig, verscholen achter hun internetprofiel, durven ze wel. Heel naar dat je dit mee moest maken. Ik heb wel eens haters gehad, maar dat ging toch op een iets andere manier dan zo publiekelijk afslachten op Facebook. Mensen zeggen dan vaak (om je gerust te stellen) dat het er bij hoort en zo, maar ik vind het er eigenlijk helemaal niet bijhoren om anderen zo de grond in te stampen. 🙁 Ik word van dit soort dingen eigenlijk echt altijd heel erg verdrietig. Maar goed, heb je dit ook eens meegemaakt en nu gewoon weer verder.

  Ps. Ik vind helemaal niets mis met jouw wenkbrauwen. Sterker nog, ik vind jouw make up altijd mooi op foto’s.

  Dikke knuffel!

  1. Ik ben het met je eens Dina! Het is belachelijk dat dit ‘erbij’ moet horen. Iemand reageerde onder die foto’s: dat komt ervan met social media. Dan denk ik, idioot dat dit de norm is.. en ik dacht ook: hou je commentaar lekker voor je, oma (niet dat ze dat was, maar ok ;))
   Dank je, dat vind ik heel lief van je!! <3

 3. Ooh, ik word weer kriebelig als ik dit lees. Belachelijk dat dit ‘erbij’ hoort als je succes boekt. Je hebt er zo hard voor gewerkt en dan krijg je dit op jouw bordje. Vreselijk! Maar inderdaad, wat we gisteren al zeiden: de reacties die jij kreeg, getuigen niet van een hoog intelligentieniveau. Ik vind het zo dapper hoe jij dit op hebt gepakt en op de haters hebt gereageerd. Nogmaals: je bent een prachtvrouw! <3 Dikke knuffel!

 4. Ahhh weetje, ik heb gewoon bijna medelijden met die mensen. Dat zij niks beters te doen hebben, blijkbaar een niet al te hoog intelligentieniveau hebben en totaal geen inlevingsvernogen. Nou ik ben benieuwd hoe ver zij daarmee komen in het leven!
  Ik vind je makeup looks altijd erg mooi. En symmetrie is saai joh. Mijn wenkbrauwen gaan ook niet gelijk.

  1. Haha! Nou, dat dus. Symmetrie is voor Disney prinsessen, niet voor normale mensen 😉 jammer dat er mensen zijn die perfectie nastreven.
   Dank je, erg lief van je!

 5. Niets van aantrekken hoor. Die mensen zijn zelf zo onzeker als de pest en zullen maar wat jaloers zijn op het feit dat het jou foto is die daar staat en niet die van hen.
  Trouwens, weet je dat imperfecties juist mooi zijn. Dat weten deze dozen (nog) niet waarschijnlijk. Perfectie is saai, ben maar trots op je niet-helemaal-perfecte-(sjabloon)-wenkbrauwen die je een stukje persoonlijkheid geven…

 6. Mooi geschreven hoor! Ik vind het nogmaals echt helemaal nergens op slaan, deze mensen vervelen zich en gaan dingen zoeken om te haten. Hopelijk hoef je dit niet meer mee te maken, want het geeft idd zo’n zure nasmaak 🙁

 7. Ik heb er eigenlijk maar één woord voor: gadverdamme.
  Mensen zeggen dat het erbij hoort, maar hoezo? Natuurlijk kan het zijn dat je iets niet mooi vindt of iets je niet aanspreekt, maar dan kun je ook gewoon je mond houden? Achter de computer durven mensen alles te roepen.. lekker veilig. BAH! Ik vind helemaal niks mis met jouw foto’s, jouw wenkbrauwen of jou als persoon. Gewoon lekker doorgaan meis, genoeg mensen die jou wél mooi vinden. ♥

 8. Onwijs nar voor je!
  Weet je, vaak zijn het van die zielige toetsenbordhelden.
  Misschien is het afgunst, jalouzie… Geen idee!
  Ik heb het idee dat het vaak jonge meisjes zijn en dat als pa en ma zouden zien dat ze een draai om hun oren zouden krijgen. Ik in ieder geval wel!
  Mensen zijn soms zo onfatsoenlijk en respectloos online.
  Soms lijken ze te vergeten dat aan de andere kant een mens van vlees en bloed zit, iemand met gevoel.

  Ik krijg vrij regelmatig haatmail, maar als ik naar de spelling kijk dan moet ik al (arrogant) lachen.
  En soms biedt het inspiratie voor een blogpost…
  Ik zit net eentje te schrijven naar aanleiding van een haatmail.

  Dus, kop op: En kom maar gauw een wijntje drinken in Grunn met tante Tutje en tante Northflix.

 9. Ik irriteer mijzelf al een tijd aan al die kut reacties op blog(gers). Ik sta helemaal achter je statement dat je als je iets niet leuk vind je gewoon lekker je kop dicht houd. Achter de computer durft iedereen zo goed zijn of haar mening te ventileren en normen en waarden te laten varen. Goed stuk, Margo. Wees trots op je succes, want je bent hartstikke goed bezig! (P.s: I loved your Etos look!)

 10. Ik begrijp je volkomen. Ik vind sowieso dat de maatschappij van tegenwoordig bijna haatdragend is geworden. Stop ermee en geef liefde. Dat maakt de wereld zoveel mooier. Maar helaas. Zoals je zegt, als ze bij jou klaar zijn gaan ze naar de volgende en zo komt de verrotte maatschappij nooit op zijn end. Je zou bijna overal neer moeten zetten ‘geef liefde ipv scheldwoorden’ het Is gewoon te triest voor woorden.
  Ik vond het een mooie look dus begrijp waarom etos die heeft gedeeld.

 11. Wat is er mis jouw wenkbrauwen? ik heb een hele tijd naar een foto van jou gekeken (oké dit klinkt creepy) en ik kon echt niet vinden waar ze deze commentaar vandaan halen… Gewoon negeren zou ik zeggen ook al is dit zeer moeilijk!
  Ik heb dit zelf ook al meegemaakt en ik heb ook op een vriendelijke manier gereageerd, het was snel gedaan :p

 12. Weet hoe rot dit klinkt, maar ik zat er eigenlijk al wat op te wachten. Dat heeft totaal niks met jou te maken dat ik dat verwachtte, maar wel met de mensen die op het internet van alles maar roepen, hoe pijnlijk ook. Veilig vanachter hun schermpje. Je staat in de belangstelling, je blog gaat als een malle. En dan hoort dit er ook bij. En hoe KUT is dat. Onbegrijpelijk he? Al die mensen die commentaar geven zijn waarschijnlijk super modellen, met alles perfect symmetrisch. Begrijp heel goed dat dit je raakt zeg. Heb eens wat meegemaakt op Yunomi, een leuke site waar ik toen twee nail arts deelde. Ik weet, het is niet te vergelijken, maar damn, daar werd ik ook afgemaakt. Pijnlijk. Inderdaad meid, recht je rug!!! Laat je niet op de kop zitten door zulke haters!!!

 13. He gatver…echt kansloos zijn deze mensen. Ik snap goed dat het je raakt want het is niet leuk. Ik snap dat soort trashy low mensen echt niet. Ik ben ook heel benieuwd of zij dit ook in de “echte wereld/offline wereld” hadden durven te zeggen.

  Weg met de tranen hoor en weet je laat dit soort mensen je motiveren. Draai de knop om.

 14. Het is makkelijk om te zeggen dat je je niks moet aantrekken van dit soort reacties. Deze mensen zijn het onderste van de samenleving en zijn zo onzeker over hun hele leven, dat ze zichzelf beter voelen door negatief te reageren op anderen. Helaas is het niet zo makkelijk om die reactie langs je heen te laten gaan… het kan je inderdaad flink raken. Maar voor wat het waard is, ik vind je wenkbrauwen wel mooi 😉

 15. Nee, nog niet meegemaakt – maar ben er wel wat bang voor. Het is heel gemakkelijk om kritiek te geven vanachter het scherm. Het mag ook, maar blijf aub een beetje beleefd. En anonieme reacties vind ik helemaal kut. Wees een man/vrouw en kom uit voor je mening en je kop.

 16. Die mensen zullen er altijd blijven. Jammer dat ze je een rot gevoel hebben gegeven. Hopelijk is dat eenmalig en kun je er boven staan. Die mensen hebben namelijk wel een deel van hun tijd aan jou besteed en daar moet je trots op zijn 😉 hoe gek het ook klinkt.
  Ik ga je blog volgen! 🙂

 17. Je zult dit soort reacties vaker en vaker krijgen, ik heb nu bijna 5.000 mensen op youtube die mij volgen, gelukkig krijg ik niet veel haat reacties. Wel vaak van; kijk niet de hele tijd op je schermpje maar in de lens maar niet qua uiterlijk, wel van kom je uit friesland en 1 x je wenkbrauwen zijn niet gelijk maar daar hield het ook wel bij op! Verder teken ik sinds kort wel mijn wenkbrauwen met Anastasia bh. en ik kan niet meer zonder maar dat is voor iedereen anders! besteed je tijd er niet aan en mensen smullen van dit artikel want ze hebben een gevoelige snaar bij je geraakt.. laat het gaan, wees trots op hoe jezelf bent! liefs en fijne dagen!

 18. Jeetje wat naar 🙁 Ik snap daar ook niets van. Het hele internet staat vol met gezeik en geklaag van mensen die niets beters te doen hebben en misschien wel jaloers zijn op anderen. Probeer erboven te staan (hoe moeilijk ook). It’s their loss. Jij hebt je stinkende best gedaan op iets en dat is gewaardeerd, super fijn!

 19. Ik kan wel zeggen: ‘trek het je niet aan’ etc. Maar het is gewoon Kwalitatief Uitermate Teleurstellend; of te wel gewoonweg KUT.
  Ik heb het ook eens gehad bij de Modepolitie facebook pagina. Foto ingestuurd met m’n outfit en ook een hoop negatieve reacties…Tjah ik koos er zelf voor om die foto in te sturen. En kritiek kan je verwachten. Maar het is gewoon kut op dat moment.

  Ach volgende week hebben ze het alweer over een andere look waar ze kritiek op hebben 😉 Dan ben jij weer vergeten.
  Het is gewoon jammer hoe het internet vergalt wordt door arme stakkers die alleen maar negatieve reacties kunnen geven.

 20. Jee wat een drama zeg, je wenkbrauwen zijn niet helemaal symmetrisch. Dat iemand daarover valt begrijp ik oprecht niet. Gelukkig heb je je tranen weer gedroogd, die sukkels verdienen het niet dat je je rot voelt!
  – X Marloes

 21. Wat naar en stom! Ik begrijp echt helemaal niks van zulke reacties. Ik hou me altijd maar voor dat het voortkomt uit onzekerheid bij degene die zo om zich heen slaat.
  Zelf heb ik er nog geen ervaring mee, maar denk dat het mij ook diep zou raken 🙁

 22. “Het hoort erbij. Wil je met je kop op internet, dan moet je voorbereid zijn op kutreacties.” Wat je erbij deelde hoor je inderdaad vaak, en dit is misschien ook hoe het is… maar nog steeds hartstikke kut dit! Wat vreselijk dat je het mee moest maken, het is toch gewoon erg dat je je maar moet voorbereiden op kutreacties en ermee moet om leren gaan, omdat er idd zielige zielepoten zijn die ervan genieten om anderen te kleineren. Ook als celebrities gekwetst reageren op haters wordt er gezegd achhh ze zijn beroemd, moeten ze maar aan wennen. Ik vind het toch wel hard en vind dat er best om gehuild mag worden, we zijn ook allemaal maar mens en we HOREN niet van dat soort haat over ons heen te krijgen. Niemand niet 🙁 knap geschreven hoor ! <3

 23. Ik vind het wel opvallend dat er meteen gehaat wordt op de haters. Wat voor afschuwelijke mensen het moeten zijn omdat ze commentaar op je foto hebben gehad. Dat is toch een beetje zwart wit? Het zijn hoogstwaarschijnlijk gewoon mensen die niet nadenken voordat ze iets zeggen. Niet meer en niet minder.

  Het commentaar dat je hebt gehad is niet pretty, nee, zeker niet. Maar mensen denken gewoon niet na, ze snappen niet dat er aan de andere kant iemand zit. Puur omdat ze hier niet even bij stil staan. Dus ja, het commentaar dat je hebt is naar. Nee, het is niet zo persoonlijk bedoeld als jij het op hebt gevat. Het is gewoon hersenloos typen en op enter drukken, zulke reacties.

  Mensen zouden gewoon eens even een momentje moeten beseffen dat er een persoon aan de andere kant zit. Dan zou het allemaal een stuk beter gaan.

 24. ppff, kan me zo boos maken om zulke mensen. Lekker veilig en anoniem je gal spuwen. Lekker makkelijk. Hoe moeilijk dat ook is; probeer je er niets van aan te trekken. Zo laag. Ik heb een tijd terug zo iets op instagram foto’s gehad; Alleen maar negatief. Die mensen vervelen zich kennelijk zo erg…

 25. Naaah, ik ben het helemaal met jouw eens.
  Die mensen die zo een reactie achter laten, overal op internet trouwens, moeten eerst even naar zichzelf kijken voor ze hun zegje doen. En net wat jouw vriend ook zegt; ze hoppen van de een naar de andere en bedenken zich totaal niet dat er achter die foto ook een mens mét gevoel zit. En als ik die foto’s bekijk, ik snap niet waar ze zo over klagen. Je wenkbrauwen zitten naar mijn mening niet raar of hebben geen rare vorm maar passen gewoon mooi bij de rest van jou. Hoe moeilijk het ook is, sta er boven en denk terug aan de fijne dingen die je wel dit weekend hebt gedaan! You go girl:).

 26. Ik heb je foto even opgezocht, want ik dacht even: Hoe dan? En ja, HOE DAN? Ik vind je er juist stralend uit zien op de foto’s en je hebt een onwijs open en lief gezicht. En ik vind het ook nog eens super stoer van je dat je het gedaan hebt, zo op een druk bezochte Facebookpagina. Ik zou het niet durven. You go, girl! <3

 27. Ik heb het inderdaad net terug zitten lezen en bah, wat kan ik kwaad worden van dat soort reacties zeg. Ik heb ooit ook commentaar gehad op mijn wenkbrauwen toevallig, omdat ze echt altijd hun eigen leven leiden en er dus niet de juiste vorm in zit die ik zou willen. Echt zonde dat er op zo’n rotmanier op jouw foto is gereageerd, en zoals jij zegt: die mensen zijn allemaal zeker niet de slimste!

 28. Om welke foto gaat het dan? Ik zie helemaal niks van die niet mooie wenkbrauwen ik zie een knappe meid die het durft om zo’n look te maken en zich zo bloot te stellen aan allemaal onbekende mensen. Mensen die haten zijn vaak jarloers. Want elk normaal denkend mens zou nooit hatelijk reageren of iemand naar beneden halen. Jalozie en afgunst en laat het jouw pret niet drukken. Keep on going!

 29. Jeeeemig wat een azijnpissers zeg. Dat die met zichzelf kunnen leven. Ik vind dit echt te triest voor woorden. Bah stelletje troeftoeters.

  Veel knuffels want je bent top!

 30. Ik zag ook wat foto’s langskomen in een gesponsorde post (weet alleen niet meer of het fb of insta was), waar jij inderdaad ook bij stond. Die reacties, te walgelijk voor woorden. Jaloezie en gewoon kansloos, stuk voor stuk. Ik snap wel dat het je raakt, ondanks het feit dat je die mensen niet kent. Maar, sta er lekker boven, laat je er niet al te veel van de wijs brengen, wij weten allemaal beter.

 31. Ten eerste, want dit is een kut-ervaring voor je, heel erg dat dit je overkomen is. Mensen hebben geen benul dat keiharde niet-onderbouwde kritiek of een regelrechte aanval iemand echt van streek kan maken.
  Het nare is, dat facebook er dus vanuit gaat dat als mensen onder hun echte naam reageren, dat ze dan netter zijn. Ha. Ha! Schrijf eens een briefje naar Zuckerberg. Dat dat dus kolder is.
  Ja. Ik heb ook wel opmerkingen gehad online die bedoeld waren om mij te raken. Maar ik ben online onder mijn nickname. Dat schept een extra buffer, waardoor dat soort dingen net iets makkelijker af te schudden zijn.
  Trouwens, Etos mag je ook wel een beetje in bescherming nemen. Als dat op hun pagina gebeurt, kunnen zij dat dan niet modereren? Wat een eikels. Want een afwijkende mening hebben, of iets niet leuk vinden, dat is tot daar aan toe. Ik vind ook niet alles leuk en ik reageer ook als ik iets niet leuk vind, maar ik mag toch hopen dat dat nooit overkomt als iemand tot de grond toe afbranden.

  Hou het er maar op dat men jaloers is, op wat dan ook. Het zegt niets, ze kennen je niet. Jij hebt een lieve vriend, en leuke lezers op je blog, en je bent ook nog eens altijd aardig voor iedereen. Dus. Wie is hier nou de loser?Jij niet. Jij wint.

  1. Ik heb contact opgenomen met Etos en zij hebben inderdaad bemiddeld. Vond ik wel lief!
   Iets niet leuk vinden of het ergens niet mee eens zijn is inderdaad niet hetzelfde als iemand op de persoon aanvallen. Want dat doet pijn, en het ergens mee oneens zijn kan gewoon gebeuren!
   Thanks voor je support 😀

 32. Dit is zó vervelend, echt verschrikkelijk. Dit is gewoon echt niet leuk en ik kan het ook nooit begrijpen waarom mensen dit doen. Het is zeker lastig om mee om te gaan, ik heb ooit één keer zo’n nare reactie gehad en voelde mij hetzelfde erover als jou. Het voelde als een steen in mijn maag, maar daarna dacht ik, wat maakt het uit, als ik het leuk vind. Niemand is perfect, maar ik snap heel goed dat het lastig is om die knop om te draaien! Moet ik ook soms nog leren. <3

  Liefs! Evelien

 33. Ik kom nu voor het eerst op je blog en lees dit bericht. Ik vind het verschrikkelijk dat dit moet gebeuren. Ik heb je foto bekeken op je blog en Instagram en ik vind dat je een mooie vrouw bent, niks is asymmetrisch . Ik vind echt dat die mensen een laffe bek hebben en niks te doen hebben. Als het je niet aanstaat volg diegene dan niet denk ik dan. Laat dit niet naar je beneden halen ook al doet het veel pijn! Liefs je nieuwe volger.

 34. Aaaargh wat naar. Ik kan mijn eerste keer van negatieve reacties nog goed herinneren en ik weet ook nog dat ik dacht: ach, al die onbekenden raken mij toch niet. Maar dat doet het wel. Het stuurt min of meer toch een prikkel waar je niet zo goed mee om kan gaan, je wordt er misschien onzeker van en je gaat twijfelen aan jezelf. Als anderen zoiets zeggen dan zal dat toch wel kloppen? Wrong. Ik leerde gaandeweg (being quite a honest blogger) dat het a) veel makkelijker is om lelijke dingen achter te laten dan om de tijd te nemen voor iets moois en dat b) negatieve energie nu eenmaal anders opgevangen wordt door onze hersenen (lang verhaal, but true) en c) dat die mensen vaak zouden willen dat ze ook succesvol zouden zijn in iets. En dat zijn ze niet. En jij mag dan geen perfect natuurlijk prachtige wenkbrauwen hebben zoals in de bladen (lees: zoals niemand behalve na een bulldozer vol visagisten), jij hebt sowieso een 100x mooier innerlijk dan alle die lelijke eendjes die graag een ander afkraken. Soms is zelfs goedbedoelde kritiek beter om in te slikken en die les heb jij lang geleden al geleerd (denk ik? ja, lijkt me wel) en die mensen die op FB hun vriendinnetjes met ‘omg zie dit dan’ gaan taggen, gaan nooit zover komen. Niet leuk, wel een troost. Blij dat de tranen er even uit zijn en ik vind je een super mooie vrouw, so keep smiling, lady! 🙂

  (Ja, ik reageer ook bijna nooit, ik weet het, dus het is niet erg dat je bij mij laat was, haha. Heel lief dat je nog iets achterliet).

 35. Ik ga vd week eerst je wenkbrauwen eens bestuderen heb er nog nooit iets bijzonders aangezien namelijk.. ? Maar goed baas, keerzijde van er goed uitzien leuk schrijven en succes.. Haters gonna hate.. Maar voorlopig had jij make up van Etos gekregen en moeten sommige het doen met een tatoeëerder #sneuezurematten

 36. Wat een stelletje idioten, die zo onaardig van achter hun schermpje commentaar leveren. Ik sta er keer op keer versteld van wat mensen voor onzin kunnen uitkramen. Ik heb hetzelfde gehad met een campagne van Nivea. Toen was ik een gebotoxte travestiet, een bimbo, een leeghoofd, teveel makeup en noem maar op. Gewoon complete haatreacties waren het. Super frustrerend. Laat ze maar lullen die lui hoor!! Het is vervelend maar het zegt zoveel meer over hen. X

  1. Jij? Een gebotoxte travestiet? Ze zijn allemaal jaloers op je gladde huidje 🙂 je weet dat het allemaal onzin is, maar het doet toch pijn! Maar je hebt gelijk. En hopelijk worden wij er alleen maar sterker van.

   1. Ja, dat was ook heel rot. Ik kon het niet laten te vermelden dat ik pas 24 was. Maar als ik dan keek hoe die lui er zelf uit zagen.. Dan kon ik alleen maar heel hard lachen. Ik vond jouw make-up prachtig op de foto’s! En met je wenkbrauwen is niks mis.

 37. Mijn eerste ‘haarreacties’ kwamen toen ik schreef over ‘wat jongens niet begrijpen op WhatsApp’, een post met een aantal hints die meiden geven op WhatsApp. Zoals een punt achter een zin bij woede. Kreeg te horen dat meiden die dit doen dom waren en dat was een indirecte belediging naar mij.

  Dit is natuurlijk niet half zo erg als een directe belediging, zoals jij die meerdere kreeg. Vind het echt verschrikkelijk voor je! Echt! Hoe hard dat indirecte bij mij al aankwam, kan me niet voorstellen hoe jij je moet hebben gevoeld.

  Haters gonna hate, it’s true. Alle mensen met succes krijgen haat, dus ik zie het maar zo. Jij hebt succes met je Etos-ervaring. Gefeliciteerd daarmee!

 38. Ik ga dit ook nooit begrijpen hoor. Ik heb inmiddels een punt bereikt dat ik er niet meer van opkijk als iemand laat weten dat mijn foto’s, outfit (of dat van mijn kids) lelijk of k*t is. Veel mensen zeggen dat dit geen “haat” is maar gewoon een mening. Ik zie het als asociaal en geen fatsoen hebben.
  In real life, zou je tegen een random voorbijganger ook niet zeggen dat ze een vet lelijke jas aanheeft. En als jij bij mij thuis komt eten, ga je ook niet GATVER zeggen als ik het eten opdien. Mensen moeten eens leren dat je echt niet altijd hoeft te typen wat er in je hoofd opkomt en dat er weinig verschil is tussen online en offline situaties, wat betreft normaal gedrag.
  Ik ben zelf 1 x door het slijk gehaald door een persoonlijk artikel en dat heeft me echt pijn gedaan. Ook al kan ik achteraf zeggen dat die mensen dom waren en niet (of niet goed) gelezen hebben, op zo’n moment dat het gebeurt, kunnen woorden je echt in je ziel raken.

  1. Dat is een goed punt inderdaad, ‘dat doe je in het echt toch ook niet’. Die ga ik vaker gebruiken. Offline hebben we ook een filter, waarom online dan opeens niet? Maar inderdaad, het kan goed pijn doen. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *