Selecteer een pagina

Haters gonna hate

21 december 2015

Apetrots was ik. Toen ik mijn make-up look voor Etos had gemaakt, en zij mij vroegen of ze deze mochten gebruiken op hun Facebookpagina. Natuurlijk! Mega vet, leuke bijkomstigheid. Zaterdag hadden ze de foto geplaatst en toevallig zag ik het vandaag langskomen. Dus ik klikken, dat snap je. En bij mijn foto stonden een partij reacties, o jee.

Allemaal kritiek. Op m’n wenkbrauwen. Asymmetrisch, nep, half afgemaakt – allemaal hetzelfde. Schijnbaar vond men m’n wenkbrauwen niet mooi. Oke, dacht ik. Dat kan. Men raadde me sjablonen aan, of Anastasia poeder. Ze boden aan om ze zelf te tekenen en te tatoeëren. En dit allemaal op een zeer onvriendelijke manier, zoals dat altijd moet gaan op het internet. Ik reageerde er nuchter op met “Bedankt voor de tips, maar ik red het wel zonder.” Boeiend, dacht ik. Haters gonna hate. Ik ging de andere foto’s bekijken en ik zag nergens commentaar. Waarom moesten ze mij dan hebben?

Ik begon te trillen en voelde ik een baksteen in m’n maag. Ik hield me groot maar toen ik het aan m’n vriend vertelde, kon ik niet meer zo beheerst blijven. Ik besefte me dat dit op de Facebookpagina van Etos stond en dat 132.000 likers dit konden zien. Hoe ik gebasht werd door random meisjes. Of volwassen vrouwen, die beter zouden moeten weten. Hard huilen was het gevolg.

Ik ben me ervan bewust dat meisjes zoals Vera Camilla dit dagelijks moeten doorstaan. Laatst las ik nog een post van Shirley, die dit onderwerp ook aanhaalde. Zij kreeg dagelijks haat op haar blog, stuk voor stuk ongenuanceerde kutreacties. Ik dacht altijd: super rot voor hen, maar ah joh, onbekende mensen kunnen mij niet raken. Je kan niet voorspellen hoe je gaat reageren op situaties, maar ik had niet gedacht dat ik er zo van van slag zou zijn.

In het begin van mijn blog schreef ik al een random post over haters op Yolanthe. Ik blijf erbij: als je niks leuks te zeggen hebt, hou dan gewoon je kop dicht. Ik schreef toen het volgende:

“Waarom volg je iets of iemand als je het overduidelijk helemaal niet leuk vindt? Ben je dan zo in en in slecht dat je plezier haalt uit haten? Dat je geniet van gemene comments achterlaten, en lol hebt in het feit dat iemand zich hier kut om voelt?”

Ik moet het woordje ‘volg’ in de eerste zin vervangen door ‘reageer je op’, maar verder klopt dit statement helemaal. Waarom is het normaal om zo te haten? Denk je dat die foto van mij niet echt is? Dat ik geen mens ben, dat ik geen gevoel heb? Ja, toevallig zijn mijn wenkbrauwen lichtblond en asymmetrisch. Ik teken ze bij om zo m’n gezicht meer uitdrukking te geven. En inderdaad, ze zijn niet elke dag even mooi. Maar why do you care? Ik hoef geen sjablonen en Anastasia zooi. Ik kom er zelf wel uit, thank you very much.

Ik appte ook met blogvriendinnen en iedereen sprak een hoop wijze woorden, evenals mijn vriend. Margo, kijk even naar het soort mensen wat deze kritiek levert. Dit zijn zielige mensen die van foto naar filmpje hopsen, hun gal spuwen en weer doorgaan naar de volgende. Niet al te intelligente mensen, want die zien geen nut in andere mensen naar beneden halen. Jaloerse mensen, wellicht. Want Etos vindt je leuk, Etos zet jou in de belangstelling. Je hebt (in dit geval) succes. En met succes komen haters. Het hoort erbij.

Maar dat maakt het niet minder kut 🙂 Zoveel kritiek op mijn persoontje, in het openbaar. Ik heb 1,5 uur gewerkt aan deze look. Ik ben nog een uur bezig geweest met foto’s maken hiervoor. Er zit enorm veel tijd in die blogpost en ik was er echt trots op. Eigenlijk nog steeds. Ik laat dit niet wegnemen door die zure matten. Wil ik met m’n kop op internet staan, dan zal dit erbij horen. Sneu, maar waar.

Ik vind het zo jammer dat dit zo’n stempel drukt. Ik zat nog helemaal na te genieten van de post van MS Mode, de reacties en de bezoekersaantallen. Ik had dit weekend lekker op m’n nichtje gepast en we hadden ons nieuwe bed opgehaald. Life is good. En toch krijgt het hierdoor een wrange nasmaak.

Maar de tranen zijn gedroogd, de rug is weer gerecht. Heb ik dit ook weer eens meegemaakt.

Heb jij ook wel eens zoiets meegemaakt? Hoe ging jij ermee om?

Hoi, ik ben Margo!

Hoi, ik ben Margo!

32 jaar, zwanger van eerste kindje en woonachtig in een dorp onder de rook van Rotterdam. Ik blog met enige regelmaat over beauty, fashion voor curvy dames en nu ook over de zwangerschap!

NIEUWSTE BLOGS

Zwanger in corona-tijd: hoe is dat voor mij?

Zwanger in corona-tijd: hoe is dat voor mij?

Wanneer deze blog online komt, ben ik alweer aan het eind van m'n 28 weken zwangerschap. Waar ik het in het begin zooooo traag vond gaan, vliegt de tijd nu voorbij. Ik weet wel waarom ik het langzaam vond  gaan in het begin: ik mocht het aan niemand vertellen! En toen...

Feeling festive? The Body Shop special editions

Feeling festive? The Body Shop special editions

The Body Shop blijft me elk jaar weer verrassen met nieuwe, frisse geuren. Deze maand kwam er een heerlijke tas binnen vol met de nieuwe feestelijke geuren van The Body Shop. De komende weken ga je nog meer lezen over de inhoud, maar vandaag trappen we af met de...

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

In het kader van 'treat yoself' boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m'n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap...